site design templates

Az ízületeink egyik legjobb „kenőanyaga”, a hialuronsav

A hialuronsav egy kevésbé ismert anyag, de a gyógyászatban mára már nélkülözhetetlennek számít.

Egy nagy molekulájú szénhidrátról van szó, amely az összes szövetben megtalálható.

Vízmegkötő tulajdonsága végett az emberi test ízületeinek, izmainak olajozója.
Előszeretettel használja a gyógyszeripar, mert kiváló alapanyag a gyógyszerekhez a halmazállapota és szövetbarát tulajdonsága miatt, ezért megtalálható szemészeti, ortopédiai és bőrápoló-gyógyászati termékekben.

Kinyerhető azokból a szövetekből, amelyeknek nagy a hialurantartalma, (kakastaréj) azonban bakteriális erjesztéssel is előállítható.

Hogyan és hol használják fel?

  1. Az ízületek „olajozására” használják. Egyenesen befecskendezik a porckopásos testrészekbe, hogy csökkentsék a fájdalmat és a gyulladást. Javítja a mozgást és gátolja a porc további kopását. Sportorvoslásban, reumatológiában, ortopédiában használják ebben a formában.
  2. A hialuronsav a hólyagba való befecskendezéssel segíti a hólyagfal nyálkahártyájának regenerálódását, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. Kenőcs, pirula, injekció formában használja a sebkezeléshez például a bőrgyógyászat, olyan esetekben, mint az apró sérülések, vagy a fekélyek.
  3. Előszeretettel használják allergiás betegek kezelésénél, mert az allergének eltávolításában, kiürülésében nyújt hatalmas segítséget. A nyálkahártya optimális nedvességét is biztosítja, valamint a fül-orr-gégészeti gyulladás és fájdalom enyhítésében is segít.
  4. A fogászat parodontális gyulladásoknál veszi igénybe fájdalom-, és gyulladáscsökkentő szerepét a hialuronsavnak.

Búcsúzóul pár érdekesség

1. Közel 40 millió embernek nyújtott segítséget már a hialuronsav különböző változata, ezen kívül milliós nagyságrenddel bír azoknak a száma, akiknek ízületi problémáikat, főleg térdproblémájukat orvosolta!

2. Tudod, hogyan oszlik el szervezetünkben a hialuronsav?
   - 56% a bőrben
   - 35% csontjainkban és izomzatunkban
   - 9% ízületi folyadékban, vérben, nyirokban

3. A nyolcvanas években jelent meg először szemsebészeti műtéteknél, és a viszkoelasztikus termékek között lehetett beszerezni. 

Búcsúzóul pár érdekesség
Összegezve a hialuronsav egy kifejezetten hasznos anyag a gyógyászat területén, mert kiváló gyulladás-, és fájdalomcsillapító hatása van.

Segítséget nyújt az ízületi folyadék viszkozitásának fenntartásában, ezért használják előszeretettel a porcerősítés, kezelésére és megelőzésére.

Ne vedd félvállról a csontjaid közti védelmet!

Érdemes minél gyakrabban porcerősítő kúrát tartani, hogy megelőzd az ebből kialakuló fájdalmakat!

© Copyright 2018 digistreet.hu - Minden jog fenntartva