M-TECH aTAB 5 Phone MTK6575 Dual Sim okostelefon teszt: Android nagyképernyőn (kifutott típus)

hír megjelenése: 2012. szeptember 14.

Az aTAB7 után az M-TECH tarsolyából előkerült egy igazi Androidos mobiltelefon, extra nagy méretű 5″-os kijelzővel és minden földi jósággal.

Bevezető

Az aTAB7 sikere arra ösztönözte a gyártót, hogy egy olyan univerzális okostelefonnal jöjjön elő, amely jó minőségű, sokat tud és azért nem árt, ha olcsó is. Tesztünk elolvasása után erről ti is meggyőződhettek. Mattfóliás, elegáns kartondobozban érkezett hozzánk a készülék. Azt már tudtuk, hogy 1GHz-es processzorral és alapból 2GB tárhellyel, Dual Sim támogatással és Android 4.0-es operációs rendszerrel érkezik. A kijelző méretét is nagyjából tudtuk, de amikor megjött a telefon, alig hittünk a szemünknek.

Csomagolás

A doboz tetejét kicsúsztatva egyből a telefon fogadott minket. Aki nyitott már ki új iPhone-t, annak ismerős lehet a csomagolás. Hiába az Apple iPhone kultusz mindenkin nyomott hagyott az elmúlt években, ez az aTAB5 készítőjére is igaz. Átkutatva a dobozt a következő dolgokat találjuk benne:

 • aTAB5 MTK6575 M-TECH okostelefon
 • telefon tartó
 • fülhallgató
 • magyar nyelvű kézikönyv
 • garancialevél
 • micro USB kábel
 • 220V hálózati adapter
 • 2 db akkumulátor

Úgy tűnik odaát megadták a módját, egyből két akkumulátor, fülhallgató, meg minden ami még kell. A telefonhoz járó tartó egyébként igényes műanyagból készült, recés kialakítással, így amellett, hogy jól néz ki, a csúszásgátló felülete miatt még hasznos is. A fülhallgató fekete színű, és a fülbe dugható részhez szivacsot ugyan nem adnak, viszont a vezeték közepén van hívásfogadáshoz kialakított gomb, ami pozitív. Amúgy fülbe dugva kényelmes, nem esik ki, de nem is szorul. A fülhallgató egyébként szabvány 3.5″ átmérőjű jacken keresztül csatlakoztatható, így akinek nem tetszik a telefonhoz adott füles, az bővítheti egy tetszőleges típussal.

Nagyon pozitívnak tartom, hogy a gyártó egyből két darab akkumulátort csomagolt a dobozba. Aki már használ okostelefont, nagy kijelzővel, az tudja, hogy a nagy felbontásnak és a tudásnak ára van: hamar lemerül az akksi és dugdoshatjuk az irodában, az autóban, éjjel-nappal. Az akkumulátor teljesítménye 2800mAh, ami elég erősnek számít a hasonló Androidos okostelefonok között (pl. a Galaxy SIII-t 2100mAh, a HTC One-t 1650mAh-s akkuval szerelik).

A hálózati töltő a többi elektronikai termékhez hasonlóan 5V-os kimeneti feszültséget tud és normál méretű USB csatlakozót kapott. A hálózati töltő egyébként elég impozánsra sikerült, lekerekített formáival és lakkfekete borításával a minőségi összeszerelést sugározza.

Specifikációk

Ahelyett, hogy felsorolnánk az összes műszaki adatot, inkább megnéztük mivel tud többet/kevesebbet Androidos versenytársainál az aTAB5 M-TECH okostelefonja.

aTAB5 Phone (1.gen)
Samsung Galaxy SIII LG Optimus 4X HD HTC One S Nokia Lumia 920
Méret (szélesség x magasság x vastagság = mm) 145 x 77 x 11 136.6 x 70.6 x 8.6 132.4 x 68.1 x 9.19 130.9 x 65 x 7.8 130.3 x 70.8 x 10.7
Súly (gramm) 203 133 133 119.5 185
Kijelző felbontás (pixel) 480×800 720×1280 720×1280 540×960 768×1280
Kijelző méret (inch) 5.0″ 4.8″ 4.7″ 4.3″ 4.5″
Operációs rendszer Android 4.03 Android 4.0 Android 4.0 Android 4 / HTC Sense Windows Phone 8
Processzor sebesség 1GHz 1.4GHz négy magos 1.5GHz négy magos 1.7GHz dupla magos 1.5GHz dupla magos
Hátlapi kamera (megapixel) 8.0 8.0 8.0 8.0 8.7
Előlapi kamera (megapixel) 0.8 1.9 1.3 VGA 1.3
Akkumulátor teljesítmény (mAh) 2800 2100 2150 1650 2000
SIM kártya típusa normál microSIM normál microSIM microSIM
Beépített tárhely (GB) 2 16/32 16 16 32
Dual SIM igen nem nem nem nem

A 3G támogatást, a GPS-t és a giroszkópot nem is írtam bele, mert mindegyikben van. Az akkumulátor teljesítményt elnézve az aTAB 5 működési ideje elvileg a legnagyobb, erről egy több hétig tartó használat során fogunk meggyőződni. A két SIM kártya kezelés egyedülálló, mint ahogy a kijelző mérete is  a legnagyobb mind közül.

Dual SIM kezelés és beépített analóg TV

Sokan bosszankodnak, hogy egyik okostelefon olyan, mint a másik. Az aTAB5 sok olyan tulajdonságban különbözik a többitől, amely igen hasznos lehet. A táblázatból leolvasható, hogy a kijelzője ugyan csak 480×800 és a beépített memóriában is elmarad vetélytársaitól, viszont olyanokat tud, mint a két SIM kártya kezelés, vagy az analóg TV (!). Bizony, a aTAB 5 telefonon tudunk analóg sugárzású TV adást fogni. A még jobb vétel érdekében a készülékbe beépített és kicsit a régi amerikai terepjárókra emlékeztető kihúzható antenna segítségével bármelyik meccset, vagy sorozatot tudjuk bámulni a telefonon. Az egyszerre két SIM kártya kezelése gondolom nem szorul magyarázatra. Ez olyan embereknek hasznos, akik használnak céges és magán telefonszámot is, ezzel a készülékkel megspórolhatjuk az egyik telefont. Céges telefonból SIM kártya ki, aTAB5 phone elővesz, hátlap le, SIM kártya be és TADA : )

Nyilván, ha egyszerre két SIM kártya van a telefonban, akkor az akkumulátor üzemideje is lecsökken valamelyest. Azért ne felejtsük el, hogy akkor merül igazán a telefon, ha beszélgetünk, a készenléti időt annyira nem befolyásolja ha a két SIM kártyát egyszerre használjuk. A beépített memória csak 2GB, de micro SD kártyával egészen 32GB-ig bővíthetjük okostelefonunkat, ami már bőven elegendő.

Üzembe helyezés

A telefont kézbe véve sokkal nagyobbnak tűnik, mint az eddigi telefonjaim. Ez leginkább azoknak lesz majd feltűnő, akik eddig régebbi típust használtak és eddig nem mertek, vagy nem akartak váltani. Szerintem itt az ideje. A nagy méretű kijelzőn ugyanis sokkal jobban látszik minden ikon, a videók és a játékok is jobban néznek ki, mint egy kisebb méretű kijelzővel megáldott telefonon. Az aTAB5 mérete egyébként alig különbözik a többi okostelefonétól, bár az tény, hogy a számomra már a Galaxy SIII is nagynak tűnt, de el kell fogadni, hogy erre megy a trend, a mobilcégek egyre nagyobb készülékeket gyártanak.

A készülék kézhezvétele után úgy fél óra volt mire rájöttem, hogyan jön le a hátlap : ). A műanyag részt egyszerűen felfelé kell csúsztatni. Lehet röhögni, de az elmúlt 2 év iPhone-ozása leszoktatott a telefon buherálásáról, szétszedéséről. A belső rész alumíniumból készült. Először a SIM kártyát illesszük be a GSM feliratú helyre (ha két SIM-et akarunk használni, akkor tegyük a másik foglalatba a másikat). A microSD bővítőhely közvetlenül a SIM kártya helyek mellett helyezkedik el. Ha mindent bedugdosunk, akkor pattintsuk a helyére az akkumulátort, majd vissza a hátlapot.

Bekapcsolás után egyből az aTAB 5 Phone felirat fogad minket, majd következnek a szokásos Androidos üzenetek, a SIM kártya feloldásával és a többivel. A gyári akkumulátor egyébként nincs teljesen kisütve, van még benne energia, hogy kipróbáljuk, sőt annál még több is.

Beépített fényképező

A mobiltelefonokba épített fényképezők legtöbbje nem alkalmas profi képek készítésére. Ha megfelelőek a fényviszonyok, akkor talán lehet vele elfogadható képet csinálni, de ez a vaku, meg 8MP, akkora parasztvakítás, hogy csak na. Az iPhone 4S megjelenésekor mindenki oda-vissza volt, hogy milyen jó, ehhez képest ugyanolyan rossz képeket lehet vele csinálni, mint a legtöbb telefonnal. Ennek elsődleges oka a túl kis méretű optika. Nem véletlenül találták ki a fényképezőgépet, a nagyméretű lencséket, záridőt, fényerőt, stb. Ennek tudatában az M-TECH aTAB 5 Phone-ja is nagyjából hozza, ami elvárható egy telefonba épített fényképezőtől. A képek tömörítése elég jó, cserébe viszont kicsit zajosak a fotók. Az fény-árnyék kompenzáció mint olyan, nem létezik. Ezért ha valaki fát akar fényképezni világos égbolttal, az felejtse el. Van benne viszont panoráma funkció, és el kell ismerni elég jól működik. Bár vannak erre külön letölthető appok is, a beépített verzió is elég jól sikerült. Az előlapi 0.8 MP-es kamerával készített képek minősége jócskán elmarad a hátlapba építettével, de legalább van. A video funkció jól működik. A fókusztávolság amúgy 35mm, a fotók sRGB színprofillal készülnek. Van még digitális zoom, de ennek szerintem semmi értelme. A képeket egyszerűen át lehet másolni bárhova, amin van USB port, mivel a készülék micro USB kimenetű (mint a legtöbb telefon).

Akkumulátor élettartam

A gyári adatok szerint a készenléti idő 500 óra, aktív telefonálás mellett 8 óra, ha pedig minden bekapcsolunk (3G, játékok, internetezés, stb.), akkor 6 óra. Ha csak zenehallgatásra használjuk, úgy összesen 45 órát bír a telefon, ami elég jól hangzik. Leellenőriztük a lemerülési fázisokat, bekapcsolt wifive, 3G-vel és GPS-szel 100% töltöttségről indulva 10 óra alatt 88%-on állt a mutató, vagyis nagyjából 10 óra alatt 10%-ot merül a telefon. Ez nemhogy igazolja, de még valamivel túl is szárnyalja a gyári elképzeléseket.

Szoftverek és beállítások

Alapból egy magyar nyelvű Android 4.03 van telepítve a telefonra, rengeteg jósággal. A főmenü gombját megnyomva a főképernyőre jutunk, itt ugye az alsó körre kell kattintanunk (benne 6 db négyzettel), így jutunk az alkalmazások menübe. Itt tudjuk beállítani az összes telefonnal kapcsolatos működési paramétert, valamint itt találjuk az automatikusan telepített programokat:

– Analóg TV kezelő

A TV adások keresésére, beállítására és tárolására jó. Itt tudunk TV-t nézni. A TV adások vétele nagyban függ, hol vagyunk. Ha valahol a városban, ott elég jó minőségű a vétel, de ha már kirándulni megyünk egy hegyre/völgybe, ott már sokkal rosszabb a vétel. Hasznos és jó funkció, és a vetélytársak telefonjában ilyen nincs, úgyhogy ennek örülni lehet.

– Documents to Go

Word, Excel, Powerpoint megnyitás és létrehozás. Kifejezetten mazochistáknak ajánlott, akik imádnak érintőképernyőn dokumentumokat begépelni. Az Excel viszont nagyon hasznos, számológép helyett kifejezetten ajánlott. Azért egy képletlistát jó lett volna beletenni, mert aki nem ismeri ezeket fejből, az így járt.

– E-mail postafiók

Email postafiókok hozzáadása, email olvasás, írás, stb.

– File Manager

Ezzel tudjuk végignézni a beépített, valamint a külsőleg csatlakoztatott microSD kártya tartalmát, ez amolyan “Android Total Commander”

– Flash Player
– Flashlight

Hasznos kis elemlámpa funkció, ami a beépítet hátoldali vakut használja, így a telefont elemlámpaként is tudjuk használni.

– FM rádió

Fülhallgató nélkül is elindul, de mivel azt használja antennának, így anélkül semmilyen rádióállomást nem tud befogni. Hiába húzzuk ki a beépített TV antennát, a rádióvevő nincs vele összekötve, vagy legalábbis ez a program nem kezeli. Ezt azért jobban is megoldhatták volna. Egyébként kezeli az RDS-t is, és fel lehet venni bármilyen rádióadást, amit aztán lementünk a telefonra.

– Galéria

Egyszerű képnézegető funkció. Annyi az extra, hogy a képeket egyből elküldhetjük Viberen, Bluetoothon, vagy amit még hozzáadunk, ezen kívül feltölthetjük egyből a Picasa fiókunkba. Van még nézőképlista és slideshow funkció is.

– Gmail

Ez annyiban különbözik a E-mail postafiók menütől, hogy szabvány gmail címet tudunk megadni, és úgy néz ki, mint a gmail mobil változata. Ezt simán összevonhatták volna az E-mail menüponttal.

– Gtalk

Csevegő funkció, ez ugye gmail alatt is működik.

– Hangrögzítő

Diktafon funkció, AMR kiterjesztésű formátumba rögzít. A hangminőség nem egy nagy szám (8kHz, mono), viszont cserébe legalább nem zajos. Beszéd felvételére egyébként ideális.

– Kamera

Fotó, videó és panoráma kép rögzítés.

– Keresés

A telefonban lévő dokumentumok, alkalmazások között keres (nem a weben). Akkor hasznos, ha nagyon sok minden van a telefonunkon, ezzel könnyű megtalálni bármit.

– Letöltések
– MX Player

Egyszerű, de jól használható videólejátszó. A beépített videólejátszóval ellentétben az MX Player lejátszik pl. MOV-ot és egyéb formátumokat is.

– Naptár

Nagyon jól használható és sokat tudó naptár. Ezerszer jobb, mint amit az iPhone-ba építettek bele alapból. Kezeli az időzónákat is és gyakorlatilag bármilyen eseményt be lehet vele programozni. Szuper kis app!

– Óra

Óra és ébresztő (ismétlődő is) beállítása.

– Play Áruház
– SIM eszköztár
– Számológép

Alapművelekre alkalmas számológép. Egyetlen pozitív tulajdonsága (ez is a telefon miatt van), hogy elég nagy a kijelző és a hatalmas gombokkal (főleg, ha fektetve használjuk) könnyű számokat bevinni.

– Telefon

Ezt jól eldugták, pedig elvileg erre használjuk a legtöbbet a készüléket (már aki) : ) Amúgy a főképernyőn és a gyorsindító sávon is megvan ugyanez. Ha több SIM van a telefonban, ki tudjuk választani, melyikkel akarunk hívást kezdeményezni.

– Üzenetek (SMS)
– Viber

Ingyenes hívás azokkal, akiknek szintén fent van a Viber. SMS-ezni is lehet, de fotóküldésre is alkalmas. Erre a célra nekem inkább a Skype jön be, de kinek mi. Nyilván csak aktív internetkapcsolattal működik, ami lehet Wi-Fi, vagy 3G is.

– Zene

A képnézegetőhöz hasonló leegyszerűsített zenelejátszó. Az ékezetes fileneveket nem kezeli, az ID3-ban sem. A telefon hangszórója egyébként meglepően szépen szól, a magas és a közép elég erős, mély persze nincs, de ezt nem is várjuk el. Amúgy FLAC-t és egyéb formátumokkal is elboldogul, úgyhogy ezért jár a pont.

Ezen kívül van még a beállítások menü, amiben teljesen testre szabhatjuk a telefont. Beállíthatjuk a Bluetooth-t, GPS-t, háttérképet, kijelző fényerőt, hangokat, akkumulátor kímélést, stb.

Használat és értékelés

A telefon hardvere (ARM9) és szoftvere (Android) jól össze van hangolva. Kényelmes és minden alkalmazás szépen, gyorsan indul. Nincsenek idegesítő belassulások, a beszélgetés tiszta, jól hallható mindkét oldalon, egy telefonnál pedig leginkább ez a fontos. A készülék mérete ellenére meg lehet szokni az egykezes tárcsázást, illetve email/sms olvasást, bár az tény, hogy egy kisebb kézzel rendelkező női tulajdonos már inkább két kézzel tudná csak kényelmesen használni. Rengeteg hasznos funkció van benne, amit a 4-es Androidnak köszönhetően teljesen testre tudunk szabni, a Google Playről (ex-Android Market) pedig azt töltünk le, amit akarunk. Ez a két kombináció elég ütőképes eszközzé teszi az aTAB 5-ös mobil készüléket.

Érintőképernyője pontos, ráadásul még ennek működését is tovább finomíthatjuk. Alapból fólia van rajta, mi ezzel használtuk, és tökéletesen bevált. Fólia nélkül gondolom még jobb a helyzet, de ha valaki tisztaságmániás, akkor hagyja rajta nyugodtan, a kijelzőnek biztosan jót tesz. A dual SIM kezelés szerintem nagyon jó, a beépített TV pedig már csak hab a tortán. Egyszerűen nem tudok belekötni semmibe. Talán a kijelző felbontása lehetne egy csöppet nagyobb, viszont a kategóriájában elég nagy, 5″ átmérőjű kijelzőn már tényleg élvezet böngészni, videót nézni, vagy emailt olvasni. Fényereje tökéletes, belátási szöge kielégítő.

A hozzáadott kiegészítők tovább növelik a vonzerejét, az elegáns telefontartó jól használható, a két akkumulátor pedig több, mint nagyvonalú. Ezek után már csak egy kérdés maradt függőben: mennyibe kerül? Jelenlegi bruttó fogyasztói ára 49.900 Ft, ami azt hiszem mindezeket összevetve nagyon nagyon barátságos. A készülékhez 1 év garancia jár.

Egy hét múlva visszatérünk egy alapos Androidos használat után, a tapasztalatokat természetesen egy újabb tesztben megosztjuk veletek.

Az M-TECH aTAB 5 Phone okostelefont megvásárolhatod itt.

, , , , , ,


74 hozzászólás a “M-TECH aTAB 5 Phone MTK6575 Dual Sim okostelefon teszt: Android nagyképernyőn (kifutott típus)” bejegyzéshez

 1. Nemzetes:

  A minap vettem egy aTAB 5 telefont, előtte egy XPeria8 volt a nyúzó telefonom és egy Samsung a céges.
  Nos hogy mindkettőtől megszabaduljak vettem a TAB 5-öst. Kellemesen meglepődtem, a méretét illetően. Igaz ezt csak akkor fogja fel az ember, ha már a kezében tartja. A fiamnak SIII-asa van és még ahhoz viszonyítva is brutál méretű a TAB 5.
  Van viszont egy hiányossága ami nekem zavaró!
  Nem elég a hangereje, kihangosítva. Vagyis nagyon halk , főleg ha autóban akarom használni. Ezt például az XPeria simán leveri. Sajnálom hogy erre nem fordítottak nagyobb figyelmet.
  Összességében az értékelésem 4.8 !!!

 2. tomo:

  Megvettem a készüléket. Tetszetős “bunkofon” Kicsit féltéglás, de okos.
  Ami nem jó benne, hogy a kamera nagyon gyatra képet csinál és a telefonálás rettenet lassú. Vagy 10 mp ig gondolkodik, hogy melyik kártyát használja, akkor felvillan mind a kettő , hogy válasszak és csak utána tárcsáz. A Galaxy S után egy kicsit visszalépés, de azt hiszem, hogy marad. Az akku wifi mellett 6 órát bírt úgy, hogy nem folyamatosan van használva.

 3. Tademano:

  Megvettem a készüléket. Nagyon tetszik, de nem tudok vele mindenhol telefonálni. Ha egy beton épületben vagyok szétkapcvsol illetve nem értek semmit abból amit mondanak. Ez a telefon hibája vagy rosszul állítottam be?

 4. joe:

  Az árához képest egy remek készülék. Az egymagos proci ellenére nekem nem akadt meg egyszer sem, pedig nyúzom keményen, már egy hete. Remekül kezeli a két kártyát, de 3G-t egyszerre nem tud mind a két kártyahelyen. Kamera gyenge képeket készít (x peria s-hez képest) beltéri használatkor, kültéren is
  sokat kell állítgatni, hogy elfogadható legyen a képminőség. Előző kommentben olvastam, hogy sokszor nem hallható, akadozik a másik fél hangja. Ez nekem is előfordult zárt térben. Elég bosszantó.

 5. psycho:

  Sziasztok!!

  Nekem 4 napos a készülékem. Elődjei Galaxy S, Dell streak 5, LG optimus Black telefonok voltak az utóbbi évben.
  Szerencsére nem tapasztalom se azt hogy recsegne, se a szakadozást pedig 2 emelettel a föld alatt egy páncélteremben dolgozok. Az akku: 0-24 mobilneten van, Facebook, gmail, googletalk, viber, whatsup, alkalmazások folyamatos szinkronizálás alatt vannak, emellett zenélek, játszok, netezek, telefonálok, SMS-ezek. reggel 7kor kezdem nyúzni a készüléket és este 8-9kor mikor hazaérek még 67% körül van az akku…. A képe valóban nem a legszebb, ha szépen beállítod a dolgokat rajta akkor egy 5 Mp-s samsungnak felel meg szerintem. Analóg TV funkcíó az itt Bp-n nem olyan felhőtlen, Nyugat európára van állítva mert nekem úgy a legtisztább a kép meg a hang, de persze nem penge éles a kép ( nézhető ).
  Kihangosítás valóban nem egy nagy show, de viszont a TV meg a zene az nagyon szépen szól rajta.
  Akármit tettem rá, nem tudtam megeakasztani. Nekem nagyon stabil… meg is lepődtem.
  Tomo írta hogy akku 6 órát bír wifi mellett… akkor neki valami baj lehet az akksijával, mert én nekem egész nap forr a kezemben a telcsi és mégis bírja.
  Összességében én az ár/érték/minőség arányban 10ből 9-et adok neki!
  Ajánlani tudom mindenkinek!

 6. Csabi:

  Sziasztok!
  Miért nem lehet rendelni ez a telefont sehonnan se?

 7. webshop:

  Csabi: Szia! Jelenleg nem elérhető a beszállítónál sem, de hamarosan érkezik új szállítmány.

 8. ROBÁG AZUB:

  HELLÓ! ÉRDEKELNE,HOGY MIKOR ÉS MENNYIÉRT KAPHATÓ, AZ M TECH A TAB 5 NÁLLATOK? ÉS HOGY VAN, VAGY LESSZ-E ÚJABB,JOBB VÁLTOZAT IS BELŐLLE? ELŐLRE IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN ÉS VÁROM A MINNÉL ELŐBBI VÁLASZODAT! ÜDVÖZLETTEL: ROBÁG AZUB

 9. tomo:

  Tisztelt Digistreet!

  Meg tudnák mondani, hogy a készülékben a Bluetooth rendszer 2.0 vagy esetleg jobb? Illetve képes e az A2DP kapcsolatra?

  Köszönöm!

 10. blackzo:

  Én az Auchanban vettem most is van belőle dögivel, 52 000 Ft Kártya függetlenül, illetve két kártya függetlenül :-)
  Nagyon szeretem, minden fut rajta aminek futnia kell. Ha esetleg le is merülne az akkuja véletlenül egy nap alatt, bár ez nálam sincs így, még mindig ott a másik, merthogy kettőt adnak hozzá :-)
  Kapsz még egy védőtokot hozzá, szintén az árban.
  A netezés, videó nézegetés ekkora képernyőn pedig élményszámba megy egyéb mobilokhoz képest.
  Csak ajánlani tudom.

 11. Lerin:

  Sziasztok, úgy tudom Magyarországon hamarosan leállítják az analóg TV-sugárzást. Utána mi lesz? Átállítható az aTab 5 digitális adás vételére? Ismertek esetleg olyan telcsit, amiben eleve digitális TV-vevő van?

 12. shakes:

  Elnézést ha olyat kérdeznék, ami le van írva, csak nekem nem nyilvánvaló, mert nem nagyon értek ezekhez a kütyükhöz, de online streamingre használható? -valószínűnek tartom hogy igen, de jobb megkérdezni, így a méretei alapján nem kéne vennem akkor egy tablet pc-t, mert bőven elég lenne számomra ez a kijelző méret is.- Válaszokat előre is köszönöm!

 13. webshop:

  shakes: Igen használható.

 14. Écó:

  Sziasztok!
  Összekapcsolva PC-vel miért nem ismeri fel? sem az XP, sem a WIN7? Hogyan kell azt összehozni hogy kommunikáljanak?
  Várom mielőbbi válaszotokat…

 15. madar:

  Ma sikerült megnéznem és kicsit nyomkodni a Tescóban. Fekete színű volt, a szélén körbefutó fémes rész enyhén füst színű króm,nem olyan mint itt a képen látható. Nincs benne TV antenna,a kamerája fent középen van. Eléggé gyorsnak tűnt a működése. Érdekes,hogy máshol láttam MyAudió Series 5 pluszt,de annak mintha színesebb,kontrasztosabb lett volna a kijelzője. Egyébként rendben van ez a telefon. Ennyit mindenképpen megér. :)

 16. Zsozso:

  Tesco-ba 40.000 huf.

 17. josh:

  melyik teskoban sikerölt megnézned!!!én jártam sokban de egyikben sem volt már meg nem is kaptak!!!!!!!nagy átverás a akcio!!

 18. webshop:

  Várhatóan már december 19-től lesz nálunk az üzletben 40000-ért, nem kell a tecsóba menni.

 19. domi:

  Nekem az egyik kartyam rendestelefonkartya a masik az pedig net kartya azt a laptopombol vettem ki es tettem a teloba a regibtelomon tudtam netezni es mostvcsak wifin keresztul tudok es nem tudom hogy mit kene csinalni hogy tudjak netezni

 20. kispetya:

  domi: Valószínűleg az APN beállítással lesz a gond. Nézd meg a szolgáltatódnak megfelelőt és állítsd be, úgy már működnie kell.

 21. rhino:

  Azt szeretném megtudni,hogy ez a telefon tudja HD felvételt vagy lejátszást ?

 22. Fazekas Arnold:

  Sziasztok! Nekem nagyon tetszik a telefon, szeretnék is egyet karácsonyra. Egy probléma viszont van vele az osztálytársaim szerint, mégpedig az, hogy mivel csak 1GHz-s a processzora, és jó nagy a képernyője és ezért mondjuk az a játék amit az egész osztály játszik (Jetpack Joyride), már az is akadozni fog rajta. Vagy legalábbis valami ilyesmit magyaráztak nekem. Ez igaz? Valaki ki tudja deríteni, esetleg akinek van már az kipróbálni?

 23. kol:

  Sziasztok!

  Engem az érdekelne hogy aktiv dual sim-es -e a teló azaz ha éppen beszélek az egyik számon akkor a másik számon ha keresnek át tudom-e venni, a mostani buta telom samsung gtb7722 tudja ezt…
  Holnaptól tényleg kapható 40 ezerért?

 24. kol:

  ill. még1 hülye kérdés de tényleg érdekel, -akinek már van- hova teszi mikor nem a kezében van ugyanis a zsebre rakás nem tűnik alternatívának a mérete miatt…

 25. kicsirossi:

  Hy! Azt szeretném kérdezni,hogy a GPS hogy működik rajta? Mert arról nem nagyon beszél senki.Külön GPS vevő van benn,vagy kell használni hozzá a netet is? Előre is köszi.

 26. Derrik:

  Az biztosan tudható, hogy a Tacskós verzió az kétmagos mtk6577 e ?

 27. Zolee0211:

  Sziasztok!

  Kapható már nálatok a teló? Sehol sem találom.

 28. Péter:

  Sziasztok!
  A Tesco katalógusban 2 magosnak írják a prociját. Ez elírás?

 29. webshop:

  Péter: Nem elírás. Valóban 2 magos.

 30. Bea:

  Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni, én tegnap vettem a T.-ba 40.000-ért.
  Nekem nincs rajta e-book funkció sem office alkalmazás. Próbáltam rátölteni, de így sem nyitja meg a dok.-ot(pdf, doc.).

 31. Balto18:

  Sziasztok,
  A mai napon vettem egy ilyen készüléket, minden nagyon tetszik benne, de a netet csak wifivel tudom elérni, rem nem csak így lehet róla netezni. Ha valaki tudja hogy kell beállítani megköszönném a részletes leírást.

 32. Yvette:

  Üdvözlőm!
  A mai napon kiszállításra kerűlt a készülék melyet rendeltem(aTAB5 phone).
  Felháborítónak tartom,hogy egy fekete készülékhez fehér színü átjátszót mellékelnek,valamint azért rendeltem meg mert 8Mp kamerával,analóg TV_vel hirdették,ezeket szintén nam találom a készüléken,mert nem azt kaptam amit az oldalon reklámoz.Szeretném ,ha mielőbb megkeresnének ez ügyben.

 33. Balto18:

  Megoldottam http://www.telenor.hu/beallitasok/android de ezen a linken leírja mit kell beállítani.

 34. webshop:

  Szia!

  Az üzletben személyes átvétellel van még néhány darab. Amíg a készlet tart.

 35. webshop:

  Üdvözlöm!

  Ön az aTAB5 Phone MTK6577 típust rendelte, nem pedig a korábban tesztben bemutatott és kifutott MTK6575 típust.

 36. Zigi:

  Hali.

  Nekem olyan problémám van a készülékkel amit vettem hogy a GPS nem talál műholdat akár hogy próbálgatom, töltöttem le GPS teszt progit, meg leszedtem a műholdak helyzet előrejelzését, de 1-el se kommunkiál… Van esetleg valakinek valami ötlete, vagy tapasztalata, vagy szervíz? Amúgy jó kis készülék (MTK6577-es).

 37. jacek1:

  sziasztok!

  Én is vettem egyet… egész jónak tünik….az aksija folyamatos netezés mellett 5órátbir…..
  van egy ablak ami mindig fel ugrik, hogy lehet azt eltüntetni?
  ezt írja az ablakba: attention! the always finish activates fuction is enabled which will prevent go launcher,click confirm to clse it.
  mit kell aktiválni és engedélyezni?

 38. Soma:

  Hello!
  Érdekelne hogy a GPS-hez kell e külön internet vagy valami elöfizetés!

 39. norbert:

  Sziasztok. Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a giroszkopot hol‚hogy lehet állitani mert valami baja van jatekoknal nem reagal semmire.varom mielobbi valaszotokat.

 40. Tóbiás József:

  A következő kérdésem lenne a készülékkel kapcsolatban hogyan lehet rajta beállítani hogy kijelezze a telefon számot mert hivásnál azt irja ki ismeretlen szám.Meg még kérdezném hogy a szélső két érintő gomb nem csinál semmit csak a középső naggyal lehet visszamenni kilépni ez készülék hiba vagy beállítási gond választ előre is köszönöm.

 41. Yvette:

  Üdvözlőm!

  A rendelésem fehér usb kábelre is szólt?Úgy gondolom,hogy önöknek kell korrigálniuk a tévedést,és eljuttatni hozzám a telefon eredeti kábelét.

 42. Yvette:

  Üdvözlőm!

  Megkérném,hogy a holnapi nap folyamán (elérhetőségem megadtam)sziveskedjen megkeresni.Ha továbbra is ilyen nemtörődöm magatartást tanusítanak,kénytelen leszek az elállási jogom gyakorolni,és visszaviszem a készüléket.

 43. pacsirtalaca:

  Én nekem kifezezetten tetszik a fehér kábel, és kösz a telot, megkaptam pénteken!
  A gáz annyi, hogy ma leejtettem, és megrepedt az érinto, müködik, de idegesit, tudtok esetleg ilyet szerezni bele, a cserét megoldom.
  Vagy melyik kinai teloval lenne ez kompatibilis, mert igy, hogy atab5 nincs kinában:)

  Kántor L.

 44. webshop:

  pacsirtalaca: Kijelző ügyben csak a szerviz tud segíteni.

 45. Fahrner Csaba:

  Oan problémám van a telefonal hogy bent van a két sim kártyám és gondol egyet nem lehet elérniengem telefonon hogy mé van ez a probléma?

 46. jjanos498:

  Szeretném kérdezni, hogy amikor akár telefon könyvből / Sim kártyáról/ akár begépelt számról indítok hívást nagyón sürün elsőtétűl a képernyű , és csak azt hallom, hogy a hívás elindúl de nem tudok kilépni a hívásból mert sötét a kijelző, bár mit nyomok a készüléken nem reagál semmíre. A következő híváskor meg minden tökéleresen működik folyamatosan a hívás és a beszélgeté alatt müködik a kijelző. bármikor megtudóm a hivást szakítaní. Nem tudom, hogy mit csinálok rosszúl. Várom a választ ha valaki tudja a hiba okát. És mindenkinek B.U.É.K.

 47. webshop:

  Az A-GPS-hez internet elérés szükséges.

 48. vmishi:

  kérdések és főleg válasz adások előtt jó megnézni:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/AGPS

  BÚÉK!

 49. jacek1:

  Tisztelt webshop!

  Nekem van egy atab 5 phone telefonom… Az lenne a kérdésem hol kapok hozzá lenyítható vagy szilikon tokot? A mérete 143mmX79mm….

  B.U.É:K!!

 50. Kovács:

  Sziasztok!

  Fehér színbe is kapható a készülék?Árba van váltózás?

 51. webshop:

  Szia! Sajnos nem kapható fehér színben. Nincs róla információ.

 52. Tamara:

  Sziasztok!Én aTAB5 mtk6577-est néztem,de sajna nem hozza be az oldalt..már nem kapható a telefon?? http://digistreet.hu/telefonok/mobil/atab5-phone-5-mtk6577-dual-1ghz-cpu4gbdual-sim3ga-gpswifiandroid-4-0hu-m-tech-kartyafuggetlen-mobiltelefon

 53. ghencee:

  Sziasztok!

  Kérdésem az lenne a készülékről hogy aktív dual sím vagy passzív??? Nekem ez nagyon fontos mert két céges telefonkártya lesz belerakva.

 54. Réka:

  Sziasztok! Kapható még a telefon??

 55. webshop:

  Szia! Az MTK6575 már kifutott. Az MTK6577-re sajnos még 2-3 hetet várni kell.

 56. KevinLevrone:

  A készülék passzív Dual-Sim-es! A GPS nálam tökéletesen működik! Műhold megtalálása kissé sokáig tart, de aztán tökéletesen teszi a dogát (Igo Primo progival, amihez persze net sem kell!)

 57. oli:

  üdv!nekem olyan problèmám lenne,hogy nem mindig műkodiik a g sensor,most pl csak a kamera funkciónál.eddigi eseteknèl egy restart vagy akksi kivètel segített,de már az sem.ha lehet segitsetek nem akarok gariba várni a telóra heteket.köszönöm

 58. Gábor:

  Üdvözletem!
  aTAB5 készülék kamerája csak nagyon ritkán akar működni. Billentyűzár feloldásnál; -balra húzáskor egyáltalán nem ad képet. A menüben kamera ikonra kattintva sem működik. CamCard ikonnál-Take Photo-ra kattintava korábban adott képet. Viszont most a Camcardon belül is a kamera ikon alatt található stílusú program nem dolgozik. Remélem érthetően fogalmaztam. Nekem kéne valamit beállítanom, vagy szerviz gond van?
  Várom válaszukat!

 59. webshop:

  Gábor: Amennyiben a gyárilag felrakott “Kamera” program megfelelően működik, úgy az utólag telepített programmal lesz a gond. A nem gyári programokra, a szerviz nem vállal felelősséget.
  Ha a gyári program sem működik rendesen, úgy ajánlott a “gyári visszaállítás/factory reset” a beállításokban. Egyéb esetben a szerviz az illetékes.

 60. Adam:

  Nekem az lenne a kérdésem hogy az MTK6577-es változaton mennek komolyabb játékok? Például a GTA-ra gondolok. A szoftver milyen nyelvű magyar vagy angol?

 61. adam:

  Nekem az lenne a kérdésem hogy az MTK6577-es változaton fut például a GTA 3?

 62. Dávid:

  Sziasztok nekem egy olyan gondolom lenne h megvettem a telót és berakok 2 sim kártyát és csak az egyiket ismeri fel ez miért van? ha megcserélem akkor meg a másikat :S

 63. Barcsik:

  Szia Adam!

  Fut rajta a GTA 3 is. Én nem próbáltam még, de fórumon a játékosabb kedvű felhasználók ezt jelezték vissza.

 64. Emese:

  Sziasztok!
  Nemrég kaptam egy ilyen telefont. Odaadtam egy ismerősömnek aki a képernyő zárat több mint öttször elütötte. Nem tudom visszaállítani! Google fiókot kér de ha beírom nem fogadja el mert a wifi sem működik!
  Van valami hard reset amivel vissza lehet állítani hogy fel tudjam oldani a készülékemet?

  Sürgős segítséget várok, és előre is köszönöm!

 65. Macko:

  Vásároltam, 1 db M-tech aTab5 phone dual sim készüléket. A belehelyezett 2 sim közül viszont, csak az egyik sim hívószám küldését lehetett beállítani. A második sim hívószáma, nem jelenik meg a hívott készülékén. Csak “rejtett szám” olvasható. Pedig, hálózati alapbeállításban, a készüléknek küldenie kellene, illetve, nem találom, hol lehet ezt az opciót beállítani, hogy kijelzésre kerüljön akár a második, akár az első sim- ről indítok hívásokat.

 66. bence:

  sziasztok!
  azt szeretném megkérdezni hogy lehet -e még kapni valaha MTK6575-öt?

 67. webshop:

  bence: Szia! MTK6575 nem lesz már soha. Nagyjából 1 évvel ezelőtt kifutott a típus.

 68. bence:

  köszönöm. de ugye az MTK6577-es típus még kapható?

 69. webshop:

  bence: Az MTK6577 jelenleg kapható.

 70. Ewush:

  Sziasztok.
  Valaki nem tudja miért van az hogy bekacsolom a wifi-t és nem talál hálózatot, de a lakásban működik a wifi rendszer. Ilyenkor mit lehet csinálni?

 71. Anita:

  Sziasztok!
  Vásároltunk MTK6577-et,de sajnos a lányunk ráült és a kijelző fele színes csíkokkal van tele,már használni sem lehet,valaki tudna segíteni,mit kell kicserélni,és mennyibe kerülhet ?Köszönöm!

 72. webshop:

  Anita: fizikai sérülésnél sajnos a garancia elvész. A jótállási jegyen lévő szerviz tudja javítani. Fel kell venni velük a kapcsolatot.

 73. Attila:

  Üdv! érdemes most megvenni ezt a telot? kijelzője milyen teloval hasonlithato?

 74. Annamária:

  Most vettem a telefont és azóta próbálkozom én is és hozzáértő ismerőseim is letölteni a fényképeket a hozzá kapott USB kábel segítségével, de ezidáig sikertelenül. Tudna nekem valaki segíteni? Lehetséges, hogy rossz az új teló USB kábele? Esetleg le kell tölteni valami spec progit, hogy másolni lehessen gépre a képeket? Az USB kábel csatlakoztatása után a PC felismeri az eszközt, de nem aktív meghajtóként kezeli. A Számítógép ikonnál nem is mutatja az új meghajtót. Ha valaki tud valami okosat mondani, köszönöm !

Szólj hozzá!

A webáruházban leadott rendeléseket nem teljesítjük, mivel a domain név eladó státuszban van!