Teszt – Röviden a Logitech G700 vezeték nélküli egérről

hír megjelenése: 2011. augusztus 2.

Teszt – A vezeték nélküli Logitech G700 egér külseje

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér

A Logitech G700 egy karcsú és tömör kialakítású, fekete színű egér, amelyen az összes MMORPG/FPS rajongónak elegendő gomb található. A G700 bal oldalán négy programozható gombot találhatunk, amelyek hüvelykujjal is könnyen elérhetőek. Mindegyikük eltérő méretű, amely segíti a kiválasztást, anélkül, hogy monitorról le kellene venni a szemünket.

A négy funkciógomb előtt három, kis visszajelző LED található, amelyek a töltöttségi szintet, az érzékenységet (DPI) és az aktuális profilt jelzik. Ezek egyedi helyre kerültek, hiszen a gyártó legtöbbször egereik felső részén helyezi el őket.

A Logitech G700 felső részén a hagyományos jobb és baloldali klikk gombokat, egy dönthető és kattintásra is alkalmas, gyorsított (Hyperfast) görgető gombot, egy váltógombot, és egy további funkciógombot találunk. A váltógombra való kattintással a görgő kattintási mechanizmusa deaktiválódik, így a akadálytalanabban, gyorsabban lapozhatunk. A váltógombra való ismételt kattintással a görgő ismét visszatér az eredeti, hagyományos állapotába.

A Logitech G700 bal felső részén három további funkciógomb található, amelyeket G1, G2 és G3 jelöléssel láttak el. Ez pozitívum, a címkék viszont elég nehezen olvashatóak.

A vezeték nélküli egér felső kialakítása  jól illeszkedik a tenyér természetes vonalához, alsó részét pedig négy, cserélhető teflonhatású talp, az elemtartó, és a ki/be kapcsoló gomb alkotja.

A G700 elemtartóján belül a gyári tartozékként kapott újratölthető elemet (Sanyo NiMH) és az USB csatlakoztatású vezeték nélküli jelvevőt találhatjuk. A Logitech Gaming Laser megoldása 5700 DPI érzékenységre is képes, amely a legtöbb játékos számára bőven elegendő.

Teszt – A Logitech G700 vezeték nélküli egér szoftveres képességei

A Logitech G700 szoftverének áttekintés (overview) fülén létrehozhatunk, szerkeszthetünk profilokat, gyorsan információt szerezhetünk az egyes funkciógombokhoz rendelt parancsokról és a főbb beállításokról. A gombok almenüben a felhasználó egy egyszerű legördülő menüben választhatja ki a gombokhoz rendelt parancsokat. Makrók és speciális kombinációk is megadhatóak bármely “G” betűvel jelölt gombhoz.

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér - Overview menü

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér - Overview menü

A mutató (pointer) fülön megadhatjuk a DPI szintek számát és sebességét egy 200-tól 5700-ig terjedő (100-as növekedésű) skálán. Beállítható továbbá a lekérdezési gyakoriság is 125MHz – 1000MHz intervallumban.

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér - Pointer menü

Teszt - Logitech G700 vezeték nélküli egér - Pointer menü

Az akkumulátor fülön láthatjuk a vezeték nélküli egerünk aktuális töltöttségi szintjét, kiválaszthatjuk energiaellátásnak módját. A korábbi Logitech termékekkel ellentétben a G700 az egér bemozgatása esetén nem mutatja a töltöttségi szintet, ehhez vagy az adott menüpontot kell megnéznünk, vagy egy G-gombhoz rendelnünk a funkciót. A töltés egyébként USB csatlakoztatáson keresztül történik.

Összegzés – A Logitech G700 vezeték nélküli egér tesztje

A rövid ismertetőből látható, hogy a Logitech G700 mindenki számára kiváló választás lehet. Külsőleg letisztult és elegáns, nincsenek rajta kirívó króm betétek vagy felesleges LED-ek. Ergonómiailag jól igazodik a kézhez, így a hosszútávú használat során is kényelmes marad, a négy cserélhető talpnak köszönhetően pedig nem csúszkál feleslegesen. A programozható funkciógomboknak, az akár 5700 DPI érzékenységnek és 1000MHz lekérdezési gyakoriságnak hála nem csak a mindennapi használat, de játékok során is megállja a helyét. Mindemellett a görgője is könnyen kezelhető kattintható és kattintás-mentes állapotban egyaránt.

A Logitech G700 vezeték nélküli, lézer egér webáruházunkban is megvásárolható!

Teszt – Képgaléria a Logitech G700 vezeték nélküli, lézer egérről

Forrás: www.techspot.com

, , , ,


Szólj hozzá!

A webáruházban leadott rendeléseket nem teljesítjük, mivel a domain név eladó státuszban van!