TP-LINK TL-MR3420 3G Router teszt: 3G internet megosztás akár WLAN hálózaton

hír megjelenése: 2010. október 20.

Emlékszik még valaki a pittyegős modemekre, és az elenderes ingyen szétszórt jelszavas botrányra? Mennyire örültünk neki akkoriban, ha valaki kölcsönadta az accát (account), hogy belogoljunk egy BBS-re és letöltsük a Terror News legújabb számát? A mostani generációnak ez persze nem mond semmit, de talán jobb is. Ne a múltat firtassuk, inkább örüljünk annak, hogy 2010-ben már nem kell modemmel szórakozni és a 3G internet már nem horror áron van, így gyakorlatilag bárki megengedheti magának. A TP-LINK okosan döntött, hogy kijött egy olyan vezeték nélküli routerrel, amelyen megoszthatjuk 3G internet kapcsolatunkat.

3G Internet útközben

Miért is jó ez? Ha jártál már egy olyan helyen Magyarországon, ahol nemhogy UTP csatlakozó nincs, de 220 se nagyon, akkor tudod miről beszélünk. Aki sokat utazik az tudja milyen áldás tud lenni egy gyors, 3G internetkapcsolat. Ha egy erdő/tábor/autópálya szélén/benzinkút mellett vagyunk és szeretnénk minden barátunknak internetet, akkor mi van? Mindenki hozza magával a saját 3G routerét? Vicces lenne… Kínában amúgy is nagyobb távolságok vannak, mint itt, így gondolom okosan kitalálták ezt a kis eszközt, ami kitűnően áthidalja ezt a problémát. Valakinél csak van egy 3G internet, nem?

Mi van a dobozban?

A TPLINK MR 3420-as router dobozának kinyitása után egyből az igényes csomagolás fogad: szépen minden a helyén, TP-LINK logóval átitatott fóliában van maga az eszköz, rázkódásbiztos doboz, és a többi. Nézzük mit találunk a dobozban:

 • egy 3G routert : )
 • két tetszőlegesen cserélhető antennát
 • UTP kábel (pedig ezt minden gyártó kispórolja, a TPLINK nem)
 • felhasználói útmutató CD lemezen
 • 220V-os tápcsatlakozó
 • beállítási útmutató
 • néhány TP-LINK termékajánló

Főképernyő és kézikönyvek

A router hátulján egy “Please run the CD first” felirat fogad, amit természetesen mi nem vettünk figyelembe, de a kezdő felhasználóknak ez jól jöhet, főleg ha beszélnek angolul, mert a kisméretű CD-n a TL-MR3420 mellett megtalálható még a TL-MR3220 típus leírása is PDF formátumban – angol nyelven.

Az eszköz bekapcsolása után a szokásos 192.168.1.1 címen a böngészőben megjelenik a jól megszokott TPLINK menü, ahol elvégezhetjük az összes hálózati beállítást, 3G-től a DHCP-ig. A router konfigurálását érdemes UTP kábellel összedugott számítógéppel elvégezni, mert WLAN kapcsolattal is működik, de például az eszköz újraindítása esetén nem a legbiztosabb megoldás, úgyhogy mi inkább maradtunk a jól bevált vezetékes technológia mellett. Esetleges Firmware frissítést pedig tényleg UTP-vel összedugott géppel végezzük, ha nem akarjuk teljesen lenullázni frissen szerzett routerünket.

A 192.168.1.1 bongésző sorába való bepötyögésekor az admin/admin felhasználónév/jelszó páros megadása után (ezt nagyon ajánlott egyből megváltoztatni) egyből a főképernyő fogad, ahol rövid képet kapunk az összes fontosabb protokoll és szolgáltatás állapotáról: Firmware, hardver verzió, vezetékes hálózati címek, vezeték nélküli státusz és 3G állapot, illetve a forgalom statisztikákat (ami az elején meglepő módon 0) is megtekinthetjük.

Gyors beállítás

Választhatjuk a Quick Setup-ot is, ami szépen végigvezet minket az alapbeállításokon, de gyakorlottabb felhasználók egyből mehetnek a Network részbe, ahol a legizgalmasabb résszel foglalkozunk majd: a 3G menüponttal. A Quick Setup rész egy sablonszöveggel indít, itt egyből egy next-et nyomjunk. Itt beállíthatjuk, mi legyen az elsődleges Internet kapcsolat:

3G Preferred – Elsődlegesen a 3G internet kapcsolatot használja a router, a nagy sávszélességű (WAN) internet csak akkor kapcsol be, ha a 3G kapcsolat elveszik, vagy nem elég erős a jel
3G Only – kizárólag a 3G kapcsolatot használjuk, akkor is, ha nincs 3G internet jel/kapcsolat
WAN Preferred – Elsődlegesen a nagy sávszélességű internetet használjuk, a 3G csak másodlagos kapcsolatként szolgál
WAN Only – nehéz kitalálni mi ez: 3G letiltva, csak WAN internetet használjuk (ha van)

Next gomb, majd válasszuk a manuális beállítást adjuk meg a Dial Numbert (hagyjuk úgy, ahogy van), az APN-t töltsük ki (T-Mobile: wnw, Telenor: net, Vodafone: internet) majd ismét Next.

Itt engedélyezhetjük a vezeték nélküli rádiót, megadhatjuk az SSID-t (adjuk is meg!), régiót, csatornaválasztást, beállíthatjuk a hálózati protokollt (11b,g,n, stb.), a csatornaszélességet (20 vagy 40 MHz) és a maximális TX átvitelt (1-től 300Mbps-ig), illetve jelszóvédelemmel láthatjuk el a routert. Next gomb után már csak a Finish és a router újraindítása vár ránk.

Támogatott 3G USB modemek

A mellékelt CD lemezen található PDF leírás szerint a TP-LINK MR3420 router a következő 3G Internet USB router modelleket támogatja:

Huawei

EC169, E156, E156C, E156B, E156G, E169, E180, E220, E226, E270, E272, E1756, E1550, E1762, K3565, EC122, EC1260, EC1261

ZTE

MF100, MF102, MF626, MF627, MF637U, MF645, AC581, AC2736, AC581, MU351

Ezenkívül még a Novatel U760, Nokia CS-10, Onda MSA501HS, Alcatel X060S és X070S, 4G System XSStick W12, CSL U1-TF és a Samsung SGH-H128 típusokat ismeri fel, és tudja használni.

Pin kód kérésének kikapcsolása

Rossz hír, hogy a routerből a SIM kártya pin-kód kezelését kifelejtették, így mindenekelőtt vagy a 3G USB modem saját szoftverével, vagy egy telefonba való behelyezéssel kapcsoljuk ki a PIN kód kérését, különben ülhetünk napestig a router setup képernyője előtt, akkor sem fog működni. A folyamatos firmware frissítésekkel újabb 3G/3.75G USB modemeket is támogatnak, így érdemes figyelni ezt az oldalt, amely folyamatosan frissül. Ezt az oldalt pedig verziófüggőknek ajánlom, ahol a legújabb firmwareket találhatják.

A 3G kapcsolat beállítása

Miután kivégeztük a pin kód kérését helyezzük be a router hátsó USB csatlakozójába a SIM kártyával felszerelt 3G USB modemünket, majd várjuk a csodát. A Network menüpont 3G almenüjében látjuk majd a 3G USB Modem mellett, az Identifying… feliratot, amely arról tájékoztat minket, hogy a router próbálja felismerni a modemet. Legyünk türelmesek, nekünk 1 percbe telt, mire megtalálta. Ezután jelöljük be a manuális beállítást a “Set the Dial Number and APN manually” résznél. Így elérhetővé válik a Dial Number, APN, Usernam és a Password mezők kitöltése. A Dial Number részt hagyjuk úgy, ahogy van (*99**#), az APN-hez pedig minden szolgáltatónál eltérő beállítás szükséges. Mi T-Mobile internetet használtunk, így mi az APN részhez wnw-t írtunk (gondolom a Web n Walk rövidítése). Vodafone-os internetnél “internet”, a Telenor (volt-Pannon) APN beállítás pedig “net”. Ezután mehet a Connect és pillanatokon belül már működik is, amit a felület egy Connected felirattal nyugtáz.

Örülünk, Vincent?

Igen, örülünk, az egész nem tartott tovább 5 percnél. Nem tudom a Quick Setup menüpont mivel gyorsabb, mint a manuális, de jól hangzik az biztos : ) A 3G konfigurálása után a routert egyből el lehet érni vezeték nélküli hálózaton is, az alapértelmezett WLAN SSID TP-LINK_E6DB26 volt, amit célszerű átírni a Wireless/Wireless Settings részben és érdemes jelszavas védelemmel is korlátozni az elérést, amit a Wireless/Wireless Security részben tudunk megtenni (legalább egy WPA-PSK erősséggel).

Innentől kezdve bárki elérheti 3G Internetünket akár vezeték nélküli hálózaton, akár egy UTP kábel bedugása után asztali PC-jén is, vagy notebookján keresztül is.

, , ,


286 hozzászólás a “TP-LINK TL-MR3420 3G Router teszt: 3G internet megosztás akár WLAN hálózaton” bejegyzéshez

 1. kovego:

  T. Cikk író!

  Van egy régebbi w’n’w-os modemem, a T azt mondja róla, hogy 7.2-es a verziója.
  Amikor feltelepül a laptopra, akkor Globetrotter HsxPa néven települ.
  Viszont a tp-link router nem ismeri fel. A tp-link támogatott modem listájában sajnos nincs benne.
  Firmware-t lecseréltem a legújabbra, és a maradék két modemet is feltettem a router-re, de így sem megy.
  Esetleg nincs valamilyen ötletetek?
  Előre is köszi.

 2. bacsoa:

  Utánanézünk, de nem sok jót ígérünk. A t-től nem tudsz kérni egy másik modemet? üdv, Attila

 3. dragon:

  K3765 modemel is jó ez router
  vodafonos

 4. XYZ:

  Egy régi dsl 360t modemem van ezzel is lehet használni ezt a routert, támogatja?

 5. ???:

  Nekem egy HSDPA típusu modemem van és az írják, hogy azt nem támogatja. Egyépként minden más passzol.
  A választ előre is köszönöm. :)

 6. amazingabor:

  Sziasztok!
  Nekem egy olyan problémám lenne a ezzel a routerrel, hogy kábelen keresztül iszonyat lassú a kapcsolat, viszont wifin keresztül semmi gond. Sajnos az asztali gépen nincs wifi, így marad a kábeles megoldás..
  Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Szerintem ez csak valami beállítási kérdés, csak én vagyok béna és nem találtam meg :(

 7. amazingabor:

  Köszi a segítséget előre is!

 8. bacsoa:

  Megoldás: kell a PC-be is egy vezeték nélküli hálózati kártya (2-3 ezer forint), de az furcsa, hogy lassú a vezetékes kapcsolat, elvileg annak kéne gyorsabbnak lenni. Nem valami régebb hálókártya van a PC-ben? Esetleg driver frissítés…

 9. bacsoa:

  Ezen az oldalon megnézheti, hogy modemét támogatja-e a router:

  http://www.tp-link.com/common/subject/3g_router/compatible/list/

  üdv,
  digistreet.hu

 10. ???:

  Köszönöm az infót!!! :) :) :)

 11. Rolii:

  Nekem.olyan.problémám.lenne.h.ugyan.ilyen.routerem.van.és.mobil.internetet.szeretnék.hozzá.csatlakoztatni.de.nem.tudom.mert.nem.támogatja.a.modellt! mert.az.enyém.E1750..
  tudok.ilyen.routert.hozzá.szerezni.ami.támogatja? vagy.semmitse.tudok.csinálni.vele? vki.segítesen.máár.! köszönöm!

 12. Kiss István:

  Egy barátomnál állítottam be a fenti készüléket, egy létező t-onlines kapcsolatot kellett megosztanom. Adva volt egy asztali pc, amelyen Windows XP futott, a netet D-Link modemen keresztül kapta (ADSL). Barátom laptopját (Win7) szerette volna használni, úgy hogy vezeték nélkül kapcsolódjon a routerhez. A router vezetékkel kapcsolódott a modemhez. A helyi hálózat szinte azonnal működött, az alap beállítások után a laptop vezeték nélkül csatlakozott a routerhez, a PC kábellal. Mindkét gép DHCP-vel megkapta az IP címet, a routeren keresztül tudtak kommunikálni, a laptopról tudtunk nyomtatni az desktop géphez csatlakoztatott nyomtatóra. Egy aprócska probléma volt csupán EGYIK GÉP SEM TUDTA ELÉRNI AZ INTERNETET. WAN preferred opciót választottunk és a WAN beállításoknál típusnak PPoE-t választottunk, majd megadtuk a felhasználói nevet és jelszót.(Automatikus kapcsolódást állítottam be, de ezt csak a wan only menüpontban lehetett). Mentés után az eszköz megpróbált kapcsolódni a szolgáltatóhoz, de sikertelenül. Néhány óra elteltével egy másik helyen, (és más az internet szolgáltató) próbáltam meg a fenti beállításokat, ugyanezen a routeren, és minden tökéletesen működött. Másnap újra próbálkoztunk barátomnál, az első próbálkozás után tökéletesen működött minden. A router kapcsolódott, megkapta az Ip címet a szolgáltató szerverétől és mind a PC-n, mind a laptopon volt internet. A hálózati nyomtatás is működött. Kb két- három óra eltelteltével, amikor el akartam jönni barátomtól újra ránéztem a laptopra, ismét nem volt internet. Megnéztem a PC-t, ott sem. A PC-ről próbáltam elérni a routert: semmi. Kihúztam a router tápját, egy kicsit vártam, majd visszadugtam. Ismét volt net mindkét gépen, újra működött minden. A hiba okát még most sem tudom…

 13. bacsoa:

  csak ezen az oldalon feltüntetett eszközöket támogatja a TP-LINK 3G Router

  üdv,
  digistreet.hu

 14. forever1:

  Sziasztok! Van egy TL-MR3420 TP-LINK típusú 3g routerem, és vodafone mobil internetem.
  Ugye a lényeg az lenne, hogy dyndns-en keresztül érném el a router mögötti
  kamerát, de ez sajnos nem sikerül. Ha “drótos” internetre kötöm
  akkor természetesen működik, és egy másik gépről egy másik internetkapcsolattal meg tudom nézni. Valamiért nem szereti egymást a mobilnet és az IPC kamera (Edimax 1510). A vezetékes netnél a dyndns segítségével jó, de a mobilnetnél nem.
  Valaki tudja mit a gond a mobil internettel??? Vagy ti hogyan oldottátok meg
  a nyaralóban elhelyezett ipkamera távoli betekintését?

  Forever1

 15. Cigikey:

  Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a TL-MR3420 router és a W’N’W T-mobile Option GI0225 modem együttműködésével kapcsolatban? Valami frissítése a modemnek vagy más módon? A router árúsító boltok egy része azt mondja nyugodtan vegyem meg, működik. Ja ha nem a pénzt nem adja vissza. A másik része meg óva int ha nincs a compatibilítás listán. A legjobb az lenne, ha jelentkezne valaki aki már használta ezt az e”gyüttest”. Vagy egy fórum oldal ahol erről lehet olvasni! Köszönök minden segítséget.

 16. webshop:

  Tisztelt Cigikey!

  Forduljon bizalommal a TP-LINK SUPPORT-hoz!
  06-40-111000 (H-P: 8-16) vagy http://www.tplinkhelp.eu

  Üdv,
  digistreet.hu

 17. csomy:

  forever1:
  Hali!
  A gond az, hogy a mobilnetek általában NAT mögé vannak bújtatva. Azt hiszem, a vodafone-nál van olyan APN beállítás, ami lehető teszi a direkt elérést. T-mobilenál ez csak FIX IP szolgáltatással érhető el, és csak a nagyvállalati ügyfeleknek.
  próbálkozz ezzel az APN-el: standardnet.vodafone.net
  A siker nem garantált.

 18. Tomi:

  Az új firmware már kezeli a pin kódot.
  Tehát nem kell ez:
  “Miután kivégeztük a pin kód kérését helyezzük”

 19. badike:

  egy kerdesem lenne wireless router segitsegevel tudok e internetezni telefonnal?

 20. webshop:

  Kedves badike!

  Amennyiben a telefon képes Wi-Fi kapcsolat létesítésére, úgy nagyszerűen lehet vele internetezni.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 21. badike:

  ok koszonom a boltba ezt nem tudtak megmondani amugy persze hogy tud a telefonom 5800as nokia csak nem voltam biztos es tudakozodni akaram mielott veszek egy keszuleket koszonom a gyors valaszt

 22. badike:

  lenne egy problemam vettem egy canyon CNP-WF514N1A es nem tudom beallitani a wireless reszt ezen belul a wps-t kis kezikonyvbe irja h nyomjam meg a wps gombot es bekene jojjon egy kis ablak amibe ki kene valasszam enter a pin into my access point or a registrar-t es beirjam a pint amellyel automatikusan kene menjen a dolog de az a kis ablak nemjon be a wps gomb megnyomasa utan, vajon mi lehet a baj a gomb nemjo a vadi uj keszuleken vagy valamit beken allitsak? aki tud segitsen elore is koszonom

 23. Gábor:

  Sziasztok!

  A cikkben szereplő router-t vásároltam meg+hozzá egy Huawei E1750-es sticket ami a szolgáltató adott (Orange, Ausztria(az eszközt is itt szeretném használni)) a helyzet pedig a következő:

  3g only mód, APN meg minden beállítás rendben van mert néhányszor sikerült csatlakoznia, majd pár perc böngészés után, ott ahol a 3g állapotát írja (azonosítás, típusszám) az ‘Unplugged’ szócska lesz látható, de eközben a stick be van dugva illetve a ledecskéje jelzi hogy él a kapcsolat.

  fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak gprs térerő van, és az sem telicsíkokkal 😀

  Ha valaki tud rá megoldást, azt nagyon megköszönöm :)

 24. webshop:

  Tisztelt Gábor!

  Kérem hívja a TP-LINK segítséget!
  06-40-111000 (H-P: 8-16 óráig)

  Talán tudnak segíteni.

  Üdv,
  digistreet.hu

 25. f.szabo:

  Üdv!
  Ilyen modemet vagy hasonlót szeretnék otthonra a 2 számítógép és egy laptop internet megosztására,/UTP-kábellel és wifivel/ telenor mobil netem van, egy ZTE MF 680 modemmel, azt szeretném kérdezni, hogy működni fog e így vele, köszönöm!

 26. webshop:

  Tisztelt f.szabo!

  A termék állítólag mindegyik szolgáltató modemével kompatibilis.
  Eddig még nem érkezett negatív visszajelzés.
  Ezért ajánlott az ön által megadott célra.


  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 27. RegElek:

  Üdv!

  ZTE MF668A modemet kellene beállítanom, de ahogy elnézem nem kompatibilis a két készülék.

  Erősítsetek meg ebben.

  Előre is köszönöm.

 28. aand:

  Kedves f.szabo!

  Kerdesem az lenne, hogy sikerult-e beallitani az MF680-at a roterrel? Mukodik-e es ha igen, illetve mennyire stabil?

  Kedves Webshop1

  Kedeznem, hogy tudnak-e pontosabb informaciot az eszkoz kompatibilitasarol (konkretan Telenor ZTE MF680)?

  A valaszokat elore is koszonom!

  Udv

 29. csontika:

  Sziasztok!
  Nekem egy HUAWEL 3765 Vodás modemem van.
  Nemrég vásároltam a TL-Mr3420 Routert.
  A dobozon fent van a modemem amit támogat a Router, fel is ismeri.
  A ti általotok megadott beálitásokkal be álitotam, csak nem hajlandó a netre cstlakozni!
  Mi lehet a gond hogy nem csatlakozik?
  Elöre is köszönöm a segitségeteket!
  További szép estét!

 30. Fisherman:

  Az MR3420-as tökéletesen együtt müködik a ZTE MF680-al!

 31. rstwingo:

  Én már vagy 2 hónapja használom. Teljesen tökéletesen működik a router az MF680-nal

  Én ezt a routert még használtam E220;E272;MF190;MF637 és most MF680

  Az MF669T-t nem szereti ezzel nem működik

 32. Zoller Ákos:

  Tiszteletem!

  Egy tl-mr3420 routerem van, wifin keresztül használom egy laptoppal. Az a gondom vele, hogy ha netezés közben fut a háttérben a torrent, teljesen lefagyasztja a netet,és időnként le is dobja a wifit. Ha lekapcsolom a torrentet, akkor egycsapásra megjavul minden! Próbáltam lanon is, kábellel ugyanez a helyzet úgy is! Próbáltam más típusú tp-link routerrel is, ugyan az történt.
  Tudna valaki segíteni?

 33. V.Atti:

  Csatlakozom csontikához Tp LInk 3420 + Huawei K3765 stick a led kéken villog a megadott beállításokkal elkezd csatlakozni felismeri a stick-et eljut kb 74%-ig utána ledobja 0-ra és még a stick nevét sem tudja .A PIN kódot kivettem , de nem csatlakozik fel . Kérlek segítsetek.Köszönettel.

 34. ügyifogyi:

  Hello.

  Valaki tudja e,hogy a. Huawei e1752 tamogatja. E a router?

  A valaszt elore koszonom

 35. Roland:

  Sziasztok!

  Én a saját tapasztalataimat szeretném megosztani a Tp-Link 3420 routerrel kapcsolatban és ha valakinek van ötlete, akkor megköszönném, ha ő is megosztaná velem.

  Próbáltam a routert egy hagyományos MF100-as T-mobil-os modemmel, valamint egy Digi Move MF190-es modemmel.

  Sajnos bármit próbálok állítani, mindkét modem esetében az a végeredmény, hogy nem osztja meg az internetet, sem kábelen, sem Wi-Fi-n keresztül, gyakorlatilag nincs internet.

  Mindkét modem tökéletesen működik csak a géphez csatlakoztatva.
  Próbáltam két független gépen (1 PC, 1 laptop) illetve mindkét gép duál rendszeres, tehát 2x XP-n és Win7-en is.

  Az eredmény minden esetben ugyan az: Routeren keresztül még ha ki is írja, hogy csatlakozott, a jelerősség is kb 65-75% és IP címet is kap, akkor sem lehet böngészni. Még a Google.hu sem jön be.
  Hosszas karikázás után, lefagyott tőle az egész gép.
  Feltételeztem, hogy inkább a router “halt meg” és ez okozta a gépek esetében a fagyást, mivel EZEN router nélkül, még sosem fordult ilyen elő egyik gépen sem.

  Firmware-t frissítettem, de sajnos megint a szokásos…, semmi javulás.

  a Network/3G beállításnál alul módosítottam a DNS-t, sokat kipróbáltam köztük az alapértelmezett Google-os 8.8.8.8-at is, majd az egyik hatására elértem azt, hogy (Win7 alatt történt ez) hogy a Hálózati és megosztási központon belül, azt láttam, hogy van internet, ám böngészni bármit is továbbra sem lehett ill. Wi-Fi-n keresztül sem jött be semmi.

  Egyszerűen nem értem, hogy miért ennyire macerás ez a router…. vagy én nem állítok be jól valamit?

  Minden esetre nem az első router ami a kezeim között megfordul (Linksys több verziója ill, SMC, QTECH, stb.) de ilyen jelenséget még sosem tapasztaltam és mindegyiket lazán, könnyedén sikerült konfigurálni pár perc alatt.

  Egyelőre mást nem tudok, próbálkozom tovább, ha sikerül rájönni a megoldásra, természetesen megosztom veletek, de ha valakinek volna ötlete, szerinte mit próbáljak még meg beállítani, akkor szívesen veszem.

  Köszönöm, további szép napot!

 36. webshop:

  Hello!

  A Huawei E1752 típus nincs rajta a készülék dobozán kompatibilisként feltüntetve.
  Az E1750, 1756 viszont igen.

  Üdv,
  digistreet.hu

 37. BigBajusz:

  Sziasztok!

  Volt egy TP-Link MR3220 as routerem. Az volt vele a gond, hogy a 3G-s modem csatlakoztatása megtörtént, csatlakozok, de a netet már nem adta le a valóságban, csak a router szerint volt net. Gariba cserélték a nagyobb tesójára MR3420-ra és most ezzel megintcsak ez a problem.
  Valaki tudna segíteni?

 38. zavoka:

  Elnézést, ha nem jó helyre írom a problémámat, de az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy TP-linkWR542G tipúsú routerem+ADSL MODEM DSL-360 modemem ami legalább 5 éves……A net az T-online 5 megás.
  A problémám az, hogy a netem katasztrófális, szakadozik, egy nyomvadt internetes rádióval is küszködik….
  A laptot aránylag jó, de az sem felel meg egy 5 megás netnek, hanem inkább 2 vagy annyi sem….
  Valakinek valami ötlete megköszönném…
  Üdv: Máté

 39. SilentBob:

  Üdv mindenkinek!

  Ezek nem támogatottak:
  Huawei E372U-8
  Huawei E352s-56
  Elvileg a sima E352 támogatott olasz alatt már ott van.
  Itt van egy frissebb fw mit ami a global-on ami kit van. Ver 3_12_19_up_111121
  http://www.tp-link.com.au/support/download/?model=TL-MR3420&version=V1#tbl_j

  Üdv mindenkinek!

 40. TP-LINK helpdesk:

  NE szedjetek le mindenhonnan fw-eket, mert a végén garcsere a vége. ( Ausztrál oldalon módosított bin-es fw-ek vannak, ausztrál mobilszolgáltatóhoz vannak írva )

  Itt van 2 fw. ami tesztelve egy rakat modemmel, amivel eddig problémák voltak:

  MR3420 http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip
  MR3220 http://www.tplinkhelp.eu/mr3220v1_en_3_12_19.zip

  kicsomagol, fw. update, majd RESET GOMBOT NYOMNI 35-45 másodpercig !!!!

  utána telepít. Tesztekről eredményt a 3grouter@tplinkhelp.eu mail cimre kérünk !

 41. TP-LINK helpdesk:

  “Elnézést, ha nem jó helyre írom a problémámat, de az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy TP-linkWR542G tipúsú routerem+ADSL MODEM DSL-360 modemem ami legalább 5 éves……A net az T-online 5 megás.”

  tegyél a 2 eszköz közé egy switch-et. Egyik full duplex 100 at hazudik, másik halfduplex 100 nak érzékeli. Ezért szakadozik, lassú. D-Link tud a hibáról, szolgáltató nem cserél mert nem érdeke.

 42. Steve:

  Sziasztok!

  Szeretnék venni egy ilyen routert, de a t-mobilnál kapható modemek közül egyik sem szerepel a támogatott eszközök listáján.
  Van esetleg valakinek valamelyikkel tapasztalata, hogy mégis működik?
  Valamint tud ez a router olyat, hogy a wifin érkező jelet osztja tovább? Ha igen akkor is tudja az automatikus átkapcsolást?

  Előre is köszi a válaszokat!

 43. Steve:

  Sziasztok!
  Valamiért az előző kérdésemet kimoderálták, ezért most csak röviden:
  A T-mobilnál kapható modemek közül melyik működik együtt ezzel a routerrel?
  Előre is köszi a választ!

 44. Gyanusitott:

  Kedves BigBajusz!!

  Nekem is ez volt a problémám nagyon sokáig de ráfeküdtem a dologra és a mellékelt link segített a megoldásban!! Reset majd up .bin a pin letiltva és hónapok múlva megoldódott a probléma!!!

  MR3420 http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip

  Remélem tudtam segíteni és önnél is újból működni fog a dolog…!!!!

 45. Gyanusitott:

  Ami esetleg lemaradt az előző hozzászólásból az az, hogy nekem plusz kellett innen az mf190-hez, hogy lássa a rooter!!!! Itt megtalálható: http://www.tp-link.com.au/support/3g/

 46. Kolo:

  Sziasztok!
  Lenne egy TL-MR3420 router amire fel kellene rakni a ZTE MF195 modemet. Modem bin file-t nem találtam hozzá. Valakinek ötlet?
  Előre is köszönöm a választ!

 47. Gyanusitott:

  Ilyen esetekben mikor sajnos nincs meg a megoldás mégis lehet mobil netet osztani akár wifin is!
  Ennek a trükkje az: mivel többen is szeretnénk használni egyazon eszközt, dugjuk arra a gépre amelyiken többet internetezünk. Ebből a gépből egy utp kábelt csatlakoztassunk úgy a rooterünkbe, hogy az a wanba legyen dugva (akárcsak egy kábelmodem megosztásakor). Amelyik gépünkre csatlakoztattuk mint a rootert mint a mobilnetet bekapcsolt állapotban ill. mobil csatlakozás szükséges hogy azt másis elérje!! Egy dologra még oda kell figyelni, mégpedig, hogy a mobil eszköz meglegyen osztva amit a már csatlakozott számítógépünk kis ikonjára kattintva feljön egy ablak ahol megtaláljuk mobilszolgáltatónk nevét melyre egy jobb klikk-tulajdonságok majd a felugró ablak kis fülein utolsóként megtalálható megosztás alatt találunk meg!! Ha ez megvan és minden feltétel teljesült akkor képesek vagyunk más ugyanarra a hálózatra kapcsolódva különböző gépekről is elérni a netet mint kábelről mint pedig wifin keresztül hisz a rooterünk úgy értelmezi mintha egy modem adná a jelet ami valahogy úgyis van!!:)
  Ez a tapasztalat segítségképpen szolgálhat azoknak akik nem akarnak másik eszközt venni mert erre a célra meglévő nem jó!!!!!!

 48. Viki:

  Kérdésem volna,ugyanis rettenetesen gyenge a tudásom az informatikához!:)Szeretnék vásárolni egy ilyen routert,egy asztali számítógéphez és egy notebookhoz használnám.Elég ha az asztali gépre telepítem és ennyi?Utána működni fog a notebookon is a net::?Telenoros edge netem van.Nagyon rossz erre a lefedettség,sokszor akadozik így is a net.Várható,hogy így még lassúbb lesz?Köszönöm!

 49. Gyanusitott:

  Kedves Viki!
  Jelenlegi tudásom szerint azért 3g mert csak a szeléssavú internetet tudja kezelni. Sajnos az EDGE alapú csatlakozást azt nem! Ugyanakkor ha mégis szeretnéd megosztani akkor a fenti (Hosszú leírás) alapján megteheted hisz abban az esetben a mobil net a saját kis programját használja a csatlakozásra!!!
  Erre a célra megfelelő egy olcsóbb árfekvésű rooter is!!!

 50. Bitumen:

  Sziasztok!

  Ma hozta meg a futár a TL-MR3220 routert, gondoltam be is üzemelem egyből, de nm igazán akar sikerülni.Megvan a régi router ia ami egy TL-WR542G a modem egy D-Link DSR-360R.
  Kicseréltem a két routert be állítottam az újon mindent a leírás szerint ami szinte megegyezik teljesen a régivel kivéve a 3g részt,de nekem egyenlőre az nem is kell.A lényeg ,hogy nincs net és a wifin se, megnéztem a legújabb firmware van rajta, tehát frissíteni nem tudok.
  Ha valaki megosztaná milyen plusz beállítást kel ezen a routeron még elvégezni ami esetleg elkerülte a figyelmem. Vagy talán a régi modememmel nem kompatibilis?
  Előre is köszönöm a választ!

 51. Attis:

  Sziasztok!

  Routert kerestem (Wifi-s nyomtató – Mobilinternet – PC – Noti – Okostelefon – otthoni hálozat fájlmegosztással) hálózat kiépítésére.

  Rátaláltam erre a “kis leírásra, tesztre” és gondoltam megosztom pozitív tapasztalataim a címben említett TL-MR3420-as routerrel kapcsolatban, mivel erre esett a válsztás.
  Röviden: hibátlan.
  A mobilnetre egy T-mobilos ZTE MF-100-as usb-s modemet használok, melyet a készülék támogat.
  Wifis nyomtatóból egy Epson gépezet van, és a hálózatban az asztali PC-n kívűl egy notit és egy okostelefont is használok. Bár a nyomtatóval router nélkül nem sikerült Ad-Hoc kapcsolatot létesíteni egy notival sem (pedig erre elméletileg volna lehetőség), jelenleg a hálózatban a router segítségével minden tökéletesen, hibátlanul üzemel, bár egyetlen hátránya a wifi-s nyomtatónak, hogy “csak azokkal a gépekkel lehet”, amelyre előzetesen feltelepítve van a nyomtató drivere, azt telepítéskor be is lett állítva és a PC/Noti-val csatlakoztunk a hálózatra wifi- vagy kábelen.

  A router még egyik pozitívuma a 3G-s usb-s modem használatával kapcsolatban, hogy mikor egy gép sem akar a netre mászni (mert pl kikapcsoltunk, hibernáltunk minden pc-t/notit), egy bizonyos időintervallum letelte után az usb modem ugyan a hálózatra jelenkezve marad (gondolok itt a térerőre), de a konkrét adatforgalmat lekapcsolja (mint ha a gyári szofton rákattintanál a kapcsolat megszakítása gombra). Ha bármelyik gép bekapcs, a kapcsolat automatikusan újra létrejön. Szupi. :)
  A másik nagyon jó dolog, hogy a router önmagában (beállítása után) képes az internet adaforgalmát naplózni úgy, hogy a “helyi hálózat” (pl gép-gép közti fájlmegosztás) adatforglmát nem adja hozzá. Így itt ellenőrizhető a konkrétan csak internetre elhasznált adatforgalom, és nincs szükség semmi féle adatforgalom számláló/figyelő szoftverre. És természetesen ha bármilyen készülék wifin vagy kábelen csatlakozik még a routerhez és azokon a gépeken is netezünk, azt is naplózza, MAC címekre lebontva.
  Tetszés szerint manuálisan nullázni vagy törölni lehet az összegyűjtött adatforgalom naplóját, mindezekhez csupán be kell lépni a router menüjébe.

  Szóval nekem amire kellett, jól bejött a cucc! 😉

 52. buba:

  Sziasztok!
  TL-MR3420 routerrel szívok. Pannon huawei E169 a modem, pin letiltva. Elvileg alapból kompartibilis. Felismeri, csatlakozik, lehet szörfölgetni, de ha van egy letöltés, már leakad. A datanetes speedtest 3-4 Mb lefelé, de a feltöltés teszt már el sem indul, megáll.
  Próbáltam az itt ajánlott firmmel is, de nem jobb. A tp-link.com nem megy, ausztrál fw-t nem akarok feltenni. Már a MTU-t is jócskán levettem, de az sem segít.
  Felhívjam a supportot?

 53. webshop:

  Kedves buba!

  Igen. Érdemes lenne felhívni a supportot.
  06-40-111000

  Üdv,
  ds

 54. Aramvadasz:

  Sziasztok,

  t-mobile huawei E173 modemmel azt csinálja, hogy elkezdi felismerni, majd kiírja, hogy nincs rádugva, majd újból elkezdi felismerni, egyszer csak sikerül neki és fel is csatlakozik, de kb 10mp múlva eldobja a kapcsolatot és újból az írja, hogy nincs rádugva és innen kezdődik az egész az elejéről. A támogatott listán rajta van, de letöltöttem a modem bin fájlt a tp-link oldaláról és úgy sem jó ( VID és PID stimmel). K3565 modemmel nincs gond, de az E173 jobb és gyorsabb lenne. Ötlet? Másik probléma, hogy windows alól nem lehet elérni a webes konfig felületet, azt írja, hogy rossz felhasználónév vagy jelszó ( IE és fox alól is), ha linux alól próbálom, akkor OK. Nincs automatikus bejelntkezés mentve, szóval nem az a gond, csak nem tudom, hogy mi más. Resetet már próbáltam.

  Üdv,
  A

 55. Majestro88:

  Helo mindenki most vettem egy tp link tl-mr3420-as routert és marha idegesítő problémával találkoztam. Az a helyzet, hogy rendesen összerakok mindent amit kell utp-és internet használathoz és amikor beirom a a cimet a routernek,(192.168.1.1) egy hiba oldal jőn be miszerint incorrect jelszó és hogy elfelejtettem a jelszot mega tőbbi marhaság. nem tudok vele mit kezdeni kérlek titetek segitsetek. köszönöm

 56. webshop:

  Kedves Majestro88 és Aramvadasz!

  Érdemes lenne felhívni a supportot.
  06-40-111000
  Előtte persze regisztrálni kell a terméket: vévévé(dot)tplinkhelp(dot)hu

  Üdv,
  ds

 57. TP-LINK helpdesk:

  Majestro88: Kapcsold ki a NOD antivirust, az szivat !!!!! Amig nem kéri tőled a jelszót a virusirtó fut !

 58. TP-LINK helpdesk:

  Aramvadasz: kell hozzá egy megfelelő modem bin állomány. Sajnos egy ilyen legyártása több óra, és modemet is szerezni kell hozzá ( venni, mert a szolgáltatók még 1 napra sem adnak kölcsön ). Szerintem regeld a terméket, és hivj minket. Regelni azért célszerű, mert ha készül a modemedhez bin file, kiküldjük kör e-mailon.

 59. Steve:

  Sziasztok!

  Egy kis saját tapasztalat: a ZTE MF195-tel sajnos nem működik együtt, viszont az MF637-tel tökéletes.

 60. Aramvadasz:

  Tisztelt TP-LINK helpdesk!

  Letöltöttem a huawei E173-hoz való modem bin fájlt:
  http://www.tp-link.com/resources/compatible/HUAWEI_E173.zip

  Ezzel nem megy.
  Van valamilyen tool vagy leírás, hogy miként kell ilyen bin fájlt készíteni?

  Regelni fogok, hátha lesz valami előrelépés.
  (Egyébként hivatalosan nincs fent a tp-link oldalán, hogy lenne magyarországi helpdesk.)

 61. sanyoka:

  A telenoros alábbi modemek közül / huawei E173, E220, ZTE MF110, / melyikkel van tapasztalata valakinek,hogy connect automatically-in müködik biztosan. Az Mf190-es modemmel csak akkor müködik ha manuális connect-re van állitva,és még a wifi is be van kapcsolva mert különben nem ismeri fel a modemet. A 2011 06 15 fw. van rajta.

 62. Emil:

  Sziasztok!

  Vásároltam egy TP-Link MR3420 at. Szeretném megosztani a mobilinternetet. Az üzembehejezés egy szakaszánál, kéri az admin/admin, felhasználónév/jelszó. A tapasztalatlanságomból kifolyólag sajnos fogalmam sincs róla, hogy ez alatt milyen felhasználónevet és jelszót értenek. Új jelszót kell megadnom? Vagy a windows felhasználónév és jelszó kell? Tudnátok segíteni?

  Emil

 63. TP-LINK helpdesk:

  Aramvadasz: akkor hivd fel a kinai helpdesket, vagy a németet ( kínában ) biztos fognak segíteni :)

 64. TP-LINK helpdesk:

  Emil: regisztráld a terméket a http://www.tplinkhelp.eu oldalon , és olvasd el a részletes magyarnyelvű útmutatót.

 65. Emil:

  Sziasztok!

  Mindenek elött, köszönöm a segítséget. Regisztráltam a masinát. Sajnos nem volt magyarnyelvü útmutató a dobozban és a TP-Link oldalon sem találtam. Az angolom finomanszólva is hiányos. Tudnátok küldeni egyet az e-mail címemre pdf-ben vagy egy oldalcímet ahonnan letölthetem magyarul? Nagyon megköszönném!

  Emil

 66. webshop:

  Kedves Emil!

  A www(pont)tplinkhelp(pont)eu oldalon való regisztrálás után kapsz magyar nyelvű használati utasítást e-mailben.

  Üdv,
  ds

 67. Vilmos:

  Tisztelt Helpdesk!

  Van egy MR3420-as routerem.
  A közeljövőben szeretnék Hipernet előfizetést vásárolni a Telenornál.
  A kérdésem, hogy melyik USB-s modemet vegyem, hogy ezzel a
  routerrel “csont nélkül” használni tudjam, illetve ki tudjam használni
  a “Hipernet42” csomagot, ha arra fizetnék elő. A Telenor weboldala
  a “ZTE MF680 HSPA+” modemet ajánlja a maximális sávszélhez.
  Ezzel működne a router? Ha nem, akkor inkább a Huawei E372 a nyerő?

  Köszönöm a választ, előre is! Üdv, Vilmos.

 68. djvili:

  Üdv mindenkinek!
  E-173-as modemmel használom, illetve használnám, csak az outlook express 6-nál mit állítsak be, hogy lehúzza a leveleket?

  Másik dolog. Bekapcsolás után találkozom én is azzal a hibával, hogy csatlakozik, szétkapcsol, ez kb 15-20 perc múlva stabillá válik.

  Választ előre is köszi!

 69. webshop:

  Tisztelt Vilmos!

  Egyik ön által említett modemet sem találtam a kompatibilitási táblázatban, de lehet, hogy firmware frissítés után együttműködhetnek.

  Üdv,
  ds

 70. Fefe:

  3G-s TP-Link TL-MR3420 -as router szívás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ki találkozott ilyen problémával és van-e rá megoldás?
  A napokban vásároltam egy TL-MR3420 -as routert, hogy a Telenoros modememet a 3G-s MF668A tudjam a lakásban szórni, illetve a gépeimet összekötni.
  Minden rendben működik, kivéve a 3G-s modemmel való kommunikációt. Végigkövetve a beállításokat (pin letiltása, tűzfal kikapcsolása, stb…) mindent beállítottam, ennek ellenére sem működik megfelelően. A tapasztalat azt mutatja, hogy néha esetlegesen megtalálja a modemet, olykor fel is kapcsolódik a hálózatra, de az esetek döntő többségében még ezt sem csinálja, hanem fel sem ismeri, vagy ledobja. Egyszer sikerült hosszabb ideig lógnia a neten, többször nem. Először azt hittem, hogy a készülék, amit vettem az rossz, ezért kicseréltettem a boltban egy másikra, de ezzel is ugyan az a probléma.
  Megpróbáltam a firmware frissítést, de ez sem segítet (nincs frissebb a gyártó oldalán, mint a gépen, de ennek ellenére felraktam az újat még az első beszerzésű gépre), ugyan az a probléma, mintt az előzőnél. A gyártó oldalán nem találok modem specifikus bin filét (ZTE MF668A) pedig a TP-Link dobozán is rajta van, hogy kompatibilis ezzel a modemmel.
  Nem értem, hogy miért nem működik?!
  Szeretném, ha segítséget tudnátok nekem nyújtani ennek a problémának a megoldásában!!!!!!

 71. Fefe:

  Megcsináltam ezt /alul/, de továbbra is esetleges a modem felismerése (MF668A), hát még az internethez való csatlakozás!!!!! kb. most 5. reboot után felment a netre (húúúuuhhh ), de nem merem szétkapcsolni, mert hátha nem talál vissza!!! Jó kis készülék lenne, ha nem lenne ilyen bizonytalan a működése.
  Jó lenne egy igazi megnyugtató megoldás erre a problémára.

  Itt van 2 fw. ami tesztelve egy rakat modemmel, amivel eddig problémák voltak:

  MR3420 http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip

  kicsomagol, fw. update, majd RESET GOMBOT NYOMNI 35-45 másodpercig !!!!

  utána telepít. Tesztekről eredményt a 3grouter@tplinkhelp.eu mail cimre kérünk !

 72. sivatagifoka:

  Sziasztok,

  A minap vásároltam egyet a tesztelt routerből. ZTE MF190-es modemmel szeretném használni…s képzeljétek…néhány percre sikerült is. A cucc dobozán fel van tűntetve, hogy kompatibilis…de a honlapon nem találok rá utalást. Az új fw-t is felraktam, de nem sikerül újra netet varázsolni.
  Reset után, felépül a kapcsolat, ráfrissítek az elérhető WLAN lehetőségekre…látom, hogy megvan a router…kiírja, hogy csatlakozás…csatlakozik…majd kb 20mp múlva már nincs internet elérés. A restartot követően a modem is beáll üzemi állapotba (zöld jelzés), majd leáll (nem világít), piros lesz…és újból zöld. De nincs net! …ahogyan az ötleteim sem…Ingereim viszont vannak. :)
  Akinek sikerült működtetnie..annak, hogyan sikerült?
  Köszi a segítséget!
  -P

 73. sivatagifoka:

  Javítom magam,

  http://tplinkhelp.eu/UserFiles/file/3G-comp_tabla.pdf

  Ezen a listán szerepel az MF190, ahogyan a dobozon is.

  -P

 74. TP-LINK helpdesk:

  FEFE :Megcsináltam ezt /alul/, de továbbra is esetleges a modem felismerése (MF668A)

  Kérdésem, fenn van a kompatibilitási táblán ? Szerintem a 668 és a 668+ van rajt, a 668A nincs, de javíts ki ha nem így van.

 75. TP-LINK helpdesk:

  sivatagifoka:
  2011. december 30. 22:15

  Digi stick MF190 ( telenor ) minden további nélkül működik, jelenleg 37 napja van online egy webkamera ilyen stick-el 3420 modemmel.

 76. sivatagifoka:

  Hello Helpdesk!

  Lehet olyan kívánságom, hogy mondjátok el, hogyan lehet működőképesre megcsinálni? Nekem telenor a szolgáltató. a modem önmagában vígan szuperál, de a routerrel…. sajnos nem.

  Köszi

 77. sanyoka:

  Az mf 190 modemnél manuális connectet állitsd be, várd meg mig felismeri a modemet ls csak ez utan connetelj! Nekem a telenoros modemmel csak igy müködik,es meg a wifinek is bekapcsolva kell lennie különben nem ismeri fel a modemet. fw 110617 kell hozzá

 78. sivatagifoka:

  Sikerült létesíteni netet.
  fw felrak (110617), újraindulás (router és laptop is) Így működött, de nem volt kód a neten. beállítottam rajta WPA2-t. Ehhez megint reboot kell. Nos innentől megint csak nincsen
  Azt is megcsináltam,hogy amikor működött elmetettem backup-al, majd onnan restore-al visszaálítottam. DE ez sem hozott sikert.

  Mondjátok azt, hogy nem kell levélnehezéket csinálnom a cuccból…. bár annak nem lenne jó, elég könnyű hozzá. :)

  -P

 79. sivatagifoka:

  pontosan nem tudom mitől, de most van net, a routeren keresztül! :)
  Még védelem nélkül…., de legalább netről nézhetem a szilveszteri műsort :)

 80. Attila:

  Sziasztok!
  nekem egy Motorola SB5101i-CN típusú modemem van. Rá kötöttem a Routert, és mindent hibátlanul jelez rajta, de nem tudom beállítani a felhasználónevet, és a kódot, mert a 192.168.1.1 nem jön be az interneten. Mitől lehet ez?

  köszi. :)

 81. sivatagifoka:

  BUÉK!

  Nos, ment a dolog (WPA2-vel is) windows-on keresztül beállítva. A laptop restart is OK volt. De a router újraindítás sajnos leolvasztotta a mosolyomat.

  Sanyoka,
  A “Az mf 190 modemnél manuális connectet állitsd be…” ezt melyik opciónál érted?
  A 192.168.1.1-et behívva, Network fül és Connenction mode?

  Köszi

 82. sanyoka:

  Network fül–3G—connection mod–connect manually

 83. sivatagifoka:

  Szia Sanyoka,

  Úgy látom egyre gondoltunk (Te tapasztalatból, én kizárásos alapon). Egy dolog azért még gyanús. Most ránézve (jelenleg működik a routerről a net) az említett fülre “Connect on Demand”-ot mutat. Ezek szerint nem mentődik el a beállítás? Így gyakorlatilag, ha kikapcsolnám/resetelném a routert újra nem működne a dolog. Jól sejtem?

 84. Vilmos:

  Köszönöm a választ!

  Lehet, hogy várok február közepéig,
  hátha behoz valami új modemet a Telenor, vagy
  épp kijön egy újabb firmware ehhez a routerhez.
  (addig a “nagy lila T-hez” köt a kétéves hűségből,
  ami még vissza van. Aztán mozdulni kell… )

  Boldog újévet kívánok!
  Vilmos

 85. sanyoka:

  igen! Ragd manualisra, várd meg mig felismeri a modemet ás utána nyomj a connectedre!

 86. FEFE:

  Kedves TP-LINK helpdesk!
  Nem akarok okoskodni, de megjegyezném, hogy a router olykor pontosan felismeri a modemet MF668A, vagy 3G modemként. Ha nem kompatibilis, akkor miért ismeri fel esetenként?
  A termékeknél megszoktuk, hogy a név után a + jel további alverziókat jelent, ha itt nem erről van szó akkor ez eléggé félrevezető, főleg annak tükrében, hogy egy a magyarországi üzleteket elárasztó modell, nem kompatibilis azzal a pár modemmel, amit az a 3 szolgáltató kínál itthon?!

  Én sokkal jobban örülnék egy megnyugtató megoldásnak, mert szerintem a többi paraméterében számomra egy ideális készülékről lenne szó! Nagyon jó a hatótávolsága (kb. 50m Wifi és elég gyors is)

  Üdv!

 87. Akso:

  TP-LINK TL-MR3220-hoz működő segítség alant. Nekem vodkás kártyám van és azzal frankón megy. Ami a dobozban van magyar leírás az nem igazán műxik, ti. rossz benne a jelszó… :)
  Egy egyszerű regisztráció a TP-LINK oldalán és minden segítséget megkapsz. Hajrá mindenki!

  Válasszuk ki a Set the Dial Number and APN manually (Kézi beállítások) opciót
  Dial Number:Behívószám (a táblázatból ki kell választani a megfelelőt)
  APN: APN név (a táblázatból ki kell választani a megfelelőt)
  Username: Felhasználónév (hagyjuk üresen)
  Password: Jelszó (hagyjuk üresen)

  Telenor / T-Mobile / Vodafone / Invitel / DIGI
  APN feltöltő kártya: net / internet / vitamax.internet.vodafone.net / invitel.mobilnet /DIGI
  APN előfizetői kártya: net / internet / internet.vodafone.net / invitel.mobilnet /DIGI
  Behívószám: *99# / *99# / *99# / *99#

 88. gsajt75:

  Nekem is mf 190 van, de nem ismeri fel a 110617 sem, mi lehet a gond?

 89. gsajt75:

  Közben kipróbáltam az összes (wifi)chanellt 1-11ig, vagy a wifi megy és a sticket nem találja, vagy megy a stick, de akkor nincs wifi.

 90. András:

  TP-LINK MR3420 tulajoknak, akik Huawei E352-vel küzdenek:
  A szingapúri firmwaret kell felrakni (angolul beszél)
  http://www.tp-link.sg/resources/software/201163017374819.zip

  Utána pedig az alábbi kettő modem fájlt:
  http://www.tp-link.sg/resources/compatible/HUAWEI_E173.zip
  http://www.tplink-forum.it/attachment.php?aid=24

  (a 173 nem biztos, hogy kell, de már nem tudom, melyiktől kezdett el működni :) )

  3G beállításoknál országgal és szolgáltatóval nem foglalkozunk, pipa a Set the Dial Number and APN manually-hoz, Dial numberhez *99**# APN-hez wnw (T-Mobile előfizetés esetén).

  Stabilan, gond nélkül megy vele.

 91. ginuska:

  Nekem EPC2203-as modemem van (UPC). Próbálkozzak-e TL-MR3420-as routerrel, vagy inkább felejtsem el?
  Előre is köszi a segítséget!

 92. webshop:

  T. ginuska!

  Az EPC2203-as modem nincs rajta a TL-MR3420-as modem-router kompatibilitási listáján, de ettől még előfordulhat, hogy együttműködnek.

  Üdv,
  ds

 93. Rinaldo:

  TL-MR 3420 és Vodafone K 4510-es modemrhez kérnék segítséget. Amit találtam az csak 4505-ös modemhez van, működhet? tapasztalata van valakinek?a segítséget előre is köszönöm.

 94. Vilmos:

  Tisztelt Helpdesk!

  Van esély arra, hogy az MR3420 támogatja az alábbi modemet?

  “T-Mobile USB modem 4G Huawei E398U-1”

  Ha igen, akkor nem kizárt, hogy T-mobilos előfizető leszek februártól.

  Válaszát előre megköszönve, üdv: Vilmos

  Ui.: ha firmware frissítéssel menne csak, az se baj. Csak “be lehessen izzítani”! 😉

 95. Fefe:

  Hi!
  A Telenoros modemmel a 3G-s ZTE MF668A továbbra is szív a 3420-as, de jó esetben kb. 4-5 reboot után felismeri. Remélem jön egy újabb upgrade (3.12.19 Build 110617 Rel.39329n ez van most) és megoldódik minden probléma.
  Üdv!
  F

 96. Rol:

  Az MR3420-asra feltettem a 3.12.19 Build 110617 sw updatet. Újraindítás után felismerte a Telenoros ZTE MF668A modemet. Azóta folyamatosan megy. Igaz a Connection Mode résznél a Max Idle Time-ot 0-ra állítottam, így nem csatlakozik le, hanem álladóan kapcsolatban van a modem.

 97. Laca:

  Tiszteletem!

  Egy kis információ (hátha valaki pont erre kíváncsi):

  A fenti router a Huawei E367 modemmel 3.12.19 Build 110617(korábban 3.12.8 Build 110418) firmware-rel gond nélkül működik, mint auto connect, mind connect on demand üzemmódban. A router felismeri a modemet, de nem írja ki a típusát (3G USB Modem: 3G Modem).

  Ha valaki kísérletezett az MTU beállításokkal (1480 default a 3G modemmel), megoszthatná a tapasztalatait.

  Üdv.
  L

 98. Rol:

  Helyesbítek. Újraindításig ment. Most áramszünet miatt újraindult a router és már 1 órája nem sikerül életre keltenem a ZTE MF668A-t.
  Üzenem a TP-LINK HELPDESK-nek, hogy kellene valami frissítés az MR3420-ra, hogy rendesen vigye a fenti modemet.
  Esetleg modem bin fájl?

 99. Trexx:

  Sziasztok!

  Van egy TL-MR3420-as routerem. Az a problémám, hogy nem tudok rácsatlakozni wifi képes telefonokkal. Nem válogat, sem androidost, sem hagyományosabb telefont sem enged fel, sőt a telefonok nem is látják a routert.
  Mi a teendő? Mit kellene állítani?

  Egy jobb ötletnél csak a megoldás a jobb!:-)

  Köszi

 100. Fefe:

  Rolnak:

  Szerencsés esetben 3-4 reboot után felszokott csatlakozni nekem (1-2 óra), de utána imádkozz, hogy nem legyen áramszünet! :)
  Ha felismeri, utána valóban nincs gond vele.
  Kitartás és várjuk a frissítést!!!!!

 101. Rol:

  Sziasztok!

  Ausztrál oldalról szedtem le egy frissebbet, ezzel műxik: 3.12.19 Build 111121 Rel.99399n
  http://www.tp-link.com.au/support/download/?model=TL-MR3420
  Üdv, Rol

 102. Adam92:

  Hali!
  olyan problémával küzdök h minden a leírásnak megfelelően megcsináltam…felismerte az eszközt enged is connectelni….de hiába a státusz connected internet megosztás nem történik……..jelzi a jelerősséget is….szerintetek mit rontottam el??? amugy azt nem tudom ,hogy kell-e felhasználónév és jelszó….mert DIGI a szolgáltató papirját nem találtuk meg és nem tudom, hogy adtak-e meg felhasználónevet és jelszót
  előre is köszi
  Üdv Ádám

 103. Takács Lajos:

  Tisztelt Szak-és Hozzáértők!
  Segítsen valaki. Nem tudom megállapítani a T-Mobilos stickem típusazonosítóját ezért nem tudom a kompatibilitást a választott routerrel megállapítani. A sticken van IMEI szám, S/N szám, Vonalkód, de hol találom a típusazonosítót? A T-mobil ügyfélszolgálata és a műszakiak sem tudták megmondani.
  Várom valaki szíves, gyors segítségét.

  Köszönettel:
  T. Lajos

 104. Rol:

  Ádámnak:

  Szia.
  A digi-s stcik Telenoros. Felhasználónevet és jelszót szerintem nem kell megadni.
  Ki kell állítani a pin kérést. Illetve a tárcsázásnál *99# kell, hogy legyen. Az APN pedig net.

  Üdv, R

 105. Tot:

  Köszönet Rol!
  Az Ausztrál linkrol letöltött firmware-el jol mukodik a MR3420 és a zte mf68a-s cucc.

 106. Tot:

  Sziasztok!
  Én most vettem egy tl-mr3420-as routert, aztan par napja egy telenor modemet MF668A. Eddig nem mukodott abszolut, mert nem is ismerte fel a modemet. Aztan sikerult egy ausztral tp-link oldalrol letoltott firmware-el frissiteni a routert. A modemet felismeri, de a routeren keresztul hasznalt 3g sebessege nagyon lassu.
  7,2 Mbps kozvetlenul a gepre kapcsolt letoltesi sebesseg. A routeren keresztul ez maximum 3-4-re megy fel de inkabb 1 alatt van.
  Tud ebben valaki valami otletet adni?
  Esetleg probaljak egy masik modemet beszerezni? Most még büntetlenül fel tudom mondani a telenor szerződést. Csak legalabb tudnám, hogy a telenor zte mf680, mf190 és a huawei e367, e372 modemek közül melyik az amivel érdemes lenne próbálkozni.

 107. webshop:

  Tisztelt Tot!

  Az MF190 és az E367 modem biztosan kompatibilis a router-rel.

  Üdv,
  ds

 108. aand:

  Sziasztok! Telenor Hipernet 21Mbps ZTE MF680

  Ma megvettem :) Hazahoztam.

  1, Beuzemel a quick start guide alapjan

  2, Upgrade letolt es telepit ezek szerint:

  “TP-LINK helpdesk:
  2011. december 5. 23:20
  NE szedjetek le mindenhonnan fw-eket, mert a végén garcsere a vége. ( Ausztrál oldalon módosított bin-es fw-ek vannak, ausztrál mobilszolgáltatóhoz vannak írva )

  Itt van 2 fw. ami tesztelve egy rakat modemmel, amivel eddig problémák voltak:

  MR3420 http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip

  kicsomagol, fw. update, majd RESET GOMBOT NYOMNI 35-45 másodpercig !!!!

  utána telepít. Tesztekről eredményt a 3grouter@tplinkhelp.eu mail cimre kérünk !”

  3, Quick Setup a teszt szerint!

  4, MF680 csatlakoztat, felismer (3G USB Modem: MF680)

  5, Mukodik!

  Ennyi :)

  Koszi mindenkinek a biztatast a megvetelhez!

 109. aand:

  MINDENKINEK!

  Telenor Hipernet ZTE MF680 KOMPATIBILIS!

  Legalabbis a sajat tapasztalat alapjan :):):)

 110. fhochst:

  Sziasztok!

  Ez a router kezeli a “K3772-Z” most kapható vodafonos 3G stick-et?

  Előre is köszönöm a segítséget.

 111. Tot:

  Sajnos nem a router volt a rossz, hanem a telenor hipernet. Két helyen néztem meg a modemet 0,5 Mbit-es letöltési sebességet tudott. Bevittem az üzletbe, de úgy tűnt maga a hálózat alkalmatlan a feladatra. Csak tudnám miért vannak a lefedettségi térképek.

 112. Tot:

  Most a vodafone-nal próbálkozom K4510-es modemmel adjak a szolgáltatásukat. Ez a modem kompatibilis? A mindenkori friss kompatibilitási listát honnan lehet leszedni?
  Köszönöm az eddigi segítséget is!!!

 113. Tot:

  Rákérdeztem a Vodafone-nál az alábbi modemek vannak:
  K4510
  K3765
  K3806-H
  K4605
  Ezek közül melyiket támogatja a router?

 114. webshop:

  A K3765 rajta van a listán.

 115. Vilmos:

  Tisztelt Helpdesk!

  Van esély arra, hogy az MR3420 támogatja az alábbi modemet?

  “T-Mobile USB modem 4G Huawei E398U-1″

  Válaszát előre megköszönve, üdv: Vilmos

 116. Ralf:

  Sziasztok!
  En is ugyanolyan problemaval kuzdok mint Kolos (2011. december 13. 13:57)
  A problema ugyanaz:
  Lenne egy TL-MR3420 router amire fel kellene rakni a ZTE MF195 modemet. Modem bin file-t nem találtam hozzá. Valakinek ötlet?
  Előre is köszönöm a választ!
  Valaki talat mar Bin filet?
  A modemben meg az orszag kivalasztasnal Magyarorszag sem szerepel…!
  Most hogyan tovabb, a boltokban mindig azt igertek persze mukodni fog, stb de megsem ismeri fel a modemet!

 117. Farkas Viktor:

  Sziasztok!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy firmware frissítés után rá tudom e kötni a nyomtatót, és nyomtató szerverként használni, iletve usb-s hdd-r. Előre is köszönöm a válaszokat!

 118. Viktor:

  Szisztok, olyan kérdésem lenne, hogy firmware frissítés után rá tudom e kötni a nyomtatót, és nyomtatószerverként használni, valamint külső winchestert(usb-st)! A válaszokat előre is köszönöm!

 119. Mechanick:

  Sziasztok, egy TL-MR3220-as router Telenor-os ZTE MF668A modem eddig tökéletesen működik, ha a 3G beállítások között a Connection Mode-ot Manual-ra állítom és a Max Idle Time-ot pedig nullára. Automatic beállításon elveszti a modemet 5-10mp után. Annyi hátulütője van a beállításnak, hogy nem kapcsolódik fel áramszünet v. újraindítás után automatikusan csak ha a status oldalon rányomok a Connect gombra.
  Firmware Version: 3.12.8 Build 110418 Rel.43954n

 120. Johan:

  Can you please assist

  I have a K 4510-Z modem (Vodacom South Africa) and the TL-MR3420 Wireless Router but it seems that the Router does not support the modem as the Roter displays Unknown Modem in the 3G window. Is there a bin file available tos support this Modem?

 121. Dzsolti:

  Üdv!

  Mechanick megoldása működik! Én is ezzel küzdöttem, de miután beállítottam amiket írt nem dobálta le a modemet többé! Ja, én frissítettem a FW-t azt itt belinkelt 3.12.19-re és azzal is megy!

 122. Dorbi:

  Sziasztok!
  A régi routerem megadta magát, így vettem egy TL-MR3420-at. Az a problémám vele, hogy iszonyatosan belassult a netem. Amig az előzővel tökéletesen működött, most egy email megnyitása is gondot okoz. 3G-n használnánk két laptopon, de csak akkor lehet némileg meggyorsítani, ha az egyik gépet kábellel csatlakoztatjuk a routerhez. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami beállítási trükk,amit esetleg nem vettem észre, vagy van-e ehhez a típushoz valami frissítés, mert én sajna még semmit sem találtam.
  Segítségeteket előre is köszi!

 123. bdepalma:

  Hi!

  Nekem tökéletesen működik az első naptól kezdve. A firmware verzió is a 3.12.19.gyárilag. Egyetlen kis gondom vele, hogy nem tudok full open NAT-ot csinálni rajta. Ha direktbe dugom a 3g modemet a pc-vel akkor full open, ha átrakom a TL-MR3420-ba akkor pedig restricted lesz a NAT type. Megnyitottam a szükséges portokat és akkor sem tudtam a NAT-ot full openre állítani.
  Ha van valakinek ötlete írjon.
  Köszi!

 124. Adam92:

  Szép napot/estét a böngészőknek!

  Elég sokat szenvedtem ezzel a csodálatos routerrel :) mobil stick szempontjából egy kacat de sebaj…az mf60 nal megleeht oldani hogy műdködjön de az is többszöri ujrainditással….ha egyszer összehoztad jó csak utána igen kicsit restartolni kell h megint felismerje…..ezen kivül nem sok sticket ismer fel most eg mf668a val probálkoztam ami kész katasztrófa 😀 firmwareket pakoltam rá igy ugy amugy felismeri kb 10 mpre….mondhatom komoly felkapcsolodott aztán ujra ledobott -.-…..lehet engem vert a sors h még azzal a modellel se volt jó amelyik a listájukon van pl:hauwei e173…..erre már nem tudok mit mondani…..felismerte signált is jelzett de a connecting műveletnél nem jutott tovább problem?? :)…..de ha valaki tud nekem megoldást mondani az zte mf668a ra vagy esetleg tud mondani egy normális routert ami képes kezelni azt nagyon megköszönném……sok infot szereztem az itt leirtakból….de télleg ugy vagyok vele hogy nem a legtökéletesebb router az biztos -.-…

  üdv Adam

 125. Adam92:

  aand msot láttam csak a megoldásodat …kirpóbálom és mondom mi lett belőle….kössziiiiii

 126. bdepalma:

  firmware csere + Mechanick megoldása, de nekem MF637 T-Mobile-os teljesen ok az első pillanatól kezdve.

 127. Adam92:

  Kedves Telenoros mf668al próbálkozók….megvan a megoldás a telenortól nyugodtan kérhettem az mf680-at a 668a helyett….szóval aki ezzel a problémával küzd forduljon a szolgáltatóhoz hogy erre a stickre van szüksége….mindent köszöntem további jókat :)

 128. DetariT:

  Sziasztok! TP Link MR 3420-as Routerem van. A régi MF 100-as T_mobilos modemet lecseréltem egy E352-re. “András” 2012.jan 7.-én 14:19-kor bejegyzése alapján próbálom elindítani a modemet,de nem ismeri fel.Igaz,a második belinket oldal az egy fórum oldal,ott semmi modem bn fájl nincs.Ha tud valaki,segítsen!Lényeg lenne a router,mert telefon is megy róla.Köszönöm:Tibi

 129. Oha:

  Helló! Huawei E169 stickes telenoros mobilnettel gond nélkül működik. Asszitem szívok vele, mert én az ilyesmihez láma vagyok, de tíz perc alatt összehoztam. Egyelőre király a cucc és nem mellesleg ó’csó!

 130. N_dee:

  Sziasztok,

  gyanítom, hogy hasonló problémám van mint Dorbinak. Én e1750 sticket használok vele (T-Mobile). 2 noti és egy asztali gép van otthon, mindegyikkel teszteltem és az a gond, hogy ha direktbe a gépbe dugom a sticket akkor egyértelműen gyorsabb a net (bármelyik gépen próbálva), mint a routeren át. Valakinek van ötlete, mi az oka? Tűzfalon akad fel valami, vagy a csomag méret nincs jól beállítva, esetleg a biztonsági szinteken kell lazítani? Különösen ott venni extrém mód észre az akadozást, ahol folyamatos az adatforgalom, pl. Skype (teljesen szétesik a kép és a hang), vagy Youtube. Van még hasonló tapasztalata vkinek? Megoldási javaslat?

  Köszi
  Üdv
  Endi

 131. Feri:

  Sziasztok ,

  Ha tud valaki segítsen mr3420-as router Nokia 21m-02-es modemmel , felismeri látja ,
  de a connecting… az folyamatos de nem jön létre a kapcsolat, telenoros a modem előre is köszönöm a segítséget. (signal strengh 70 %-os)

  Köszönöm Feri

 132. bdepalma:

  Feri!
  Válaszd ki a Network- 3G menü alatt a “set dial number and APN manually”

  Az Apn-nek ird be, hogy: net
  Dial numbernek pedig: *99#

  Fontos a 3G modemből ki kell venni a PIN-kód kérést, mert a router nem kezeli !!!

  Regisztráld a termeket a http://www.tplinkhelp.eu oldalon és kapsz magyar használatit.

 133. Feri:

  Köszi bdealma , ezt én is így tettem még probálkozom de ez a modem nekem gyanús ,
  simán a gépre dugva megy routeren nem.( a ledje villog kéken és connecting de hiába)

  köszi a segítséget Feri.

 134. bdepalma:

  Nézd meg a kompatibilitási listát! A telefonos support pedig 8-16 h-p, de csak regisztrálás után!
  A szám: 06-40-111000

 135. bdepalma:

  Feri nézd meg a firmware verziót. Ha régebben vetted a routert, lehet, hogy nem a legújabb van rajta és egy csomó 3g modem problémáját megoldja.

  http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip

 136. Feri:

  oké köszi ma még küzdök aztán modem csere ha lehet .

  még egyszer köszönöm Feri

 137. kawa70:

  Sziasztok!

  Szintén telenor nokia modem. Nekem sem müxik, rádugáskor beindul a modem, elkezd kéken világitani, a router pár másodpercig felismeri, ki is irja a tipusát, majd lecsatlakozik és azonositani kezd, aminek a vége vagy ismeretlen eszköz vagy nem csatlakoztatott eszköz lesz. Próbáltam a fw- frissiteni, nem hozott eredményt. Most kipróbáltam egy zte mf 110-et, azzal megmaradt meg működött is, csak veszett lassan, de ez lehet hogy most a szolgáltató hibája mert a nokia gépre dugva sem ment jobban. Ötlet valakinek? Az a mosladék tp-link ügyfélszolgálat elérhetetlen, akár ne is lennének. Esetleg lehetne venni kártyás modemt, Huawei E173 van a pannonnál, de valaki irta hogy az sem megy rendesen hiába van a listában. Valahogy össze kellene hoznom ezt a szar routert, mert a tavaly nyáron vett routerem emiatt a stick miatt cseréltem le, de igy semmi értelme nem volt. Esetleg zte modellek közül mit érdemes venni, mert még megpróbálok kavarni valamit a telenornál, hátha cserélnek.

 138. kawa70:

  http://www.tplinkhelp.eu/mr3420v1_en_3_12_19.zip

  Ezt rárakva annyit változott a helyzet, hogy a felületen megjelent a PIN beirásának lehetősége. De a router viselkedése nem változott. Látja egy darabig, aztán UNKNOW………

 139. Feri:

  Szia Kawa70

  Én 3 Napig ugyan ezt végig csináltam minden eset ugyanaz mint nálad és odáig jutottam hogy 2-té töröm a szép nokia terméket, mert a szimpatikus telenor nem cserél így hát expressz.hu van egy emberke mf 110 ár :6990 FT http://www.expressz.hu/mobil_telefon_kommunikacio/kartyatelefon/hirdetes-30549773/

  2 perc ott lét, routerrel elmentem proba műkődik kifizett nokia vissza doboz bár már ez is túlzás egy ekkora gagyi eszköznek már mint a doboz is luxus .

  üdv Feri

 140. TP-Link Helpdesk:

  Kedves Kawa70 ! Ha ennyire moslékok vagyunk, akkor kérlek vedd a fárdaságot arra, hogy nem hívsz fel minket és nem kérsz segítséget 2x is. Peched van, mindkétszer velem beszéltél…emlékeztem rád, és tudtommal segítettünk. Az MF 110 et és a Huawei E1752 modemet én ajánlottam.

  http://szamitastechnika.vatera.hu/halozati_eszkoz/modem/huawei_e1752_7_2mb_internet_usb_modem_es_pendrive_1568405858.html

  Modemekkel kapcsolatban: nem Mo.-ág az egyetlen piaca a TP-nek, ezért a “reakció idő” sokkal lassabb. Hibalog kiküld, 2 hét mulva kapsz egy Beta fw.-ert, teszteled, logot kiküldöd, ujabb 2 hét…és ez igy megy mig nem lesz jó azokkal a modemekkel amikkel hibás. Ezeket a modemeket nekünk sem adják ingyen a szolgáltatók, és ugye sok modem csak úgy vehető ha előfizetsz 100 évre / modem. 3 havonta 15-20 uj modell jelenik meg a 3 szolgáltatónál, és mi megyünk utánuk. Modemeket nem fizeti nekünk a kínai, azt saját zsebből gazdálkodjuk….

 141. kawa70:

  TP-Link Helpdesk: Bocs, kissé elragadtattam magam, de továbbra is tartom a véleményem,hogy nem megfelelő a telefonos ügyfélkezelés. Aznap kb. reggel 8-tól folyamatosan próbálkoztam a hivással, bőven ötven környéki hivás, automata vonalbontással. Kb. dél körül értem célt, addigra közel merülésig vittem a telefonom a TP-Link infovonal hivásával. Hiába a 40-es hivó, ezzel a torturával jóval többet buktam a telefonszámlán, mint ha mondjuk 4-5 percig várattok, és akkor még csak fel sem bosszantom magam. A mai világban sajnos mindenhol a telefonos ügyfélszolgálat automata változatában kezdi az ember az ügyintézést, hosszadalmas automata menűválasztások tömkelegével többnyire értelmetlenül – de legalább nem bont egy mondat után azonnal.
  A miérteket akkor az első beszélgetés alkalmával elmondtad, amit megértettem, bár el nem tudom fogadni, de hát ez van. A következő beszélgetésünknek ennek tudatában futottam neki, no meg annak tudatában, hogy itt nem szívatnak és mégiscsak létezik valaki a vonal túl végén.
  A segítséget mindenesetre ezúton is köszönöm, korrekt hozzáállást tapasztaltam. Csak hát addig el kell jutni :) Szerintem nincs pechem amiért így egymásra találtunk, vállalom a dolgaim, bár mindenképp hangsúlyoznám hogy nem személyed vagy más ellen irányult a kirohanásom, hanem egyértelműen a szerencsétlen telefon automata beállitásotokkal van a gondom. Ezzel a technikával esélytelen vonalba kerülni, ha csak épp nem abban a pillanatban sikerül kapcsolódni, amikor leteszi valaki a telefont.
  Annyit még zárójelben, hogy azért lehessenek minimális elvárásaim egy publikus ügyfélszolgálattal, forgalmazóval vagy bárkivel szemben, akinek egy olyan termékhez van köze amit nem díjmentesen kapok. Ez sem az első TP-Link termékem, kb. a harmadik router amit használok és mind ujonnan vettem, plusz még néhány más használatos eszköz, WI-FI-s cuccok meg ilyesmi…….Csak hát eddig egész jól boldogultam egyedül is. Ide is a hatékony problémamegoldás okán keveredtem, mivel az illetékes elérhetetlennek bizonyult. Tehát sűrűn nem fogok zavarni :) További kellemes estét mindenkinek.

 142. kawa70:

  Szia Feri!
  Nekem is valamilyen ehhez hasonló megoldás lesz. Sajnos én voltam a balga, mert nem jártam kellőképp körül a témát, arról meg mondjuk lövésem sem volt, hogy ezek az eszközök ennyire válogatósak és nem hajlandók minden gyártó minden termékével működni. Hirtelen felindulásból eldöntöttem hogy ha létezik ilyen router, akkor az nekem kell, és ha már előtte a TP-Link jól működött, legyen ez is olyan (bár ezzel most vannak aprócska fenntartásaim a sebességet illetően a másikhoz képest). Mondjuk a nokia kacat már hamarabb megvolt, de ott is szőkenősen választottam, mert hozhattam volna zte-t is, de kb. egy súllyal esett a latba mindkettő, igy az egyikre rámutattam és hoztam. Szóval ez is dobozban fogja végezni ha megmarad – mert még a telenor némi műszaki problémával szembesült a hipernet terén, aztán ha megoldják és tudni fogja azt amit a flexi kártyájuk tud akkor marad, ha nem boldogulnak akkor vissza.

 143. Vilmos:

  Tisztelt Helpdesk!

  * Van esély arra, hogy az MR3420 támogatja az alábbi modemet?

  “T-Mobile USB modem 4G Huawei E398U-1″

  Válaszát előre megköszönve, üdv: Vilmos

  *Igen, valóban egyszer már megírásra került és akkor se kaptam rá választ. :(

 144. TP-Link Helpdesk:

  Vilmos: a héten kapunk a T-től 1 et 2 hétre, kilogolom, elküldöm. Nem ígérhetek kínaiak helyett.
  Amikkel teszteltük és most piacon vannak:

  E173-S2 OK !!! ( 3220-2012.03 fw el )
  E195 FAIL
  MF637 OK !!!
  MF626 OK !!!

  K3772-Z FAIL
  K3570-Z FAIL
  K3565 FAIL
  MF190 OK
  E1752 OK
  MF110 OK
  MF220 OK
  MF668A ( 21Mbit ) OK

 145. Gyuri:

  Sziasztok!

  Nagyon rossz helyzetben vagyok! Ahol én lakom ott csak mobilnet létezik… :(
  DE, sajna a stick és a gépem nem szeretik egymást… Valamiért a stick mindig szétkapcsol, ha már egy kicsit internetezek. Kb. 1percig jó a netem… utána semmi, újra kapcsolódik a géphez aztán ismét megszakad…

  EZÉRT, azt szeretném kérdezni, hogy a TP-LINK TL-MR3420 3G ROUTER támogatja-e ezt a stick-et:

  ZTE MF669T

  Válaszokat várom.

  Üdv,
  Gyuri.

 146. Gyuri:

  TP-LINK TL-MR3220 150Mbps N 3G Router, ugyanazokat a stickeket támogatja mint az MR3420-as?

 147. DetariT:

  Tisztelt Helpdesk! Tudnál-e abban segíteni,hogy a T-Mobilos E352 működjön? Kipróbáltam mindent, de a router nem ismeri a modemet. . “András” 2012.jan 7.-én 14:19-kor bejegyzése alapján is ténykedtem,de az sem jó! Segítségedet köszönöm:Tibi

 148. webshop:

  Tisztelt Gyuri!

  Igen!

  Üdv,
  ds

 149. webshop:

  Tisztelt Gyuri!

  Az MR-3220 és 3420 modem/router kompatibilitási listájában nincs benne a ZTE MF669T típus, de ettől még lehetséges, hogy együttműködnek.
  Talán valaki válaszol(t) aki ugyanezt használja.

  Üdv,
  ds

 150. palibácsi:

  Helló Szakik!
  Tudja valaki, hogy a t-mobilnál jelenleg kapható stick-kek közül melyikkel működik ez a router?
  Üdv,

 151. palibácsi:

  Hű most látom, hogy a “E173-S2 OK !!! ( 3220-2012.03 fw el )”

  A többivel esetleg?

 152. DarkGubi:

  Jelentem a Huawei e398-u1 modem működik az mr3420 (és társai) routerrel. Mindössze a hozzá való modem bin fájlt kell letölteni a TP-link weboldaláról, az apn-t pedig “internet.telekom”-ra átírni és már hasít is a 4G/LTE.

 153. Róbert:

  Helló mindenki!
  Szeretnék egy ZTE60-as hotspottal (T-Mobile) csatlakozni a routerhez. Van esély, hogy kompatibilis hozzá.
  A routert még nem vettem meg.
  Köszönök minden infót!

 154. Róbert:

  Sajnos rossz típusjelet írtam.

  Helyesen : ZTE MF60

  Elnézést kérek. Köszönöm ha küldötök tapasztalatokat.

 155. Gábor:

  Helló mindenkinek!

  Nekem olyan kérdésem lenne hogy a TL-MR3420-as router kompatibilis-e a vodafonos HUAWEI K3806-os modemmel.

  A válaszokat előre is köszönöm.

 156. kgbman:

  Sziasztok,
  Adott egy MR3420 (3.12.19) és egy T-mobile Huawei E352 USB. Az istennek sem tudom szórabírni. Van valakinek tippje rá, hogy hogyan tudom megtenni? Hálás lennék minden segítségért.

 157. briger:

  Hali!
  E173-as ezzel megy: TL-MR3420_v1_110617
  http://www.tplink.com/ir/support/download/?model=TL-MR3420&version=V1

 158. DetariT:

  Sziasztok!
  Örömhír,legalább is nekem! A TL-MR3420-am a Huawei E 352-vel elindult.Bin fájlt az alábbi hivatkozáson találtam:
  http://translate.google.com/translate?hl=hu&prev=/search%3Fq%3De352%2Bbin%26hl%3Dhu%26client%3Dopera-portal%26hs%3DQ76%26channel%3Dportal%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.com&sl=pl&u=http://www.tp-link.com/en/support/3g/

  Itt az E352s-5 letöltés, kicsomagolás, telepít,és elég hoszú idő,míg felismeri a router a modemet. Szolgáltatóba a Poland,apn: internet, behívó: *99#.
  Kb fél órája már megy,internet,és telefon megy a modemen! Nagyon örülök! Sok sikert!

 159. stibicsoki:

  sziasztok segitséget szeretnék kérni tplink tl-mr3420 ruterhez van egy német vodafon stikem a modem k3565-z meg néztem a táblázatott és benne van.de mivel kint vagyok nem tudom fel hívni a a telefon számot ami magyar.az lenne problémám ha bedugom astiket látszik aruteren a 3g de viszont nincsen internet kapcsolat és csak ez az egy net van vézetékest nem tudok csatolni rá elörre is köszönőm a segitségeteket

 160. qbi2:

  Huawei E 352 , T-Mobile stick, mr3420v1_en_3_12_19_up(110617).bin

  DetariT leírással azonosan: ok!

  üdv,z :)

 161. Róbert:

  Hello mindenkinek!

  Vettem egy tp-Link ml-mr3420-as routert, Hardver 1.1 firware :3.12.19 Build Rel.39329n.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e ennél újabb változat? Huewei E587-tel szeretném használni, lehetséges-e?
  Köszi minden infót!

 162. Misi765:

  Sos!
  Valaki esetleg meg tudná mondani hogy mit kéne tennem tp-Link ml-mr3420 router beállításánál hogy a zte mf190 -es mobilnettel passzoljanak…. mert nagyon nem vágom mi lehet a gond mert a wifin láttom de csatlakozásnál mikor elfogadja a kódot amivel a routert védem… nem akkor megvalósulni a kapcsolat… pedig látja …. még telommal is láttom de csatlakozásnál mintha kicsit gondolkodna de semmi egyéb….. :-(
  help!

 163. POC:

  Sziasztok.

  TL-MR3220 -at használok a legújabb firmware -el (2012.03.09) és Digi -s ZTE MF110 -ws modemmel. Felismeri és, szépen működik viszont a jelerősséget nem írja ki a státusznál. Ehhez kell valami külön beállítás a webes felületen, vagy Windows alól a modem saját szoftverével. hogy ez is működjön?

  Előre is köszönöm.

 164. baga8:

  Szeretném megkérdezni, hogy van-e hivatalos forrás arról, hogy ez a router kompatibilis-e a ZTE MF680-as modemmel (hipernet 21)? Köszi előre is!

 165. webshop:

  Tisztelt baga8!

  A ZTE MF680 modem nincs benne a gyártó által kiadott kompatibilitási táblázatban.

  Üdv,
  ds

 166. baga8:

  Sziasztok,

  Köszönöm a választ, szerencsére felismeri a router, és remekül kezeli. Ha esetleg valakit érdekel: az ausztrál firmware-rel (v1_111121_AU) firssített MR3420 kezeli stabilan a PIN-t is. Nekem működik telenoros ZTE MF680-al (Hipernet 21). A quick setup-nál vagy 3g menü pontnál meg kell adni a pin-t, save és többet már nem kéri. A status oldalon pedig mindig kiírja ha csatlakozik rá, hogy elfogadta a kódot. Így akkor nem kell kivenni a stickből a pin-t.

  Üdv

 167. Vilmos:

  TP-Link Helpdesk: köszönöm a választ!

  DarkGubi /2012. március 31. 15:45/:
  Köszi az infót, most már bele merek vágni a 4G-kalandba! :)
  A modem-bin fájl amit írtál, az ez?
  “HUAWEI E398_vid(12d1)_pid(1505)_file(1)_entry(2).zip”

  A bin-fájl táblázatban csak E398 modemet találtam, a T-Mobil
  pedig a “Huawei E398U-1”-et forgalmazza. Ehhez is jó a bin fájl?

 168. trexx:

  Sziasztok!

  Van egy TL-MR3420-as routerem. Az a problémám, hogy nem tudok rácsatlakozni wifi képes telefonokkal. Nem válogat, sem androidost, sem hagyományosabb telefont sem enged fel, sőt a telefonok nem is látják a routert.
  Mi a teendő? Mit kellene állítani?

  A TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATOTOK NEM TUDOTT SEGÍTENI!!!!!!!!!!!!!!!!

  Köszi

 169. Róbert:

  Hello trexx!
  Szerintem telefon nem csatlakoztatható az usb bemenetre eredményesen. Csak a routerrel kompatibilis modemeket tudja fogadni. Egyes modemeket meg csak akkor, ha van letőlhető Bin File.
  Üdv

 170. briger:

  trexx!
  Keress valakit, aki beállítja a routeren a wifit.

 171. Dr House:

  Üdv!

  Segitség kellene nekem sűrgősen! A Téma: Van egy T-mobilos zte MF637 -es mobil sticem és vettem egy Tp-Link TL-MR3220 wifit itt a fenti beállitásokat elvégeztem de még sincs internetkapcsolat! van mikor felismeri a modemet de van mikor csak ellenőrizgeti.. Help Pls mert tanácstalan vagyok :(

 172. Toth:

  Sajnos mar tudom ez a router nem Magyarországnak gyártódott. Biztos van ahol ez jó működik, én három modemmel próbáltam, és teljesen kiszámíthatatlanul működik.
  Legszívesebben visszvinném, és vennék egy teljesen más típust…

 173. sosoy:

  Bizony Bizony Mondom néktek cseréljétek vissza mer semmit sem ér ez a ruther.Én már három db probálkoztam és nagyon rossz minden rajta,de meg untam és vettem helyette egy Netgeart itt a link gondoljátok meg szerintem megéri és megszünik gondotok.http://prohardver.hu/teszt/n-es_wi-fi_tobb_szinten/netgear_n-es_routerek.html nekem azóta minden tökéletesen müködik .Egy gomb nyomás és mindent lát ami a közelemben van wii.fin kersztü.Teló.Psp.Xbox szóval mindent a mi wiifis

 174. Béci:

  Ha valki Digis mobilnetet használ és sikeresen működik neki kérem jelezze nekem a pontos beállításokat mert nálam sehogy sem akar kapcsolódni a zte modemmel. A digi tájékoztatása szerint nem lehetséges a routerrel való használat.

 175. webshop:

  Kedves sosoy!

  Ez is lehet egy vélemény, ezért közzé tesszük. Viszont rengeteg megelégedett (nem csak saját) ügyfél az ellenkezőjét állítja. Tehát mindenki döntsön belátása szerint!

  Üdvözlettel:
  DS

 176. makosrepas:

  @Béci:
  Nekem működik Digi-vel. Az APN-hez írd be, hogy DIGI

 177. Béci:

  És láss csodát nálam is működik. Köszönöm a segítséget makosrepas.

 178. jalovin:

  Milyen sűrűn frissítenek a gyártók?, mert aktuális lenne a HUAWEI E372-hez!

 179. webshop:

  Kedves jalovin!

  Erről sajnos nincs információnk.

  Üdv,
  ds

 180. Tóth József:

  Heló!

  Adott egy 3420 as tplink router, és egy ZTE K3806-Z modem gyári Fw el működésre birtam az eszközt, a modem típusát nem írja ki, de csatlakozik az internethez és működik.

  A probléma ott kezdődik, (ügyfél elmondása alapján) “egész nap működik, másnap jövünk dolgozni nincs net, router kihúz áramból, majd vissza ismét jó minden, másnap megint nem működik kihúz, visszadug láss csodát és jó…. :)”

  Melyik beállításon gondolkozzak?? Felraktam a legujabb FW -t

  Firmware Version:
  3.12.21 Build 120508 Rel.52230n

  Ez a beállítás pedig eddig Connect Automatically volt.
  Connection Mode: Connect on Demand
  Connect Automatically
  Connect Manually
  Max Idle Time: minutes (0 means remain active at all times)

  Most átraktam Connect on Demand ra 0 minutes -el (Ahogy olvastam ezzel az opcióval is folyton kapcsolódva kellene lennie)

  Még egy lehetőség modem bin file letöltése a modemhez(Tplink oldalán):
  TL-MR3420 Italy Vodafone ZTE K3806-Z Download
  De a fájl neve is írja only italy , ezért inkább nem frissítettem. (Nehogy elrontsam és ne ismerje fel)

  Sokat nincs időm tesztelni, majd a munkahelyen tesztelik, de most egy jó beállítással szeretném nekik visszaadni az eszközt.

 181. Nikol77:

  Sziasztok.Barátnőmnek van egy lap-topja amihez van wifi.De nem tudom összehangolni gépemmel,hogy menjen neki net.Nekem telenor hipernet em van.légyszi segítsetek:)

 182. Fefe:

  Sziasztok!
  Hol tart most firmware?
  Nekem még ez van fél éve, de néha leakad és akkor csak többszöri reboottal jön csak vissza:

  3.12.19 Build 110617 Rel.39329n

  Üdv mindenkinek!

 183. qbi2:

  sziasztok,
  az lenne a kérdésem, hogyan lehet lelőni a router standby adatforgalmát, sztem napi több mega elmegy a kótámból emiatt.. (3G)
  jelzésanalizátorral néztük és vmi router server felé jelentkezgetne be, dhcp-t akar lekérdezni?

  ha a wireless statisztikát nézem (nincs semmilyen oldal megnyitva) is látszik, hogy 5mp-ként van send/receive.

  köszönöm, előre is

  z

 184. qbi2:

  az előzőhöz:
  Huawei E 352 , T-Mobile stick, mr3420v1_en_3_12_19_up(110617).bin

  egyébként super 2 hónapja..

 185. Fefe:

  Nekem ZTE 668A Telenor és a firmware ezek szerint még nem változott, a probléma megmaradt.
  Itt olvasható: Fefe:
  2011. december 30. 17:13

 186. Toth:

  Nem vagyok tisztában a jogaimmal: Én úgy gondolom, hogy ez a router nem az igazi, de azt is mondhatnám egy kalap…
  Hol hogyan lehet cserélni? Már azon gondolkodom hogy kihajítom, mert két magyar cég három féle usb-s netjével sem működött megfelelően. Jelenleg a legújabb firmware van rajta, de minek.
  Budapesti vagyok a modem az edigital-nal lett veve a Pólus centerben…

 187. Fefe:

  Tothnak:
  Nekem ZTE 668A Telenor, MR3420 és a firmware 3.12.19 Build 110617 Rel.39329n

  Általában az monható, ha működik, akkor nagyon jó. Lemértem kb. 50-60 m-ig elvisz és elég gyors is.
  Ami valóban probléma az a mobil hálózatra való csatlakozás. Én nem kapcsolódok le róla, ha egyszer fellépett, mert valóban néha 30-60 perc mire feltudok vele csatlakozni. Azt csinálom, hogy 4-5 percenként mindig újra bootoltatom a kicsikét, ha ezalatt nem lépett fel. (én a jelszó és a felette levő lehetőség oda-vissza kapcsolásával érem ezt el utána előre egyet, majd vissza és a jelszót újra bekattintom és elóre és reboot). Ha naponta kellene ezt megcsinálnom, akkor valóban így használhatatlan lenne.
  Decemberben itt leveleztem a helpdeskkel, de csak kötözködésre futotta neki is, hogy a modemem nincs rajta a kompatibilis listán, mert a ZTE 668 az rajta volt, de a 668A már nem. Ez elég sovány támogatás volt és félreérthető a gyártó részéről is.
  Jó lenne már egy tutira nálunk is jól működő az itteni szolgáltatók cuccaival kompatibilis firmware!!!!!!!!

  Üdv!
  Fefe

 188. qbi2:

  @Toth
  kettővel felletted írtamn, hogy nekem kifogástalan..
  “az előzőhöz:
  Huawei E 352 , T-Mobile stick, mr3420v1_en_3_12_19_up(110617).bin

  egyébként super 2 hónapja..”

  nem biztos, hogy a a legújabb fw kell, és a modem is letölthető, azzal hogy állsz?

  @Fefe
  a 30-60 perc nekem fura. max. 3-5 perc és tettre kész a stick/router.

  nekem ez a kis gondom, nektek nincs ilyen:
  “az lenne a kérdésem, hogyan lehet lelőni a router standby adatforgalmát, sztem napi több mega elmegy a kótámból emiatt.. (3G)
  jelzésanalizátorral néztük és vmi router server felé jelentkezgetne be, dhcp-t akar lekérdezni?

  ha a wireless statisztikát nézem (nincs semmilyen oldal megnyitva) is látszik, hogy 5mp-ként van send/receive.”

 189. Toth:

  qbi2: Azt a firmware-t mar próbáltam. Amiatt frissítettem hatha jobb lesz.
  Az biztosnak tunik, hogy a napi piheno kell a routernek, mert ha mindig be van kapcsolva akkor szinte biztos, hogy másnap nagyon lassú. Ez alatt azt ertem, hogy a router sem érhető el gyorsan wifin, de esetenkent kabelen sem.
  Ha kapcsolódik, akkor idonkent latszolagos ok nelkul elveszti a modemet, de automatikusan kapcsolodik.
  Ha látszólag megvan (status fül a webes feluleten) akkor sem mindig tudsz böngészni. A modemek laptopon teljesen jol működnek, persze ott nem 24 oraban.
  A gond ott van, hogy a jelenseget tmobil stick-el csinalja.

  Elso korben megprobalom a regi firmware-t hatha…

  Most amúgy alapvetően telenor zte mf680-as modemet használok(nék).

 190. Toth:

  Még annyi jutott eszembe, hogy az új firmware már ismeri a magyar szolgáltatókat, és beállításokat, és gyakorlatilag ha jól láttam a néhány nem általam használt telenor modemet is ismer már.

 191. Toth:

  Meg egy kérdés:
  Van egy ilyen letöltési lehetőség a tplink oldalán:
  TL-MR3420 Spain MOVISTAR ZTE MF680 Download
  Ezt érdemes kipróbálni vagy ezzel többet ártok, mint használok?

 192. qbi2:

  az, hogy pihennie kellene a modemnek?
  nemtom, nem hiszem.
  én nem tapasztalok lassúlást, most pl. e hónap 10-óta megy non-stop, akkor is csak vihar szakította le a 3G hálóról, majd felakadt újra..

  mivel magyar lokáció nincs TP linkéknél.. :( ezért én ezt próbáltam, ha a lengyel T-nél megy nagy gond nem lehet;

  TL-MR3420 Poland T-Mobile ( ERA GSM ) HUAWEI E352s-2

  nekem ezzel megy, ha a telenor a szolgáltatód, de ilyesmi irányban indulj sztem.

  Poland Polsat ZTE MF668 , bár a spanyol sem lehet rosszabb, azt gondolnám..

 193. Toth:

  Tegnap felraktam a spanyol drivert az mf680-hoz látható különbség nem volt. Varok pár napot aztán ha nem jött be megpróbálom egy régebbi freeware-rel, és a spanyol driverrel hátha.

 194. albaregia:

  Az MR-3220 “ki tudja szolgálni” a DM500S Lan bemenetét?

 195. webshop:

  Nagy valószínűség szerint ki tudja szolgálni. Ki kell próbálni.
  Más műholdvevő a WR841ND típussal kiválóan működik. Használom.

 196. Toth:

  Tisztelt Webshop!
  Kihez kell fordulnom ha garanciális okokból cseréltetni szeretném a modemet? Esetleg elképzelhető egy teljesen eltérő típusra, gyártóra?
  Köszönöm!

 197. qbi2:

  &Toth
  ne kínlódj!
  sztem vidd vissza a Pólusba, ahol vetted. nem szoktak kötözködni, esetleg utalványt adnak és másikat választassz.

 198. Tot:

  Végigolvastam az edigital 3g wifi router kínálatánál a véleményeket, a lényeg minddel gond van, vagy így vagy úgy…

 199. Elek:

  Sziasztok
  Van egy T-mobilos modemem (MF190),amit ezzel a routerrel hasznalok,nincs vele semmi bajom ,csak a gyenge internet elerhetoseg miatt kellene egy olyan modem ,ami tamogatja a kulso antenna bemenetet…
  Esetleg lehet vhol vasarolni fuggetlen vagy T-s modemet ,akar interneten is?

 200. Zsola:

  Hali
  Támogatja ezt a modemet a router?

  T-Mobile Broadband
  Stick MF195

  Köszi

 201. nincsmail:

  Üdv mindenkinek!
  Nem tudna nekem valaki választ adni, hogy nokia 21M-02 Usb modemre Tp-link támogatás mikorra várható? Előre is köszönöm a válaszokat!

 202. webshop:

  Kedves Zsola!

  A termék kompatibilitási listájában nem található az MF195 típus, de lehet, hogy egy esetleges firmware frissítéssel együtt működnek.

  Üdv,
  ds

 203. DrHouse:

  Üdv!
  Segítség kellene van egy TP link TL-MR3220 wifi ruterem és egy ZTE K4510-Z modemem de nem működnek együtt sajnos! :( Valaki nem tudna segíteni hogy hogy lehetne együttműködésre bírni a két eszközt???

 204. Zsoci:

  Próbálkozz open wrt -vel, mert szerintem ahogy olvasgatom firmware frissítés egy darabig nem lesz rá

 205. egyurci:

  Sziasztok!

  ML3420-as jószágokkal támadt gondom, de már a harmadikkal.
  Több éves példányok mind és eddig kifogástalanul működtek az eredeti gyári firmware-ekkel és Huawei Telenor-os modemekkel.
  Nemrégiben újra hozzám kerültek és gondoltam biztos, ami biztos firmware-t frissítettem rajtuk.
  Nem kellett volna. A frissítést követően mindegyiken meghalt a WiFi. Nem látszik az éterben az SSID és a a router sem érhető el a webes felületen, de csak WiFi-ről nem. Vezetékesen minden teljesen rendben van. Igény esetén betárcsáz, szépen bejelentkezik és elérhető a router is és az internet is.
  Gyanús, hogy mindhárom eszköz teljesen azonosan viselkedik. A bekapcsolást követően egy ideig sugározza az SSID-t, de kapcsolódni ekkor sem lehet hozzá, majd az SSID is eltűnik a ködben és többé elő sem kerül. A beállítások jók, hiszen korábban is én állítottam be őket és három készüléket valószínűleg nem rontok el ugyanúgy. Arról nem is beszélve, napi gyakorlatom van a routerek konfigolásában és nem csak ilyen SOHO eszközökében.
  Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem. Köszönöm.

 206. Róbert:

  Tedd vissza a régi firmwaret. Vagy keress legalább régebbit, mint ami most fönn van. Huawei e398-am van
  a legújabbal nem működött, de régebbivel már gond nélkül megy kb 2 hónapja.
  üdv

 207. egyurci:

  Köszönöm, ez nekem is eszembe jutott, de a honlapjukról letölthető legrégebbi (TL-MR3420_V1_110418) firmware-rel is ugyanez a szindróma. Az eredetit pedig, ami rajtuk volt nem mentettem le gondolván mire kellhet egy 3 éves példány, ha az újabbakkal valami gond lenne, azt már úgyis javították volna. Tévedtem. :( Nincs valakinek egy eredeti, vagy legalább a letölthetőnél régebbi firmware-e ehhez a típushoz?

 208. Chris:

  Nemrég vettem egy 3420 routert, T-mobilos E352s-56 modemmel, legújabb firmware fel, bin fel, de leszakít/ledob. Egy ideig működik, aztán hol a wifit eldobja, hol a modemet reseteli, és 1-2 perc mire megint van net. (vagy reset után áll helyre)
  Rájöttem, hogy állítva jobb a szellőzése, és kevesebbszer csinálja. De a jelenség azóta szűnt meg, mióta kicseréltem a hozzá adott tápját (12V 1A) egy 12V 1,5Amperes tápra. (eddig 1,5 napja stabil)

 209. Fefe:

  Nekem ZTE 668A Telenor, MR3420 és a firmware 3.12.19 Build 110617 Rel.39329n

  Azt írtam nem is olyan régen, hogy általában működik a ZTE 668A-val! Na most tessék erre megsértődött a kicsike és már 3 hete nem tudok vele felmenni a hálózatra.
  Kb. heti 6-7 órát bútolgattam, de néha látja, aztán meg kidobja.

  Na most erre kellene gyógyír!
  Nincs még erre új firmwere?

 210. Árpi:

  Nekem is idegesítő, felcsatlakozik, és naponta 10x ledobja, leginkább terhelésnél, de nem feltétlenül.
  Ha laptopon és wifin használom egyszerre egy másik eszközzel, akkor a legtöbbször elszáll a 3g.

  Egyáltalán nem stabil… valakinek ötlet?

 211. Róbert:

  Hi egyurci,
  nekem a 110617 vann fenn.Ezzel szuper. Ezt még meg lehet találni.
  Szerintem megér egy próbát. Ne legyél türelmetlen, ha elsőre nem indul el. próbáld többször.
  Menni fog!!!!!

 212. egyurci:

  A honlapról letölthető összes firmware-rel kipróbáltam. Nem működik. A korábban szervizbe leadott másik példányt ma kicserélték. Zsír új. Beüzemeltem. Nincs WiFi, azaz a szokásos, boot, majd néhány percig látszik az SSID, de csatlakozni nem lehet hozzá, majd szépen eltűnik az éterből és ez az állapot marad fenn tartósan. A vezetékes csatlakozásokon működik minden firmware-től függetlenül.

  Nem mondhatnám, hogy türelmetlen vagyok, de azt hiszem a kelleténél sokkal többször csocsóztam ki a világ végére a szervizbe, hogy kapjak egy újabb beteg példányt ebből a routerből. Az egyébként is a minimális hasznom már réges régen elúszott emiatt, a presztízsveszteségről nem is beszélve. Szénné égek az ügyfél előtt. Nem kizárt, hogy ennek az eszköznek köszönhetően lezárul a TP-Link korszakom, pedig jónéhány 841, 941, 1043 jószágot üzemeltem be, de ennyi bajom egyikkel sem volt.

  Egyébként úgy tűnik megtaláltam a probléma okát, a wireless beállításoknál nem szabad Auto-ra kapcsolni a csatornaválasztást. Fixen beállított, főként a felső tartományból választott (10-13) csatornabeállítással stabilan működik a WiFi. Ez egyértelműen a firmware hibája. Csakhogy ez nekem így, fix csatornabeállítással nem megfelelő. Bárhol is üzemelem be az eszközt, ha a szomszéd másnap vesz egy routert és hozzáértően ugyanarra a csatornára állítja be az gond lehet és akkor kezdődik minden elölről. Ha van Auto üzemmód, akkor működjön. Szerintem. Köszi mindenkinek a segítséget. Talán majd egy új firmware megoldja a dolgot, de addig mit kezdek ezekkel az eszközökkel azt még nem tudom. Ha valaki esetleg érdeklődik irántuk megalkudhatunk.

 213. Tomtom:

  Sziasztok!
  Többször felmerült a kérdés, hogy milyen modemmel működik. Én a legújabb FW-t töltöttem rá (3.12.21), de szerintem bármilyen modemmel elboldogul, ha rátöltöd a MODEM BIN állományát IS (csak rá kell keresni 😉 ). Én addig meg sem rendeltem, amíg meg nem találtam a modemem adatait a TP-LINK oldalán. A router FW-je csak annyiban befolyásolja a felismert modemeket, hogy éppen beleírják-e vagy nem, de utólag bármilyent rárakhatsz. Nekem pl. ZTE MF820-as 4G-s (!) modemem van (Hongkong-i szolgáltatónál van a BIN fájl), és hasít a Telenor LTE :DDD váááhhh… (szépséghiba, hogy az előlapon 3G/3.75G szerepel, pedig nyugodtan írhatták volna a 4G-t is :D)
  Amúgy több helyen olvastam, hogy a router néha lefagy/nem elérhető. Hát nálam is előfordult, de a sors iróniája, hogy ennek oka valójában a túlmelegedés. Én kipróbáltam, hogy SZÓ SZERINT lefagyasztottam, vagyis alápakoltam egy jégakkut, és láss csodát, egyből elindult, nem is kellett áramtalanítani/újraindítani stb., csak egyszerűen folytatta, ahol abbahagyta. Szerintem alulméretezték a proci hűtését/szellőzését. Persze, nem normális, hogy ez 26°C-os szobában előfordul, mikor a működési hőmérséklet-tartomány 0-40°C-ig van…
  Nem látszik az SSID? Én direkt kikapcsolom… 😉
  Amúgy a PIN-kódot is ki kellett kapcsolnom (addig hiába ismerte fel a modemet, nem reagált rá), bár elvileg az új FW-ek kezelik, én nem találtam meg a beállítást.
  Mindegy, ez van, de ettől függetlenül tökéletesen teszi a dolgát. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

 214. mate:

  sziasztok

  végülis akkor érdemes eggy ilyen routert venni ?

  lehetne úgy használni hogy a laptopomra a jelet vifin küldené zte mf 190 ről
  és ezzel eggyidőben pedig az asztali gépemre a netet vezetéken keresztül sima adsl kapcsolattal?

 215. Róbert:

  Hi egyurci, sajnálom, hogy nem sikerült maradéktalanul a beüzemelés. Csak kalandvágytól vezérelve kérdezem
  mennyiért válnál meg a garanciálisan kicserélt routertől. Ennek megvan az eredeti doboza is ?
  üdv : Róbert

 216. Tomtom:

  Kedves mate!
  A Te problémádra felesleges router, mert az ADSL-t bedugod az asztali gépgbe, a mobilnet-et pedig a laptop-ba, és voilà, router nélkül megy mindkettő 😀
  Amúgy ennél a router-nél az a jó, hogy bele tudod kötni mindkét internet csatlakozást, megadhatod, hogy melyiket preferálod (WAN vagy 3G), és a másik CSAK AKKOR lép működésbe, ha az első éppen nem elérhető, tehát kvázi van egy backup internet vonalad. De miután kiválasztódott AZ EGYIK vonal, arról gyűjti az adatokat és szórja mind a vezetéken, mind WiFi-n.

 217. Elek:

  Hali,Mf195 modemet tamogatja a router,vagy esetleg meglehet oldani valahogy?
  Köszönöm

 218. Zsami:

  Hali
  Valaki nem tudja véletlenül ,hogy a huawei E173 stick-en van e külső antenna csatlakozó?
  Nem a E173 S2 érdekel ,hanem a sima E173
  Köszönöm szépen

 219. Kjozef:

  Androidos okos telefonnal összehangolható a TL-MR3420, úgy hogy a mobil osztaná a netet (hotspot) a router felé?
  Ha igen , mik a lépései?
  Üdv,

 220. webshop:

  Kjozef: valószínűleg nem fogja felismerni a router a telefont mint HSDPA eszközt. Ezért inkább azt mondom, NEM. Próba, szerencse. connect -> USB port

 221. Gábor:

  Hello

  Érdeklödnék,hogy egy nokia 21m-02 vettem ,és hogy ez jó e a tp-link tl-mr3220-hoz.
  probáltam már egy zte készülékkel és azzal jó volt ,de ez valamiért nem jó.

 222. Szenyor:

  Szevasztok Routerminátorok!
  Végigolvasva a fórumot (ami egy bloggal felér!) rájöttem, hogy a 3420-as routerem és az E352-es mobilpöcköm sok meglepetést fog még nekem okozni.
  Éppen ezért megelőzve az alapvető hiányosságokat, letöltöttem az összes elérhető Firmware-t, bin fájlt.
  Két napja folyamatosan azon “dolgozom”, hogy a T-mobilnetemet meg tudjam osztani a két laptopom és a telefonom között.
  Hasztalan!
  Bár mindhárom eszköz látja a routert, mégsem tudok netezni, mert a router – bár felismeri az E352-est – nemszórja a netet. Már túl vagyok a PIN totúrán és a DetariT által leírt Lengyel kapcsolatot is bállítottam, de hiába.
  Nem tudom hogyan tovább.
  Ha van valakinek ötlete, tippje ami még nem hangzott itt el és van kedve egy igazi kihívással szembenézni, szívesen venném a segítségeteket.
  Köszi!

  Szenyor

 223. 3G routeres:

  A router adminfelületén a Network-3G fül alatt be kell állítani kézzel(ne a router állítsa be automatikusan) az elsődleges és másodlagos(primary-secondary) DNS címeket, melyet a 3G modem progijában a kapcsolatkezelés alatt érhetünk el, az APN címet is innen kell kimásolni(nem feltétlenül mindig net!).
  Nekem ezek után működött (igaz, K3765-ös modemmel).
  Szerintem szuper router, hasznos kis szerkezet:)

 224. Spíler:

  Sziasztok, én is vettem egy routert 3220 -as típusút. Nekem csak egy T – mobilos usb stick-em van én ezzel netezek.
  Meg tudná valaki azt mondani hogy a mobil internet konfigurálása közben, szükség van -e egy másik internet hálózatra ami folyamatosan össze van kötve a számítógéppel? Mert mivel nekem csak a usb mobil sitckem van, ha azt kihúzom a számító gépből és csatlakoztatom a routerhez a 3g konfigurálás közben, akkor megszűnik a netem.
  Ez lehet az oka hogy én nem bírom konfigurálni?

 225. webshop:

  Spíler: konfigurálás közben nincs szükség internet kapcsolatra.

 226. Spíler:

  Köszönöm. De ha nincs internet kapcsolatom, akkor még a 192.168.1.1-et sem tudom megnyitni ahol a beállításokat kell elvégezni. Ezért kérdezem.

 227. Spíler:

  SIKERÜLT.

 228. Dr House:

  Üdv Emberek!

  Az lenne a kérdésem hogy a ez a tp link Tl-mr3220 router melyik modemmel működik a legjobban?!? Válaszotokat előre is köszi!

 229. 3G routeres:

  Szerintem azokkal a modemekkel működik, amelyek rá vannak írva a doboz oldalára(vagy a gyártó honlapján meg lehet tekinteni LINK: http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-MR3420#down -compatibility list). Huawei K3765 modemmel tökéletesen működik.

 230. Ilyés Imre:

  Üdv!

  Már 3 éve “gyilkolom” a tl-mr3420 routeremet és eddig nem volt semmi kompatibilitási gondom vele. Most azonban eljött ez is. Van egy Nokia 21M-02 modemem. A következő a gondom. A routeren a legfrissebb gyári firmware van. Bedugom a modemet. Ha a 3G kapcsolatnál azt állítom be, hogy csatlakozás manuálisan, akkor felismeri a modemet, a modem ledje szerint van 3G hálózat. Látszólag minden stimmel. Viszont amint csatlakozni szeretnék, “eldobja” a modemet. Újra kezdi a modem felismerését, a modem ledje pirosan villog (nincs elérhető hálózat visszajelzés) és nagyon hosszú idő után azt írja ki, hogy ismeretlen modem. Miután a csatlakozási kísérlet előtt már felismerte!!! Ha automatikus kapcsolódás van beállítva, akkor természetesen egyből oda lyukad ki, hogy ismeretlen eszköz. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a megoldás? Én egyszerűen nem jövök rá, hogy mit kellene csinálnom! A segítséget előre is köszönöm!

 231. Dávid:

  Engem az érdekelne, hogy erre a routerre ráköthető további router? (mobilinternettel lenne használva)
  (hogy ne csak 4 gépet tudjak kiszolgálni kábelen hanem akár többet is, leginkább csak levelezésre lenne használva.. meg egy két oldal böngészéséhez)

 232. 3G routeres:

  Természetesen ráköthetők további routerek (vagy switchek), de akkor az internetkapcsolat sebessége meg fog oszlani (nem biztos, hogy elég gyors lesz).

 233. 3G routeres:

  A router LAN csatlakozóját a további routerek WAN portjával kell összekötni (DHCP-vel kiosztott IP legyen beállítva a további routereken).

 234. SzGy.:

  Nekem 3 éve van 2db ilyen MR-3420 Router. Hála istennek semmi baj nincs vele.
  Eddig még minden modem ami a kezembe került, azzal tökéletesen működött.
  Ám most nekem is van egy NOKIA 21M-02 modem. Sajnos nem támogatja a Router.
  Az lenne a kérdésem, hogy van e erre a Routerre OpenWRT FW ?
  Állítólag ez a Router OpenWRT FW-ve működik és a NOKIA 21M-02 is támogatott.
  Egyesek itt-ott azt írják, hogy van és működik is vele csak éppen az FW letöltést nem tudom eszközölni.
  Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

 235. Mukisrac:

  Nekem is mr3420-as routerem van Huawei E372 hipernet mobil internet stick-el.
  A routerre rá van dugva UTP-vel egy win7-es szerver, és wifin meg van osztva a net.
  A probléma :
  Ha a PC megy, wifire tudok csatlakozni telefonnal és tablettel, azonban az internetet nem osztja tovább, és a router kezelofeluletere sem bírok belepni.
  Ha a pc-t kikapcsolom akkor a Wifi és internet kapcsolat helyreall és telefonról és tabletrol is gond nélkül tudok netezni.
  Kérlek, segítsetek, hogy mitől lehet ez, milyen beállításokkal tudom egyszerre használni minden gépen a netet.

 236. zsozso:

  Sziasztok!

  Nekem az lenne a kérdésem hogy hol lehet meg találni az új firmware-t a Tp-link Tl-mr3420 as routerhet.

  Előre is köszönöm a segitséget!

 237. Róbert:

  Hello zsozso,

  itt megtalálod amit keresel:www/.tp-link.com/en/support/3g/

  Sok sikert !

 238. otto:

  ha tudna valaki tanacsot adni vettem egy tp link 3420 3g routert es van egy vodafonos zte k3772-z usb modemem de nem kompatibilis van e frissites amivel kompatibilisse tehetnem vagy pedig tud e valaki egy olyan 3g routert ameik kompatibilis ezzel az usb modemmel koszi.

 239. Fefe:

  Emberek!
  Ezzel működik ay MF668A! Legalábbis ma!
  TL-MR3420_V1_120523
  http://www.tp-link.com/en/Support/download/?model=TL-MR3420&version=V1

 240. Attila:

  Az új generációs 4g/LTE HUAWEI E398 as modemmel is működik. De a beállításnál kézi APN re kell állítani a T-Home nál ez internet.telekom. Aki esetleg ezzel próbálkozik!

 241. Kjozef:

  Sziasztok!
  Az UPC HUAWEI3131 sticket ad a mobilinternet előfizu mellé.
  A TL-MR3420 (ez van nekem is) hivatalos oldalán lévő kompatibilitási listában az “Other Location” mappában nem található, de a Lengyelországi szolgáltatók között ott van, igaz HUAWEI3131s-2 néven, ehhez találtam manual-t is!!!
  Lehet, hogy az UPC nem írja ki precízen a nevét a honlapján, vagy létezhet s-2 nélküli verzió is?
  Reménykedhetem, hogy fog működni a routerem az UPC stickjével?
  Üdv,

 242. Kjozef:

  Bocs!

  A típus helyesen: HUAWEI E3131

  Üdv,

 243. Állatfotós:

  Viszonylag gyorsan sikerült belőnöm a rendszert.
  Frissítettem a firmware-t: TL-MR3420_V1_120508.zip
  (tudom, hogy van újabb, de olvastam több helyen, hogy az én modememmel a legújabb firmware nem megy problémamentesen, ezért az egyel régebbit tettem fel hozzá). Amúgy 4G/LTE-t használok a T-mobile-nál, Huawei E398U1 modemmel. A modemhez feltettem a .bin-fájlt: HUAWEI E398_vid(12d1)_pid(1505)_file(1)_entry(2).bin és autoconnect-tel is gyönyörűen működik. Mikor áram alá helyezem, nagyjából egy, másfél percen belül már szórja az Internetet a lakásban! (Ez az idő lehetne azért kicsit kevesebb!) Általános célokra nekem megfelel: Most néztem a speedtest.net szerint: 39 ms a ping, lefele 21.5 Mbit/s, felfele 2.25 Mbit/s (ez azért lehetne jobb is!).

 244. Zoli:

  Segítsetek, vettem egy TP-LINK TL-MR3420 as rutert, ezzel működik e a ZTE MF 680 as modem vagy mi a megoldás a kukán kívül?

 245. webshop:

  Zoli: A gyártó által megadott adatok szerint nem kompatibilis a modem a routerrel. http://uk.tp-link.com/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420
  Én nem dobnám a kukába egyiket sem. Elmennék a szolgáltatóhoz hogy cseréljék egy másik típusra a modemet. E-mail is küldök neked.

 246. Gabor:

  Sziasztok,

  Melyik eszközt ajánljátok inkább, ha a Wifi pont lényegtelen a 3420 -ast vagy a 3220 -ast ?
  Egy olyan helyen kell internetet létesítenem 3G -vel, ahol a hagyományos kábeles szolgáltatás nem elérhető.
  A legfontosabb szempont a stabilitás, és a minél többfajta USB -s modem támogatása, lehetőleg a jövőre nézve is.

 247. jeti:

  helló,
  2 kérdésem van, hátha vki tudja…:-)

  1. 2 éve vettem az mr3420-at, erre feltehető a v2 firmware?
  2. nem találom a PIN kezelését seholsem pedig ezt tudnia kellene mivel fent van már az utolsó firmware is…
  köszi előre is.

 248. Álmano:

  Tudjuk e, hogy a Telenoros Huawei E372 mondem működik e vele rendes? Most vennék ilyen Routert, csak aggódok, hogy esetleg nem fog vele működni.

 249. nemcso:

  Álmano !

  A kompatibilitási listában (http://www.tp-link.com/en/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420&location=1963) az E372 szerepel.

 250. gsx400:

  3 éves a 3420-as routerem (V1 hardver), legujabb firmware + Telenoros Alcatel X500 modem gond nélkül müködik (nincs a kompatibilitási listán, és nincs bin file hozzá külön).
  Firmware frissítés után az országlistában lett Hungary, és Telenor is.

 251. béla:

  Nekem is telenoros X500D modem van, de nem működik.
  Kiirja, hogy “Idetifitacion sucessfull” de nem tud connectálni folyamatosan connecting van.
  Meg írnád, hogy pontosan melyik firmwareval működik.

  Köszi

 252. Gabelogen:

  Ajándékba vennék egy ilyet.
  De akinek venném,szintén Telenor Alcatel x500 van.
  Nem tudom,hogy meg merjem-e venni.
  Szerintetek?

  Üdv:GAbe

 253. Papi:

  Tanácstalan vagyok. TP-Link MR 3420-as routerem van, nemrég a Telenortol vásároltam HuaweiE303 mobilinternet modemet. A ruterhez adott tájékoztatásnak megfelelően fogtam hozzá a cstlakoztatáshoz,a sim kártya PIN kod kérést töröltem.
  Az a status menüben az automatikus felismerés helyett felirat jelent meg, klickelj a akézi beállításra, megtörtént, ekkor fálj nevet kért, amit nem tudtam értelmezni és megállta a csekélyke tudományom.
  A modem közvetlenül laptophoz csatlakoztatva müködik, 3G+ erősséggel.
  Tudtok segíteni???

 254. jeti:

  T. Mindenki,
  az mr3420-nál volt olyan problémám hogy nem felismeri a sticket de nem hajlandó csatlakozni.
  a legfrissebb firmware-t frissítettem régebbire (TL-MR3420_V1_120705) és láss csodát minden barón megy.
  a stickeket érdemes kipróbálni mert egy csomó van ami nincs benne a listájukban.
  Remélem ez segít majd, remélhetőleg a t-linknél is észreveszik.
  csá.

 255. doky67:

  Meg tudná valaki mondani (írni) hol találom a router-ben (TL-MR3420) a DUID azonosítóját?

 256. beasty:

  hi,

  Papi! Hol kéri a fájlt? A ‘System Tools / Firmware Upgrade’ menü pont alatt? Akkor innen letöltheted a legujabbat: http://www.tp-link.com/lk/support/download/?model=TL-MR3420&version=V1#tbl_j
  Kicsomagolod és megadod a fájl elérési útját, majd klikk az ‘Upgrade’ gombra. Aztán csinálja magától.

 257. Sitib89:

  @gsx400
  Megmondanád pontosan hogy melyik firmware verziót raktad rá?
  Nekem is hipernetem van x500d-vel, de most egy másik régebbi modemet használok mert csak azt ismeri fel a tplink MR3420 v1.2 routerem.
  Neked is ezek vannak?

 258. Sitib89:

  @jeti
  Ezt te hol találtad: TL-MR3420_V1_120705 ?

 259. Sitib89:

  Időközben nekem is sikerült rápattintani. :)

 260. Gyuri:

  Üdvözletem!

  Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy a TP-Link MR3420 3G ruterhez honnan tudok letölteni mobilstick-hez kezelő fájlt?

  Pl. zte mf 669T ehhez olyan fájl kellene, ami segítene a routernek felismerni a sticket.

  Vagyis ilyeneket honnan lehet letölteni?

  A segítségeket előre is köszönöm.

  Tisztelettel,
  Gyuri.

 261. Gábor:

  Sziasztok!
  MR 3020-as routeren hogyan tudom beállítani a sávszélesség megosztását?? Nem szeretnék mindenkinek ugyanakkora sebességet adni. Egyszer már találtam egy linket, de most nem tudom hol!! :-(

 262. Icus:

  Üdv.
  Segítségre van szükségem.
  Kb 2 éve van a router csatlakoztatva a gépemhez, és most egy beállítást meg kellene rajta változtatni, mert nem engedi felcsatlakozni a közelben lévő laptopokat.
  viszont a megadott 192.168.1.1 című weboldalon az admin név-jelszó páros nem működik :(
  (aki 2 éve feltelepítette a routert, nem tudom elérni, külföldön van… így nem tudom megkérdezni h ő mire változtatta meg)
  mit tegyek?

  köszönöm.

 263. Gábor:

  RESET!!!! Utána gyári belépő kód! : admin, admin

 264. Nándi:

  Tisztelt fórumozók!

  3220-ast használok kb. 2 éve,miért van az hogy wifin néha, (sűrün) megszakad a net? Ilyenkor az admin felület sem elérhető,sem laptopról,se mobilról! Látszólag csatlakozom a routerhez,de valójában mégsem!
  Vezetéken ilyen gond nincs! Ja és a mobilnet ilyenkor is jól müködik,tehát a wifi résszel van baj.

  Még egy tapasztalat: A 3220-as vígan kezeli a 4 méteres usb hosszabító kábelt,végén a stickkel, a 3420-as nem! Ennek sem tudom az okát…

  Várom a hozászólásokat!

 265. P:

  némi segítség:
  Ha 3G sticket és Routert használnál együtt akkor:
  1. pin kódot levenni a sim kártyáról, akár telefonba helyezve is lehet
  2. a routerben az APN-t helyesen kell beállítani ez a mostani T-Mobilos Net&Roll csomagnál: internet.telekom
  3. a többi gyári beállítas

 266. Spíler:

  Egy kis segítség a 3220-as routert használók számára. Én kb három éve használom azt, de nekem is szakadozott a net kapcsolat, a stick pirosan világított, nem lehetett elérni a beállítási oldalt.
  A T- mobilos MF100 stick közvetlenül a routerba van bedugva.

  Nekem az lett rá a megoldás hogy kb. egy méter távolsággal áthelyeztem a rutert olyan helyre ahol nincs leárnyékolva, és láss csodát azóta tökéletesen működik.

  Addig a szoba sarkában volt a monitor alatt, a számítógép felett. Most a konvektoron van az ablak alatt.
  Én úgy vélem a stick érzékeny a leárnyékolásra. Az áthelyezés után szinte azonnal érzékelhető volt a különbség.

 267. L.Rob:

  ZTEmf669T mobil internet stick-hez keresek hozzá illő wifi routert.
  Jó hozzá ez a TP Link MR 3420 ?
  Van valakinek tapasztalata?
  Nem szeretnék zsákba macskát venni!
  Előre is köszi!

 268. Nándi:

  Szerintem jó hozzá!Nézd meg a listát a tp-link oldalán!

 269. Nándi:

  Tisztelt fórumozók!

  3220-ast használok kb. 2 éve,miért van az hogy wifin néha, (sűrün) megszakad a net? Ilyenkor az admin felület sem elérhető,sem laptopról,se mobilról! Látszólag csatlakozom a routerhez,de valójában mégsem!
  Vezetéken ilyen gond nincs! Ja és a mobilnet ilyenkor is jól müködik,tehát a wifi résszel van baj.

  Még egy tapasztalat: A 3220-as vígan kezeli a 4 méteres usb hosszabító kábelt,végén a stickkel, a 3420-as nem! Ennek sem tudom az okát…

  Várom a hozászólásokat!

 270. Ilyés Imre:

  Ha valaki még küzd a Nokia 21m-02 modemmel! Én ugyan már lecseréltem a tl-mr3420-asomat egy tl-mr3020-ra, de megpróbáltam ezzel is ezt a modemet. Totál ugyanazt csinálta, mint a 3420. Aztán gondoltam egyet és felraktam a DD-WRT-t. Tök egyszerű, ugyanúgy frissítesz rá, mint a gyári firmware-re. Webflash image for first installation bin fájlt kell letölteni, ha a gyáriról álltok át. A gyárira történő visszatérés is teljesen egyszerű. Le lehet tölteni a back to stock bin fájlt, amivel simán visszatehető a gyári firmware. Ide kell ellátogatni: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database beírni, hogy tl-m és már dobja is ki a routereket. 3220 és 3420 is benne van. Egyelőre sajnos csak a régebbi, szögletes, v1.x-es verziók. És láss csodát!!! Tökéletesen felismeri a modemet, csatlakozik és van net!!! Most is ez a konfig. Esetleg a TP-Link is próbálkozhatna… Ez a DD-WRT 2013. 04. 24-i, vagyis már egy ideje van megoldás erre a modemre is. Csak akarni kellene!

 271. Nándi:

  Köszönöm az ötletet Imre,de nem engedi a 3220-as hogy feltegyem ezt a firmware-t! Kiírja hogy nem megfelelő a file név.Mi lehet a gond?

 272. Ilyés Imre:

  A TL-MR3220-hoz letölthető bin file csak a v1.x-es verziókhoz jó. Vagyis ha a szögletes régi típusod van, akkor mennie kell. Ha az újabb típus, akkor felejtős. Először én frissítettem a legfrissebb gyári firmware-re azután teljes reset (bekapcsolt állapotban kb. 10 másodpercig reset gomb nyomva tartása, amíg a ledek vissza nem jelzik a resetet), majd újraindítás. Ezután toltam fel a DD-WRT-t. Korábban v1.x-es 3420-asom volt, arra is simán felment. És az is fontos, hogy az ebben a sorban lévő fájlt töltsd le, ha a gyáriról frissítesz DD-re:
  MR3220 v1.x Firmware – Webflash image for first installation factory-to-ddwrt.bin 2013-04-24 3,75 MB

 273. Ilyés Imre:

  Nem véletlenül a 3020-ra klikkeltél? (Első sor a találati listában.) A 3220 a második sor.

 274. Nándi:

  Régi 3220-asom van,v1.x-es! És mindent jól csináltam,mégis reklamál hogy nem megfelelő a fájl név!

 275. Ilyés Imre:

  Akkor nem tudom, hogy mi okozza nálad a galibát. Nekem sosem volt ilyen gondom. Esetleg még annyi tippem van, hogy töltsd le a back to stock bin fájlt. Ez egy régebbi gyári firmvare, amit a DD csapata készített azért, hogy vissza lehessen térni a gyári szoftra. “Frissítsd” le azzal. Ha felment rá és minden ok, akkor próbáld meg rátolni a DD-t. Egyéb tippem saját felelősségre már csak ez lenne: http://prohardver.hu/tema/tp-link_mr3420/hsz_1-50.html
  Így is fel lehet tolni rá. Ehhez azonban már kell némi kézügyesség és bátorság is!

 276. Ilyés Imre:

  Még valami. A Webflash image for first installation fájl neve: factory-to-ddwrt.bin. Ezt töltsd le, ne a tl-mr3420-webflash.bin-t, mert az utóbbi csak akkor jó, ha már egy korábbi DD-WRT rendszer van a routereden és azt akarod frissíteni!!! Gyáriról a factory-to-ddwrt.bin kell!!! Ha így csináltad, akkor az előző hozzászólásom!

 277. Ilyés Imre:

  http://dd-wrt.com/site/support/other-downloads?path=others%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F

 278. Gábor Csaba:

  Sziasztok.
  Van egy t-mobilos HUAWEI 3131 usb modemem ehez szeretném megvenni a tl-mr3420-as routert,de a támogatottak között nincs felsorolva az én modemem.Szerintetek fogja tudni majd kezelni?vagy sem?
  Esetleg tudtok valami megoldást erre?
  Köszönöm.

 279. Noémi:

  Sziasztok!
  Nekem egy olyan problémám van, hogy ZTE MF667 típusú usb-s modemem van, amihez szeretném csatlakoztatni az pedig egy tl-mr3420 router alapból kompatibilisnek írja ám mégsem csatlakozik. a Pin-kódot pedig már letiltattam. Valakinek van valami ötlet? ja és először azt írta ki hogy unkow modem.. ezt a problémát már kiküszöböltük a dolgot nehezíti hogy nem magyarországon használom. Köszönöm a segítségeteket!

 280. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Noémi!

  Első sorban a TP-Link support vonalát javasolnám Önnek, akik nagyon profi segítséget tudnak nyújtani ebben a témában. Telefonszámuk: 06-40-100-432 H-P: 9-17

  Amennyiben sokáig tartózkodik még külföldön – ahonnan a 06-40-es szám nem elérhető – akkor javaslom a termék firmware frissítését V2-es verzióra, ha még nem azon van, hátha az segít, bár a kompatibilitási listában nem láttam benne az MF667-est.

  Remélem tudtam segíteni.

 281. Bálint:

  Sziasztok!

  Egy olyan problémám merült fel a routerrel kapcsolatban, hogy a feltüntetett 300 megabit helyett csak 100-at képes továbbítani a számítógép felé. Ha modemet egyből a gépre dugom akkor jön a 240, de a routeren keresztül nem. A beállításokban mindenhol a megengedett legnagyobb érték van beállítva (300mbps). Mit tudok tenni ezzel a jelenséggel? Köszi a segítséget!

 282. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Bálint!

  Első sorban a TP-Link support vonalát javasolnám Önnek, akik tudni fognak segíteni Önnek a beállítási kérdésekben. Telefonszámuk: 06-40-100-432 H-P: 9-17

  Amennyiben ez sem oldaná meg a problémát és a routert tőlünk vásárolta, akkor kérem juttassa vissza hozzánk a router-t a 1044 Budapest Óradna utca 4 szám alá.
  Ha máshol vette a router-t, akkor kérem az eladóhoz juttassa vissza a készüléket, aki gondoskodni fog a garanciális ügyintézésről.

 283. János:

  Sziasztok ! Vásároltam egy TP-Link MR3420gépet és nem megy a konfigurálás,tehát a webalapú kezelési oldal sem jelenik meg.Bejelöltem a Dns és IP cím automatikus kérését ami sikeresen megtörtént.A gépem rendszerkövetelményeknek megfelel.Kérném ha valaki tudja mi lehet a gond segítsen !

 284. Ügyfélszolgálat:

  Tisztelt János!

  Technikai segítségért kérjük forduljon support vonalunkhoz hétfőtől péntekig 9-17 óráig:

  06-40-100-432

 285. Máté István Jzsef:

  Jó napot kívánok! Segítségüket szeretném kérni, E3372 Lte Usb sticket szeretnék kapcsolni TP-Link TL-MR3420 routerhez, a problémám az lenne, hogy levettem a Pin kódot, de routeren keresztül nem csatlakozik az internethez… Milyen beállításokat hagytam ki? Mi lehet a megoldás…. Válaszokat előre is köszönöm!

 286. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Máté István József!

  Technikai segítségért kérjük forduljon support vonalunkhoz hétfőtől péntekig 9-17 óráig:

  06-40-100-432

Szólj hozzá!

A webáruházban leadott rendeléseket nem teljesítjük, mivel a domain név eladó státuszban van!