TP-LINK TL-WR1043ND vezeték nélküli router teszt: a mindenvivő

hír megjelenése: 2010. november 7.

Autóőrült olvasóink biztos emlékeznek gyerekkorunk legjobb időtöltésére, az autóskártyára, ahol a 32 lapos csomagban volt úgy 10 autó, amelyet valamelyik tulajdonsága adúásszá tett. Azonban volt benne egy olyan autó is, amely minden jellemzőjében a legerősebb volt. Úgy hívtuk, a mindenvivő. Ha a hálózati routerek virtuális pakliját nézzük, akkor bizony a TP-LINK 1043 gigabit router az a bizonyos egy lap a sok közül.

A TP-LINK 1996-ban alakult Kínában, az első hálózati termékük egy ISA buszos (emlékszik még erre valaki?) 10Mbites 16 portos hub, amivel elkezdődött a sikersztori. A TP-LINK előnyét már akkor is a jó minőségű, olcsón előállított termékek jelentették. 1998-ban már 15 millió dolláros árbevétellel büszkélkedhettek, és még ebben az évben kihozták első hálózati kapcsolójukat. Nem gondolta volna senki (persze rajtuk kívül), hogy ez a kis cég sikeresen törhet ilyen nagy babérokra és elhódíthatja a hálózati eszközök nagy gyártóinak medáljait. 2004-ben létrehozták azt a szabványt, amely végérvényesen bebetonozta őket a hálózati termékgyártók piacára. Ez volt a Super G és az eXtended Range, amely arra volt jó, hogy a TPLINK router eszközeibe egy hardveres és belső szoftverrel támogatott jelerősítést építettek bele, amely nem csak marketingszöveg volt: az akkor kapható routerek közül a TP-LINK eszközeinek volt a legjobb jelerőssége és legjobb stabilitása. Mostani tesztalanyunk elődjét még 2006-ban mutatták be, ekkor kezdték ugyanis az új sorozatú routerek gyártását egy akkor már 4500 négyzetméter alapterületű gyárban, amely már ROHS minősítéssel üzemelt. Nem árt tudni, hogy jelenleg, azaz 2010-ben a világon minden percben eladnak egy TP-LINK 54G routert. Ez azért jelent valamit…

A TP-LINK WR1043ND a routertulajdonosok álma. Lássuk, hogy miért érdemelte ki ezt a címet és miben tudjuk ez a tudást a mindennapokban is kamatoztatni. Először is nézzük mit tud:

– Wireless N 300Mbps sebesség

Ez már önmagában a high-end kategória, hiszen ennél gyorsabb vezeték nélküli szabvány ma még nem létezik. Mire is jó ez? Egyrészt az irodában lassan elfelejthetjük a vezetékes hálózatokat, hiszen ekkora átvitelnél már szinte észre se lehet venni a különbséget. A legjobban persze akkor tudjuk kihasználni a router tudását, ha valamilyen nagysebességű internet-hozzáféréssel rendelkezünk. Mondjuk egy Fiber Power előfizetéssel, ahol már nem 0.3 Mbyte/sec (200 kbyte/s) letöltési sebességgel kell szenvednünk, hanem akár 120Mbit másodpercenkénti átvitel is lehetséges, ez pedig 15MByte minden másodpercben. Na ilyenkor örülne az ember, ha már egyszer bevezettem egy gyors internetet, akkor ne kelljen vezetékkel szenvednem és ne a router legyen a szűk keresztmetszet. A 300Mb/s pont az ilyen igényekre lett kitalálva. Ám ez csak a jéghegy csúcsa. Itt az irodában 4 számítógép van hálózatba kötve, és ha a kollégámnak át akarok küldeni hálózaton egy 50MB-os képet, akkor inkább pendrive-on oldom meg, mert hálózaton csigalassú lenne….ha nem lenne itt a TL-WR1043ND. A TP-LINK routerével ugyanis ez már gyerekjáték. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy egy 20 fős irodát is ki lehet szolgálni egy ilyen eszközzel. Rádugjuk a gyors internetet és kész.

– TP-LINK saját technológiák: SST és CCA

A TP-LINK két legfontosabb összetevője, az SST (Signal Sustain Technology) és a CCA (clear channel Assessment). Az SST a jelerősség stabilitásáért és szakadásmentességéért felel, a CCA pedig a vezeték nélküli hálózatokon használt csatornák összeakadását küszöböli ki. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy letöltés közben elment a jel, vagy megszakadt, legyengült és csak a router újraindításával lehetett megoldani. Mi több napig próbáltuk előhozni a routerből az állatorvosi lovat, de nem sikerült.

– Gigabit portok

Ma már alapvető, hogy egy hálózati kártya tudjon Gigabit (1000Mbit/s, vagyis 1Gbit átviteli sebesség) hálózatot kezelni. A Gigabit hálózat sebességét gondolom nem kell ecsetelni, pontosan 10x olyan gyors, mint a 10/100-as “hagyományos” ethernet hálózatoké. Itt ugyanis arról van szó, hogy a hagyományos CAT5 csatlakozó helyett a Gigabites hálózatokon ennek továbbfejlesztett változatát a CAT5e csatolót kell használnunk, esetleg Cat6 szabványt, viszont a CAT5 kábellel ellentétben itt mind a négy érpárt használnunk kell, ráadásul sokkal jobban kell figyelnünk a kábel szigetelésére és minőségére, hiszen itt már nem 100Mbitről van szó… A megengedett kábelhosszúság 100m és ha igazán jó minőségű jelet akarunk továbbítani, akkor nem hagyományos rézvezetéből, hanem száloptikából építjük meg a hálózatot.

– 3 db cserélhető antenna (MIMO szabvánnyal)

300 megabithez már kevés lenne a két antenna, így a TP-LINK összes 300Mbps eszközén három MIMO csatlakozás van. Mi az a MIMO és mire jó ez? A routerek többségének gyárilag megadott átviteli értéke a nem mind arany, ami fénylik kategória. A vezeték nélküli hálózaton az összes jel a levegőben mászkál a routerből a számítógép hálókártyába és vissza. Csakhogy a levegőben épp annyi zaj keletkezik, mint bárhol máshol. Ez olyan mint egy nagyváros: ha beszélgetni akarsz valakivel és feljössz a metróból, ki az utcára, szinte egymás szavát sem halljátok. Vagyis ha növekszik a zaj, csökken az adatátvitel és a hatótávolság is. A MIMO, vagyis a Multiple Input Multiple Output azt jelenti, hogy a router egyszerre több hálózatot épít ki a vevőegységgel, vagyis egyszerre több csatornán is képes egyidőben kommunikálni a számítógéppel. A cserélhető antenna pedig a hab a tortán, hiszen egy nagyobb teljesítményű (bár a dobozban lévő, termékhez adott sem piskóta) antennával szereljük fel a WR1043-at, akkor még jobb lesz a jel, de tesztelésünk arra világított rá, hogy erre nem nagyon van szükség.

– USB meghajtók megosztása

A router hátulján található egy USB-port, amely lehetővé teszi, hogy megosszunk a hálózaton egy háttértárat és azt a hálózat felhasználói brutális sebességgel el is érjék. Ez tényleg olyan, mintha egy mini szerverünk üzemelne a háttérben. Sajnos nyomtatót, vagy egyéb USB-s eszközt nem képes kezelni, például 3G USB modemet sem, de utóbbira már ott van a TP-LINK másik kiváló készüléke, a TL-MR3420, amit szintén leteszteltünk. A telepítő CD nélkül nem fog működni a NAT, így azt ennek segítségével konfigurálhatjuk.

Telepítés

A TP-LINK híres arról, hogy eszközeit egy hátulgombolós gyerek is be tudja állítani, annyira egyszerű.
A böngészőbe beírjuk a szokásos 192.168.1.1 helyi címet és az admin felhasználó, admin jelszó párossal belépünk a TP-LINK adminisztrációs felületére. Itt egy rövid áttekintést látunk a Firmware és hardver verzióról, a helyi hálózati címekről, MAC címről. Megnézhetjük, a vezeték nélküli hálózat beállítását, a WAN státuszt és a forgalom statisztikákat. A Quick Setup menüpont gyorsan végigvezet minket a router gyors beállításán, így kezdjük mi is ezzel.

Quick Setup

Egyből kezdjük egy Next-tel, majd a 1043 gyorstelepítője felajánlja, hogy automatikusan megpróbálja felismerni és beállítani a létező hálózati kapcsolatokat, vagy manuálisan megtehetjük ezt:

PPPoE – Ez ugye tipikusan ADSL szokott lenni, azaz telefonvonalon keresztüli nagy sebességű internet, amelyhez felhasználónév (általában e-mail cím) és jelszó megadásával csatlakozhatunk.
Dynamic IP – Itt általában kábeles internetről van szó, ahol az internet szolgáltatónk egy állandó internet kapcsolatot biztosít, dinamikus IP cím kiosztással
Static IP – Fix IP címmel és/vagy bérelt vonali internet kapcsolat

A szükséges adatok megadása után (bármelyiket is válasszuk) a szokásos képernyő fogad, ahol beállíthatjuk a jól ismert funkciókat, vagyis:

Wireless Radio: Enable (bekapcsolva), azaz maga a vezeték nélküli rádiókapcsolat engedélyezve legyen-e
SSID: Vezeték nélküli hálózati routerünk azonosítója a hálózaton, érdemes megváltoztatni valami másra, de legalább a TP-LINK szót töröljük, így ha egy jól értesült hacker próbál belépni, és nem változtattuk meg a router admin jelszabát, legalább ne adjuk a kezébe egyből a belépési lehetőséget, hiszen az admin/admin beállításról bárhonnan tudomást szerezhet
Region: Ország, ahol jelenleg használjuk a routert
Channel: Megadhatjuk, melyik csatornát használja a router. Akkor érdemes megadni, ha használunk másik routert is a közelben. Alapértelmezés szerint Auto-n van, hagyjuk is így.
Mode: a vezeték nélküli szabványok használatát tudjuk vele korlátozni (Wireless B, G, N, vagyis 54, 108, 300Mbps)
Channel width: A csatorna sávszélességét tudjuk beállítani 20, vagy 40 MHz-re, de hagyjuk Auto-n, így majd a router eldönti melyiket használja
Max TX Rate: átviteli sebességet korlátozhatjuk, de minek? : )
Wireless security:A hálózat titkosítását tudjuk beállítani

Disable Security: kikapcsoljuk a titkosítást. Ezt nem ajánljuk, hiszen így bárki csatlakozhat a routerhez, azon keresztül pedig a számítógépünkhez (ha mi is csatlakozunk a routerhez), ahonnan pedig bármilyen adatot simán leszedhet.
WPA-PSK/WPA2-PSK: itt megadhatunk 8 és 63 karakter között bármilyen jelszót. Ha elfelejtjük, semmi gond, a router setupjába belépbe bármikor átírható, csak utána ne felejtsük, hogy a kliens gépeknek, akik használták ezt a hálózatot, újból meg kell adni a jelszót

Ezért nagyon fontos magának a TPLINK adminjának felhasználónevét és jelszavát átírnunk, mivel ha azt nem adjuk meg, az admin/admin-nal bárki beléphet és szabadon garázdálkodhat.

USB pendrive meghajtók megosztása

A Network Sharing menüpontban tudjuk beállítani az USB meghajtók megosztását. Ha bedugunk egy USB pendrive-ot, a router setup szerint 10 mp múlva a Rescan funkcióval felismeri. Miután ezzel végeztünk menjünk az utolsó oszlophoz és kattintsunk az Edit (szerkesztés) pontra. Itt tudjuk megadni, hogy egyáltalán meg legyen-e osztva a meghajtó, vagy sem. Adjunk neki egy nevet és engedjük meg, hogy a felhasználók hozzáférjenek a tartalmához. A save megnyomásával visszakerülünk a Network Sharing főmenübe. Szükség van még jogosultságok beállítására is, amit a Network Sharing / User Accounts-ban tehetünk meg. Az adminisztrátorok törölhetnek és írhatnak is a megosztott meghajtóra, a vendégek (Guest) csak olvashatják a fájlokat.

Összegzés

A TP-LINK TL-WR1043ND Gigabit router 300Mbps sebességével, 3 darab cserélhető antennájával és USB NAT funkciójával nemcsak az otthoni fanatikusok igényeit elégítheti ki, hanem kiváló megoldás egy irodai környezetben is, hiszen egy ilyen helyen még fontosabb a több felhasználó közötti villámgyors adatátvitel. Aki nem idegenkedik a vezeték nélküli hálózatoktól, annak (is) tökéletes társa lesz a TPLINK 1043 wlan router, barátságos felhasználói ára pedig még vonzóbbá teszi. A cserélhető antennákat még felturbózhatjuk akár egy 8dBi jelerősségű TP-LINK antennával is, ami a mostani hatótávolságot is még jobban kiterjeszti. Úgyhogy, mondhattok sebességet, gyorsulást, teljesítményt, hengerek számát, a TP-LINK WR1043 mindent visz…

, , , , , ,


122 hozzászólás a “TP-LINK TL-WR1043ND vezeték nélküli router teszt: a mindenvivő” bejegyzéshez

 1. tom01:

  Az usb (nas) nem egyszerű beállítani.Mondhatni lehetetlen.Magyar nyelvű használati utasítás nincs!

 2. webshop:

  Magyar nyelvű használati utasítást mellékelünk minden termékhez.
  Amennyiben mégsem kapott, postázni tudunk.
  Ahhoz viszont szükséges a név és a postacím.

 3. Kovács Pál:

  Szia, én vettem egyet (sajnálattal nem tőled, bocsi), nagyon jónak tűnik, de nem kaptam magyar nyelvű használati utasítást. Ha lehetne, szépen kérlek küldjél egyet, nagyon meg köszönném neked. Segítene nekem hogy rendesen tudjam használni. Ha postán akkor erre a címre.: 1134 Bp Kassák Lajos u. 32. Vagy esetleg emailban (ez költség kímélő) alvo@t-online.hu Segítségedet előre is köszönöm. Kovács Pál

 4. Szikszai Lali:

  Szia, két napja vásároltam ebből a nagyszerű wifi-routerből! Sajnos magyarnyelvű használatit én sem kaptam. A fenti cikk szerint próbáltam beállítani az USB funkciót. Sajnos sehogy sem akar a 4GB-os usb kulcsom látszani a saját gépben! Ha tudsz kérlek segíts! Egyébként tökéletesen működik!

 5. Idul Miklós:

  Szia, én vettem egyet (sajnálattal nem tőled, bocsi), nagyon jónak tűnik, de nem kaptam magyar nyelvű használati utasítást. Ha lehetne, szépen kérlek küldjél egyet, nagyon meg köszönném neked. Segítene nekem hogy rendesen tudjam használni. Ha postán akkor erre a címre.:Idul Miklós Kincsesbánya Ságvári Endre u.12 8044. Vagy esetleg emailban (ez költség kímélő) karbantarto@postafiok.hu Segítségedet előre is köszönöm.Idul Miklós

 6. Nefelejts Dorottya:

  Minap vettem egy TP-Link Routert aminek a típusa TL-MR3420 és az lenne a problémám, hogy a telepítő cd-n nincs rajta a telepítés csak a választható típusok.
  Szeretném megkérdezni, hogy hol találok az interneten ilyen illesztő programot.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Dorka

 7. bacsoa:

  Elnézést, de nem értjük a kérdést. A router-hez alapvetően nem szükséges telepítőprogram.
  Mi a probléma vele?

  üdv,
  digistreet.hu

 8. bacsoa:

  Kérem hívja ügyfélszolgálatunkat és küldünk Önnek magyar nyelvű leírást.

  üdv,
  digistreet.hu

 9. bacsoa:

  Driver nélkül nem fog működni, fel kell telepíteni a mellékelt segédprogramot.
  Magát a Pendrive-ot egyébként kezeli a router CD nélkül is, de azt, hogy az a hálózaton látszódjon már a segédprogram szükséges. Ezt megtalálja a telepítő CD-n.

  üdv,
  digistreet.hu

 10. Ica:

  Milyen nagyobb teljesítményű antennát tudnátok ajánlanlani hozzá?

 11. bacsoa:

  ez a legerősebb antenna:

  http://digistreet.hu/halozati-eszkozok/wireless/wireless-antenna/tp-link-tl-ant2408cl-8dbi-antenna-belso-sma

  üdv,
  digistreet.hu

 12. éva:

  Látom nem vagyok egyedü azzal, hogy nincs magyar nyelvű leírás, az angol meg túl szakmai. Én egy TP-Link TL-MR3420 típusú routert próbálok beállítani. Működik, de a biztonsági beállításokhoz szeretnék segítséget kérni. Mihez nyúlhatok, hogy ne állítsak el nagyon semmit, ha már sikerült végre beüzemelni?
  Köszi

 13. webshop:

  A http://www.tplinkhelp.eu honlapon illetve a 06-40-104669 telefonszámon H-P: 8-16 időben kap műszaki és telepítési információt.

  Üdv,
  digistreet.hu

 14. Miki:

  Felkeltette ez a router az érdeklődésemet, csak vásárlás elött érdekelne, hogy pl 1TB-os külső winchestert is rá lehet kötni NAS-ként üzemeljen?

  Üdv.

 15. webshop:

  Tisztelt Címzett!

  Igen. A TL-WR1043ND router elvileg korlátlan kapacitásig kezeli a merevlemezeket.

  Üdv,
  digistreet.hu

 16. Gergő:

  Sziasztok!

  Most gondolkodom hogy veszek egy ilyen routert, a kérdésem az lenne, hogy az usb része tud-e kezelni egy 300GB-os külső HDD-t hálózati háttértárként?

 17. R.Péter:

  Hello!
  Én is beszereztem egy ilyen routert egy 80/25 megás Diginethez és egyszerűen nem jön ki a wifin megfelelő internet sebesség van hogy 0.2MB/sec de a legjobb is csak 4.45MB/sec volt n-es wifi vevővel is tesztelve.A beállításokat nem bütyköltem minden a leírtak szerint van beállítva.A térerő az szépen van de net az nincs benne.Firmware: 3.12.2. Build 100820 Rel.41891n.Mi lehet a baj, mit ronthatok el?Választ előre is köszönöm!

 18. Bandi:

  Nemrég én is vettem (Tőletek) egy TL-WR1043ND routert, sikerült is beállítanom, de a wifiével van problémám. Diginet-es előfizetésem van, a LAN csatornán problémamentesen jön a net, de wifi-n néha iszonyatosan belassul, néha pedig hibátlanul teljesít. Mit javasoltok? Találkoztatok ennél a routernél ilyen problémával? Frissíteni kéne esetleg a firmware-jét?

 19. Tamás:

  Szia! Az egyik partnercégemnél van egy ilyen kütyü és megbíztak, hogy egy HDD-t kössek rá és azt a kollégák el tudják érni a hálózaton. Na most, ha jól értem, akkor az usb megosztáshoz kell a driver CD? Ha ezt a driver CD-t felhasználva beállítom az egyik gépen, akkor onnantól a hálózat összes gépén látható lesz az USB eszköz?
  Köszönettel:
  Tamás

 20. webshop:

  Tisztelt Gergő!

  Igen, tud.
  Az USB csatlakozó pontosan ezt a célt szolgálja.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 21. webshop:

  Tisztelt Péter!

  Kérem forduljon a TP-LINK technikai támogatáshoz:
  http://www.tplinkhelp.eu
  Telefon: 06-40-111000 (H-P: 8-16)


  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 22. webshop:

  Szia Tamás!

  Igen. Az egyik gépen be kell állítani a HDD megosztását és akkor a hálózat összes gépe láthatja.

  Tisztelettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 23. Tamás:

  Köszönöm a segítséget!

  A gond már csak az, hogy a net nincs közvetlenül a készülékre kötve, hanem egy másik routertől veszi használva a WDS-t. Így nem tudom lefuttatni a programot, mert nem látja a WAN csatlakozást…
  Marad az a megoldás, hogy a laptoppal átkocogok a netet biztosító routerhez, rákötöm közvetlenül… Remélem így megy.

  Üdv:
  T.

 24. Maska György:

  Szia! Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Az a problémám, hogy beköttettem 60 megás netet és a routerem ( tp-link g-s) csak 18 megával engedi át az adatot wifin, de ha kábellel kötöm be, akkor is csak 45 megával. Mi lehet a probléma és a megoldás? Előre is köszönöm, a válaszodat! Üdv: Gyuri

 25. tibi:

  Üdvözlöm!

  Vettem egy TL-WR1043ND router-t.
  USB részét nem tudom beüzemelni, hogy lássa a gépem.
  A router látja!
  Próbáltam telefonos segítséget kérni, de már a regisztrációnál elakadtam, mert a sorozatszámot nem fogadja el, mert állítólag regisztráltak vele.

 26. webshop:

  Kedves Gyuri!

  Kérlek fordulj a TP-LINK SEGÍTSÉG-hez:
  http://www.tplinkhelp.eu
  06-40-111000 (H-P: 8-16)
  Tisztelettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 27. webshop:

  Tisztelt Tibi!

  Külső információk szerint az USB kezelést installálni szükséges a mellékelt lemezről.
  Azután pedig engedélyezni az USB háttértár elérhetőséget.
  Egy cégünknél vásárolt TP-LINK terméket csak a végfelhasználó regisztrálhatja.

  Tisztelettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 28. Zsovi:

  Kedves Tp-link felhasználók!

  Pár hónapja vettem egy ilyen routert, nagyon meg vagyok vele elégedve,
  az usb-s háttértároló elérését viszont csak most próbáltam ki, és tökéletesen működik is.

  Az odáig oké, hogy beállítjuk a felhasználónevet, jelszót és engedélyeket.
  A csatlakozás se bonyolult, nem kell telepíteni semmit, egyszerűen egy windows intéző címsorába beírjuk, hogy: \\192.168.1.1\Eszköz neve
  itt a 192.168.1.1 az eszköz alapértelmezett IP címe, ami értelemszerűen más ha átírtátok.

  ha ez megvan-> enter, kijön egy ablak beírjátok a felhasználónevet, jelszót, és már meg is van :)
  (Xp-n nem néztem, de több mint valószínű, hogy ott is működik)

  Üdv, Zsovi

 29. István:

  Sziasztok!

  Nemrég vettem egy TL-WR1043ND router-t.
  Az internetmegosztással semmi bajom elsőre siker suhan az egész.
  Viszont a routerbe dugott külső vinyómat nem látja a számítógép, pedig beállítottam a jelszót és a megosztást a hálózaton. Ha beírom a \\192.168.1.1\megosztási név kiugrik egy ablak, hogy nem lehet létrehozni a kapcsolatot.
  Fölraktam a legújabb Firmwaret. Abban be tudom állítani, hogy a router működjön médiaszerverként és a megosztott könyvtárat onnantól látja a windows média lejátszó, de csak az.
  Érdeklődtem a TP-link vonalon is. Mindent úgy csinálok, ahogy ott mondták még sem sikerül hálózati meghajtóként csatlakoztatni a vinyómat.

  Van valakinek egy jó tippje?
  Azt nagyon megköszönném.

  Üdv.:
  István

 30. szuper:

  Sziasztok!

  Van egy TP-LINK TL-WR1043ND routerem…
  Amivel gyakorlatilag nem tudok torrentezni, mert az első 6-8 másodperc után kiakad és csak teljes gyári reset és újra setup után használható.
  Van-e valakinek épkézláb ötlete azon kívül, hogy firmware frissítés (mert az megtörtént!), “hegesztett, buherált” firmware fölrakása?
  Köszi előre is segítséget.

 31. Szilas:

  Szia!
  Érdekelne a jelerőséggel kapcsolatban, hogy lakáson belül építenék ki ezzel a routerrel egy hálózatot, ahol két kb 40cm vastagságú vályog falon keresztü kellene átmenni a jelnek, illetve kint az udvaron is használnák a wifi-t.
  Van esély arra, hogy így is meg lesz a jel, vagy érdemes lenne valahova “kivezetni” az antennát?
  Például a tetőtérbe. Ez esetben arra gondoltam, hogy magának a routernek az antennáját venném le, és egy árnyékolt vezetékkel vinném fel a tetőtérbe. Van ennek így értelme, vagy inkább érdemes lenne az említett erősítős antennát beszerezni?
  Köszi a segítséget előre is!

 32. Balázs:

  Sziasztok!

  Most vettem egy TP-LINK TL-WR1043ND routert, és amint láttam sokaknak probléma az USB-s meghajtó csatlakoztatása.
  Nekem egy 4GB Flash Drive-om van rajta, és tökéletesen működik.
  Ahogy olvastam, csak a FAT32 fájlrendszert kezeli, így szerintem a legtöbb esetben az lehet a problémátok hogy a külső HDD NTFS fájlrendszerű.
  A hozzáférés windows intézőn keresztül történik, a címsorba beírom hogy \\192.168.1.1\ és kész.
  Ha a firmware nem lett frissítve, akkor az USB eszköznek először a routerben be kell állítani egy nevet, és az IP cím mögé azt is be kell írni pl \\192.168.1.1\pendrive
  110429-es firmware-el elég az IP cím is, és magától berakja a csatlakoztatott eszközöket.

  Ami viszont problémám, hogy az FTP szerver funkció nem igazán akar működni külső hálózatról.
  Lan-on simán megy a ftp://192.168.1.1 címmel, a szolgáltatótól kapott ip címemen azonban semmi nem jön be, pedig az internet access engedélyezve van a routerben.
  Mi több, ha sokat szórakozok vele, még az internetkapcsolatom is elmegy, és csak reboot után jön vissza.
  Ez így azért nem szerencsés csak, mert direkt azért vettem meg a routert, hogy FTP-n keresztül elérjem az otthoni meghajtómat.

  Valakinek van ötlete?

 33. webshop:

  Tisztelt Szilas!

  Véleményünk szerint érdemes kipróbálni a router-t erősítés és kivezetés nélkül kipróbálni.
  Azután ha nem megfelelő a jelerősség, akkor érdemes módosítani.
  Kivezetés hosszabbításánál figyelembe kell venni, hogy méterenként 20% a jelveszteség.
  Ajánlott lehet a gyári 5dB-es antennák 8dB-re cserélése és minél magasabb elhelyezése.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 34. Balázs:

  Ezúttal negatív véleményt kell írnom a TP-LINK TL-WR1043ND routerről, az előző kicsit elhamarkodott volt.
  A készülék körülbelül egy hétig volt nálam, aztán visszavittem az eladóhoz a következő okokból:

  Mielőtt megvásároltam volna, a gyártó honlapján tájékozódtam hogy mit is tud, és ami igazán megfogott, ami miatt megvettem, az 3 dolog volt. A nagyobb hatótávolság, a nagyobb sebesség, és az USB eszközök interneten történő megosztása (FTP-vel).

  Sajnos, mint utólag kiderült, a hatótávolsága egyáltalán nem nagyobb, mint egy sima 54mbps routernek, jelen esetben a TL-WR340GD volt az összehasonlítási alap. Ha a sebességet leveszem 54-re, akkor majdnem eléri ugyanazt a hatótávot mint a kis routerem, de a jelerősség valamivel gyengébb.
  Azonban ha 300mbps-en szeretném használni, az gyakorlatilag 10m után egyáltalán nem is fogható.
  Tehát vagy nem használom ki a router sebességét, és nagy a hatótáv (de így sem haladja meg az olcsóbb routerekét), vagy kihasználom a sebességét, de akkor közel kell lennem a routerhez, akkor meg már kábellel is csatlakozhatnék…

  Az USB funkciónál túl sok mindenre ne számítsatok. A gyári firmware-ben eleve nincs is FTP funkció, a legújabb 110429 firmware letöltése után pedig csak a helyi hálózaton (LAN) van. Így azonban nem sokat ér a megosztás, hiszen akkor már valamelyik gépre is rádughatom az USB-s eszközt, és ott biztosan tutira működik is. Az USB-t internetről sehogy sem lehet elérni, SŐT, HA AZ FTP FUNKCIÓT HASZNÁLNI SZERETNÉM, AZ INTERNET IS INSTABILLÁ VÁLIK, IDŐNKÉNT ELMEGY, ÉS CSAK AZ ESZKÖZ REBOOTOLÁSA UTÁN JÖN VISSZA.

  Fentiekről, saját sikertelen próbálkozásaim után a TP-LINK helpdesk tájékoztatott engem.

  Ezek így ellent mondanak ami a agyártó honlapján fel van tüntetve, tehát a 3 ok ami miatt megvásároltam az eszközt, valójában hazugság volt. Az FTP-s funkciót talán majd egy következő firmware-ben kijavítják, én azonban ezt nem kívánom megvárni miután kiadtam érte a pénzt.

  Ha esetleg más firmware-el jobban működik, akkor érdekes lehet, de én a garanciával is élni kívántam.

 35. Király Gábor:

  Hello,

  érdeklődni szeretnék, hogy ha USB-re dugok winchestert, akkor az kikapcsol-e (beállítható-e hogy kikapcsoljon), pl x idő nem használat után?

  Köszönöm a segítséget.

 36. webshop:

  Tisztelt Király Gábor!

  A TL-WR1043ND router USB csatlakozója minden esetben kap feszültséget, ha a készülék bekapcsolt állapotban van.
  Szoftveresen ez nem szabályozható, tehát nem megoldható az USB-re csatlakoztatott eszköz külön árammentesítése.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 37. X:

  Szuper!
  A DMZ-ben próbáltad már ?

 38. Szegesi Zoltán:

  Tisztelt webshop!
  Sajnos csak most találtam rátok és már megvettem ezt a kiváló routert máshol. Abban kérném a segítségeteket – ha van erre lehetőség – hogy a magyar nyelvű kézikönyvet szeretném megkapni. Angol tudásom ugyanis enyhén szólva hiányos. Jöhet e-mailben is.
  Előre is köszönöm.

 39. webshop:

  Tisztelt Szegesi Zoltán!

  A magyar nyelvű használati utasítást kérheti az eladó cégtől, mert az importőr minden TP-LINK termékhez mellékeli azt.
  Esetleg felkeresheti még a következő oldalt ahol regisztrálnia kell a terméket: .tplinkhelp.eu


  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 40. SFDrake:

  Balázs:
  2011. július 13. 07:57

  Nálam simán működött az FTP elérés a rajta lévő és utána a legújabb firmware-el is, total commanderben állítottam be FTP kapcsolatot, ment helyi hálón is a vinyó elérése és másik netről külsősként is.

 41. thomas:

  http://logout.hu/cikk/tp-link_tl-wr1043nd_okositas/bevezetes_specifikacio.html

  Erdemes elolvasni.

 42. Barohawk:

  most sikerült beszerenem ezt a routert, de egyenlőre gondokba ütközöm az usb-s vinyó beállításánál. Arra szeretném hasznlni hogy a dvd lejátszóm ami wifis lássa a vinyón a filmeket. a CD-t mg nem próbáltam ki mivela lapin egyenlőre nincs cd (netbook) kérlek segtsetek hogy tudom ezt megoldani
  Előre is köszönöm

 43. torril:

  A http://tplinkhelp.eu/ oldalon a TL-WR1043ND típushoz nincs magyar használati utasítás.
  Ne keressétek.
  Egyébként én is az USB-vel szenvedek.

 44. butch:

  Sziasztok!

  A kérdésem az, hogy az internet felől elérhető-e bármilyen protokollal a megosztott PenDrive?
  Pont ilyen célra keresek routert, és nincs kedvem openwrt-vel vacakolni.

  Köszönöm és Üdv.

 45. Barnaby:

  Mindenkinek aki az USB megosztással szenved üzenem, hogy amennyiben böngészőből nem tud bejelentkezni (rossz felhasználónevet és jelszót ad) az próbálja meg a windows futtatás parancsával (windows logó + R a billentyűzeten).
  Oda írd be azt, hogy \\192.168.1.254\blabla << blabla helyére azt írd be amilyen nevet adtál a megosztásnak. Ekkor elő fog jönni egy kis ablak ahol az alapbeállítás szerinti admin felhasználónévvel és jelszóval be tudsz lépni.
  Ekkor a windows intéző jön elő, ahol egy normál hálózati meghajtóként látható a pendrive / külső hdd.

  Fontos megjegyezni, hogy ha ezt az ablakot bezárod, legközelebb csak akkor látod újra a meghajtót az intézőben ha újra belépsz a futtatás paranccsal.

  Remélem ez segít!

 46. Barnaby:

  Butch, ha frissítesz a legújabb firmware-re akkor ftp-vel elérheted máshonnan is a pendrive-od tartalmát, bár ilyenkor hajlamos néha megfagyni a router…

 47. superxaba:

  Én is kérek szépen magyar nyelvű használati útmutatót!
  köszönöm!

 48. webshop:

  Tisztelt TP-LINK Felhasználók!

  A TP-LINK SUPPORT tájékoztatása szerint, a felhasználók a TP-LINK termékek http://www.tplinkhelp.eu oldalon történő regisztrációja alkalmával automatikusan megkapják a regisztrált termék kiterjesztett magyar nyelvű használati utasítását.
  Ettől függetlenül az importőr minden TP-LINK termékhez mellékeli az egyszerűsített magyar nyelvű telepítési útmutatót, amit cégünk minden vásárlójának továbbít a vásárlás alkalmával.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 49. Kocka:

  Sziasztok!
  Most gondolkoztam el egy ilyen router vételén és ebben kérném a segítségeteket.
  Először is lenne egy olyan kérdésem, hogy a routert modemként használhatome??? Elég ha beledugom az internet bejövő kábelét és összekötöm a géppel akkor lesz internet a gépemen minden beállítás kivételével??

  És még annyi, hogy mennyire nehéz egy ilyen routert beállítani egy wifis notebookhoz???
  Előre is köszönöm!!!

 50. webshop:

  Tisztelt Kocka!

  A TL-WR1043ND router nem működik modemként. Azt általában az internet szolgáltató biztosítja.
  A termékhez tartozik magyar nyelvű használati utasítás és annak segítségével beállítható a wireless funkció is.

  Üdvözlettel,
  digistreet.hu

 51. Peti:

  Sziasztok!

  Tegnap vásároltam egy ilyen routert. Sikerült megfelelően konfigurálnom. Beállítottam a routerre csatlakoztatott winyót hálózati meghajtónak, de az adatátviteli sebesség nagyon karcsú…
  500 – 700 k, ez mesze van a brutális sebességtől.
  A Wifi-n 50MB/s-el jön a net a hálózat 150MB/s-es, szóval nem az a probléma. A winyó sebessége in jó USB-n keresztül
  Valakinek valamilyen ötlete van az USB-s sebességproblémára? Köszi. Üdv.

 52. depmod:

  Peti, most olvasom a problémádat, valami ilyen van nekem is.
  Én pendrive-ot dugtam az USB slotba, de igen karcsú, max 2000Kb/sec a sebesség íráskor/olvasáskor, lan-on belül. Hm, ez bizony elég lassú így, a legújabb FW van fent.

  Másik gondom, hogy az USB beállításoknál az open the disk opciókor semmi nem történik. Furcsaságok vannak ezzel a routerrel, netet rendesen osztja, azzal nincsen gond, de az USB-s csatolója hagy némi kivánnivalót. Vagy csak én vagyok ütődött hozzá.

  Egyébként az intézőbe, TC-be is behoztam hálózati meghajtóként a pendriveot (NTFS, 16GB), ezzel minimális gondom volt, habár okoskodni kellett vele egy csöppet.

  Örülnék, ha valami válasz fogalmazódna meg a felvetett problémámra, és nem a pendrive eltávolítása lenne az :-))

 53. depmod:

  Még valami :-)
  Van egy Traxdata 1080p mediaplayerem. Ezt szeretném rácsatolni a wifin (Canyon 518n3-as adapterrel, 3.14-es FW a lejátszón) keresztül, de a kapcsolat lassú, a net nem jön be, a pendriveról csak a sima avikat játsza le, jpg, mkv és más nagy általánosságban véve halott. Az internet Serviceben található youtube is.
  Szóval van gond rendesen. Segítséget tudtok mondani??

 54. József:

  Rendszeresen megszakad az internet kapcsolat. Az adsl -el nincs baj. Valami a TL-WR1043ND tipusu routerrel lehet. Ha a hálózati csatlakozót kihúzom és újra bedugom akkor miután a hálózat feláll ismét van internet elérés, de változó időszakonként ismét megszakad. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Vagy kuka a router?

 55. geniusnod:

  Heló. József , szerintem avval van a gond hogy lejár az ip címed a routeren (alapba ha jól tudom 2 óra)
  nekem is megszakadt a net mert lejárt az ip címem (letöltésnél egész rosszúl esik).
  ezt nézd meg/ állítsd át maxra (2880-ra) router beállítás: DHCP/dhcp setting /Address Lease Time:****
  ezután nemszakad meg a hálózat 2 óra mulva és nem csinál újracsatlakozást/ mindíg ugyanaz lesz a router ip címed 48órán belűl!!…. (boltban találkoztam egy illetővel aki ezmiatt vitte vissza a routert és nemtudtak válaszolni neki hogy ezt miért csinálja ezért kicserélték garanciába de a hiba megmaradt :)

  mégegypár tapasztalat:
  1. egy pillanatnyi áramszünet esetén nemkapcsol vissza a router csak a pwr led világít!!
  2. 8dbi antennával jólszórja a jelet da a hatótávolsága nem nő meg (nemvettem észe jelentős változást.
  3. +wr340gd +wr1043nd a vett jelerősség ugyanaz tl-wn721n mértem +inssidr (lehet ,hogy a vevő gyenge)
  3/1 de egy pci wn-5??nd extended range kártyával + 1043nd átvittem a netet 1 fal (tetőtér) + 1 nagy fa + 1 utca szélesség + 1 fa + 1 ablak, ablakba kitett 9db irányitott antenna 6 méter kábel (SMA csatlakozó) pci kártya 2-3 jelerősség 11-24-néha 32 Mbit sebesség (8 megás net megy rajta szépen)
  (de tegyük hozzá azt is ,hogy a középső antennára tetem egy chip magazin ból kivágott reflektort is).

  üdv mindenkinek, geniusnod

 56. golo:

  Lehet hozzá usb-s modemet, hangkártyát, videokártyát webkamerát is kötni, csak tegyetek rá OpenWRT-t! Bővebben: http://tothszabi.info/2010/05/15/tp-link-tl-wr1043nd-okositas-i

 57. golo:

  Sőt, még torrentklienst is tehettek rá!

 58. Sándor:

  1) A 1043ND routernél antennacseréhez megfelelő a 2405CL ill. a 2408CL is?
  2) Ennél a routernél szükséges lecserélni mindhárom antennát, vagy 1-2 cseréje is hozhat térerőjavulást?
  3) A 2405CL antennánál mi célt szolgál az 1m kábel?

  Köszönettel:

 59. webshop:

  Tisztelt Sándor!

  Válaszaink az alábbiak.

  1) A 2408CL antenna is kompatibilis a 1043ND router-rel.
  2) Nem szükséges mindhárom antennát lecserélni, de nem kaptunk még visszajelzést részlegesen lecserélt antennákról.
  Mindegyik antenna lecserélése nagyobb térerőt eredményez.
  3) A 2405CL antennánál tévesen szerepelt az 1m kábel. Nem tartalmazza.

  Üdvözlettel:
  digistreet.hu/Andkrisz Kft

 60. PUMA:

  Sziasztok nekem is van egy ilyen routerem TP-LINK TL-WR1043ND
  usb megosztással bajlódtam 3 napig de rájöttem hogy hogyan kell

  OS:Windows 7 Ultimate 64 bit

  Ha böngészön keresztül akarod nézni akkor
  \\192.168.1.1 csak annyi kell mert magátol megkeresi az eszközt(ha a routerbe már minden aktív)

  Ha hálozati meghajton keresztül szeretnéd akkor

  Számitógép–>Hálozati Meghajtó Csatlakoztatása–>megadsz egy tetszőleges meghajtót a listából
  mappa: ide azt irod be hogy \\192.168.1.1\vinyod neve amit megadtál, ha nem akkor alap esetben volume1. és bejelntkezel az azonosítóddal és kész

 61. f.szabo:

  Üdv, a segítségeteket szeretném kérni hogy a TP-LINK TL-WR1043ND routert vagy a TP-Link TL -MR 3420 routert javasolnátok e otthoni mobil internet megosztására egy laptopp és két számítógép között, az egyik szgép, lanon keresztül a másik wifi-hálózati kártyán, a laptopp wifin kapcsolódna a routerhez, köszönöm.

 62. o.klau:

  helo! vettem egy tp-link TL-WR741ND routert és az a baj hogy van ez a cím hogy 192.168.1.1 és nem nyit meg semmilyen ablakot, csak egy szöveget angolul hogy nem jó valami jelszó meg felhasználó név, és mivel nem hoz ki semmit ezért nem tudok semmit beirni vagy beállítani

 63. bitor:

  Vettem én is egy ilyen routert, de az usb megosztás nem működik. Bármilyen eszközt is dugok rá bármilyen filesystemmel, nem látszódik a routerben. Legújabb firmware-rel sem. Restart, rescan sem segít.
  Valakinek valami ötlet?

  Thx

 64. Farkas Róbert:

  Helló DIGISTREET
  Nem rég vásároltam egy TL_WR1043ND rutert, idáig semmi probléma nem volt de 2 hete vannak olyan problémák,hogy netezés közben ledob a netről és utána az istennek se akar újból fellépni sőt mikor elkezdek netezni nem vagy csak nagyon sokára kapcsolódik a netre akkor is nagyon lassú ha éppen fent van és mindegy, hogy vezetékkel vagy wi-fi-n keresztül kapcsolódok ugyanaz a probléma.
  Próbálkoztam kiiktatni a rútert úgy tökéletes volt minden és még a régi d-linkes rutert is visszaraktam és úgy is tökéletesen tudtam netezni.
  Ha van valami ötleted,hogy mit lehetne csinálni vele akkor megköszönném.

  Üdv Farkas Róbert

 65. Krampusz:

  Helló Guru!
  Csatlakoznék o.klau 2011. október 18-i bejegyzéséhez… a gond nálam is ugyanez.
  Idemásolom a szöveget :

  401 N/A
  Server: Router Webserver
  Connection: close
  WWW-Authenticate: Basic realm=”TP-LINK Wireless N Gigabit Router WR1043N”
  Content-Type: text/html

  Login Incorrect

  body, p {
  font-family:Arial;
  font-size:14px;
  line-height:180%;
  text-align:left;
  }
  h1 {
  text-align:left;
  font-size:30px;
  line-height:normal;
  color:#0068B1
  }
  #errorbody {
  width:620px;
  display:block;
  padding-top:5em
  }

  Username or Password is incorrect.
  Please refer to the troubleshooting below:

  Is the "Caps Lock" enabled on your keyboard?
  The username and password must be lowercase, please ensure that the "Caps Lock" LED is disabled on your keyboard and try again.
  Forgot your username or password?
  Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as "admin".
  Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.
  How to restore the device to the factory default settings?
  Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.

  A gépemen a Windows 7 64 bites rendszere van. Mozilla Firefox 8.0 böngészőt használok.
  A hozzáférést teszteltem A MS IE-vel is ott is ugyanaz az üzenet jelentkezik.
  A laptopom xp-t koptat, és azon a Firefox régebbi verziója van ( még nem frissítettem ) és azon gyönyörűen működik a hozzáférés, tehát a router kifogástalanul műxik.
  Nem tudom eldönteni, hogy a 64 bit, vagy a windows 7 , esetleg a Mozilla 8.0 lehet a gond ?
  Mit és hogyan állítsak be, hogy az admin bejelentkező felületet kapjam, ha beírom a 192.168.1.1-t ?

 66. István:

  Hello!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet, hogy a hálózati merevlemezem (2TB) elérési ideje nagyon sok? (1043ND routerbe van usb-n kötve)
  Egyszerűen csak az a baj, hogy a routernek ehhez kicsi a memóriája, vagy mégiscsak lehetne gyorsabbá varázsolni (gyári firmware segítségével)?

  KöszI:
  István

 67. Feri:

  Üdvözletem!
  Mi lehet az oka, hogy a telefon (LG OPtimus 2X) nagyon nehezen csatlakozik erre a routerre? Sok időbe telik. “IP cím lekérése”. Ezt látom hosszú percekig. Majd “szétkapcsolt”. Megint IP címlekérése…. Előbb utóbb sikerül, sokadik próbálkozásra neki, de sok idő. 2-3 méterre vagyok a routertől a szobában.
  Továbbá ha skypen beszélek, akkor “pattog” idegesítően.

  Más típusú routerem volt eddig, 2 antennás. Azzal semmi ilyen gond nem volt.

  Lehet, hogy leharapják a fejemet itt:-), de annak a térereje is többet tudott ennél.
  Köszönöm, ha tud valaki segíteni!

 68. Donát:

  Sziasztok!
  Nemtudjátok működik-e a Samsung G3 Station 2TB (HX-DU020EC) külső merevlemez ezzel a rúterrel?
  Én próbáltam, de nekem nem ismeri fel amikor Rescan-elek.
  Valakinek valami ötlet ?

 69. IcsOne:

  Egy egyszerű kérdésem lenne.
  Samsung Wifi képes (DLNA) Tv-m eltudja érni a routerbe dugott USB-s Winyom és az ott tárolt tartalmat (film)et le is tudja játszani Wifis kapcsolódással? Választ előre is köszönöm.
  Szép napot!

 70. webshop:

  Tisztelt IcsOne!

  A kérdés inkább a TV képességeit boncolja. A routerhez csatlakoztatott HDD a hálózat összes tagjáról elérhető.

  Üdv,
  ds

 71. DCS:

  Mikor böngészek ftp-n nagyon lassan listázza a dirt, illetve mikor letöltök valamit kb 6-7 sec múlva indul a letöltés. Esetleg ezt lehet állítani a routerben mármint az idle timet vagy ez alapból ilyen? Ha kábellel közvetlen van a gépem összedugva a nettel akkor nincs ilyen problémám.

  Üdv DCS

 72. Martinus:

  Tiszteletem!

  Van nálam egy ilyen router, de sajnos csak 11MBit/secet tud wifin keresztül, van egy Tenda az már 22-vel megy, ez a sebesség 1 méteres hatótávolságba N-es csatlakozással.

  Tudtok ajánlani olyan routert, ami tud ennél többet vagy nyugodjak bele, hogy wifi technologiával már ez is jó eredmény?

  Köszönöm előre is a segítséget!

 73. Matador:

  Sziasztok, segítséget kérek,
  nekem is van egy TL-WR1043ND router-em.
  beállítok mindent amit kér.
  A DSL modem típusa D-link.
  A LINKSYS csatlakozik az internethez a beállításokkat, a TP-LINK nem.
  Van valami ötletek, hogy mi lehet a probléma?

  Köszönöm a segítséget.

 74. Szemi:

  Üdv.
  Az oké hogy Hálózati meghajtóként fel lehet csatolni, de attól még nem jelenik meg a hálózaton. pl. nem látja a TV. Valaki ebben tudna nekem segíteni ?

 75. vegita:

  Hali mindenki,nagy nehezen sikerült elérnem a meghajtót,nincs köze a Fat-hoz vagy a NTFS mindkettőt kezeli,nagyságtól független,elég gyors is, deee… felhasználót nem tok adni se elvenni,jelszót meg pláne nem jegyzi meg,Chrome-ot használok.üdv.

 76. Satu74:

  Üdv.: Olyan kérdésem lenne a routerrel kapcsolatban,hogy be lehet-e állítani egy eszköznek azt,hogy mindig ugyanazt az ip-t ossza ki?Lényeg az volna,hogy van egy nyomtató ami a hálózatra van kötve vezetékkel és időközönként a router megváltoztatja az ip címét.Olyankor a hálózaton lévő gépeken mindig át kell állítsam.lehetséges-e lefixálni az ipjét?

 77. webshop:

  Üdvözlöm!

  “Igen lehetséges. Be kell menni a router agyába és nyomtató mac-címéhez be adni fixre az ip-t.
  router->DHCP->Address Reservation->add new és akkor MAC address és hogy mi legyen az ip
  Amúgy a nyomtató kikapcsolása miatt változik a nyomtató ip-je.”

  Üdv:
  ds

 78. Satu74:

  Köszönöm a választ.

 79. nandor26:

  üdv!
  segítségre lenne szükségem!
  én is ilyen routerrel rendelkezem és mit vagy miket vegyek hozzá, hogy a 200m-re lévő munkahelyemről is tudjak netezni!

  válaszod előre is köszönöm!

 80. Krampusz:

  Üdv!
  Bárki!
  Már fél éve jeleztem az alábbi gondomat, sajnos ezidáig SENKI nem tudott megoldást ajánlani. Teszek egy újabb próbát.
  A gond dióhéjban annyi, hogy a mágikus számsor böngészőbe ebírásakor NEM A BEJELENTKEZÉSI ADMIN ablakot kapom, hanem az alábbi hibaüzenetet.

  401 N/A
  Server: Router Webserver
  Connection: close
  WWW-Authenticate: Basic realm=”TP-LINK Wireless N Gigabit Router WR1043N”
  Content-Type: text/html

  Login Incorrect

  body, p {
  font-family:Arial;
  font-size:14px;
  line-height:180%;
  text-align:left;
  }
  h1 {
  text-align:left;
  font-size:30px;
  line-height:normal;
  color:#0068B1
  }
  #errorbody {
  width:620px;
  display:block;
  padding-top:5em
  }

  Username or Password is incorrect.
  Please refer to the troubleshooting below:

  Is the “Caps Lock” enabled on your keyboard?
  The username and password must be lowercase, please ensure that the “Caps Lock” LED is disabled on your keyboard and try again.
  Forgot your username or password?
  Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as “admin”.
  Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.
  How to restore the device to the factory default settings?
  Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.

  A gépemen a Windows 7 64 bites rendszere van. Mozilla Firefox böngészőt használok, de a hozzáférést teszteltem A MS IE-vel is ott is ugyanaz az üzenet jelentkezik. A másik itthoni gép 32 bites Win7, és azon tökéletes.
  A laptopom xp-t koptat, és azon is már a legfrissebb Firefox és azon gyönyörűen működik a hozzáférés, tehát a router kifogástalanul műxik.
  Nem tudom eldönteni, hogy a 64 bit, vagy a windows 7 lehet-e a gond ?
  Mit és hogyan állítsak be, hogy az admin bejelentkező felületet kapjam, ha beírom a 192.168.1.1-t ?

 81. Erice:

  Üdvözlök Mindenkit!

  Nekem a problémám a következő:
  A wifis router működik, de a másik géphez usb-n csatlakoztatott TP-WN422G 54 Mbps típusú adatpter bár veszi a jelet, de nem tud csatlakozni. Hibának kiírja, hogy nics jel, vagy korlátozott.

  Mit kell csinálni? Szükség lenne a másik gépen is a netre, szakdolgozatot kellene írnom. Eddig nem volt probléma. Ráadásul sajnos magyar nyelvű használati útmutatóm sincs.

  Kérlek segítsetek!

  Köszi

 82. webshop:

  Tisztelt Erice!

  Az adaptert regisztrálja a http://www.tplinkhelp.eu oldalon. Kap egy magyar nyelvű leírást e-mailben és ha szerencséje van, fel tudja venni a kapcsolatot a TP-LINK segélyvonallal 06-40-111000 (H-P: 8-16).

  Üdv,
  ds

 83. Satu74:

  Üdv.:Krampusz:
  Nekem is ilyen problémám volt megoldodott ugy,hogy a nod smart securyty beállításainál beraktam a router ip címét í kivételek közé és láss csodát műkszik

 84. lauda:

  helo én nem rég vettem egy TL-WR340GD-s rutert és nem tudok hozá csatlakozni mobil telefonnal wifin keresztül mi lehet e probléma a válaszokat elöre is köszönöm aki esetleg tud segiteni email: transfero1@citromail.hu köszi mindenki

 85. Laca007:

  Sziasztok!

  Lenne 2 kérdésem a termékkel kapcsolatban:

  1. A gyári firmware lehetővé teszi a több ssid-t?
  2. ugyancsak gyári firmware -rel megoldható-e, hogy az antennákon külön virtuális interface -ek működjenek?

 86. kocka90:

  Helló Krampusz!
  Neked vagyis mindenkinek írnám aki erre a fórumra tér.
  Valószínü,hogy már megoldódott a problémád.
  Nekem is nagyon sokáig és sok gépen ez a hibaüzenet volt a problémám mint neked.A böngésző sütijei és a vírusírtó a probléma.Én ezt egy jó kis programmal(Kingsoft PC Doctor) oldottam meg.Kitöröltem az összes sütit vele(mert amit a böngészőből töröltem az kevés volt),letiltottam a NOD-ot ,hogy ne induljon induláskor.Utána beléptem a NOD felületére és kikapcsoltam a védelmet 10 percre.Újraindítás után már tökéletesen működött.Belépés a böngészőbe beírtam a 192.168.1.1 és már kérte is a felhn,jelszót(általában mind a 2 “admin”).
  Remélem érthető és hasznos lesz a hozzászólás.

 87. szege:

  Sziasztok !

  Megvásároltam a következőt routert TP-LINK TL-WR54KIT.
  A problémám az volna,hogy hiába telepítem az usb adaptert a másik gépre( két pc-m van külön helyiségben) vezeték nélküli kapcsolat céljából bár a telepítés sikeres lesz és létrejön a kapcsolat van net, de ha kikapcsolom ezt a gépet és újra bekapcsolom akkor bár az adapter villog kapcsolatot jelezve nem tudok netezni valamiért nincs kapcsolat. Ha újra telepítem a kapott cd segítségével a routert és adaptert ismét van kapcsolat. De sajnos ha kikapcsolom megint előáll a probléma. Nem tudom valaki tudna e segíteni , hogy mit tudnék csinálni. Nem -e valami beállítási probléma lehet.
  Előre is megköszönöm ha egy hozzáértő tudna segíteni !

  szege

 88. Wéber György:

  Tisztelt webshop

  Az egyik hozzászólásban olvastam , hogy nem tudja resetelni a routerét az illető.
  Nekem a TL-WR340GD-n sem megy hiába nyomogatom a reset gombot az elfelejtett jelszó miatt.
  Mit tegyek?

  Üdv

 89. Awiwa:

  Érdeklődnék, hoogy az USB telepító fut e OSXen? Most vennék egy ilyet, de ha nem tudom beállítani akkor csak a macera lesz vele. Köszi.

 90. tompysoft:

  Vettem egyet én is egy hónapja. Az usb sebessége a “brutális sebesség”-től eltérően MAXIMUM 2 MB/s. Botrányosan lassú. Egy másolás mellett már akad a winamp, ha a router usb-jéről olvassa az mp3-at. A hardware és a firmware is a legfrissebb, mégis naponta lefagy, eldobja a netet, és a wireless eszközöket is.

  Sok gondom van vele, mégis azt mondom, hogy jó vétel. Az USB lassúsága kiváltható egy NAS eszközzel, a fagyást meg csak megoldják a kínai fejlesztők. Ha nem, akkor OpenWRT, amint támogatja az 1.9-es hardvert.

 91. Persze:

  Üdv 2éve használunk egy TL-WR1043ND-t először nekem is problémáim voltak vele állandóan ledobálta a csatlakozott eszközöket vagy megszakította a bejövő netet, de a hálózat üzemelt. Próbáltam szoftver frissítést az sem oldotta meg a gondot, így elküldtem szervizbe. Ez segített másfél éve hibátlanul működik!
  Viszont Wifi-n az adatmozgatás max 2000kbyte/mp ami elmarad a papírformától. 56Mb -es wifi-vel használom, de akkor is legalább kétszer ekkora sebességgel kellene, hogy működjön szerintem.
  A hátértár megosztás is működik szoftver nélkül mióta visszakaptam a szervizből.
  Nagyon jó kis eszköz, bár most nézegetem az utódját, hogy fogyónak az irodában a kütyük.
  TD-VG3631 ő lenne az utód és akkor száműzhetnék pár dolgot.
  Ha valaki tud az imént említett eszközről kérem írjon elsősorban az érdekelne, hogy a hozzá csatlakoztatott analog fax készülékről küldött adatot tudja-e továbbítani analog vonalra.

 92. Tibor:

  Segítsen valaki abban, hogy lehet egy TP-LINK TL WR1043ND V2 routert “rávenni” hogy az eddig Belkin routerrel hibátlanul működő internetes rádiómat kiszolgálja. A kapcsolódásig megy a dolog, a két kütyü látja egymást. Köszönöm!

 93. zoli:

  Én is vettem piacon egy 1043-ast routert de szar volt mint tudjuk 5év gari van rajtuk papírokkal együtt 6500ft volt 1 olyan ember vitte be szegedre (50km) aki betöltötte A65-öt garis csere volt így nekem csak is 6500ft-ba került jól jártam azért is mert 3dbi-es antennát kaptam hozzá de ugye csere volt és kaptam 1 zsír uj routert 5dbi-es antennával egyébként nagyon jó veszek hozzá 8dbi-es antennákat és a kert végébe is mehet a facebook.

 94. Márko:

  2 éve használok TP-LINK_TL-WR1043ND V1 routert. 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n firmware volt rajta, és ezt nem is frissítettem. Eddig soha egyszer nem fagyott le. Ritkán használom rajta az USB (nas-t), de igazából az nekem is max:1,5-2MB/s sebességgel másol, ami valóban lassú. A Wi-Fi-nek jelenleg 2 laptopot, 1 telefont,1 tabletet kell kiszolgálnia, amit meg is tesz. A gyári 3dBi antennáit lecseréltem 8dBi-s re, amivel a wifit 1db 15 centis fallal kb.100 méterről lehet fogni telefonnal is. Nagyon jó cucc, bárkinek tudom ajánlani.

 95. Attila-Szatmárnémeti:

  Tiszteletem mindenkinek.
  Szeretnék vásárolni egy ilyen,vagy más rutert ami tud kezelni legalább egy 4 TB HDD-t,megosztani(visszaseed-elni)letölteni anyagokat,hogy ne keljen a számitogép allandoan müködjön.
  Ha lehet kérnék egy kis segitséget.
  Köszönöm szépen a reám forditott idöt.
  Tisztelettel Attila-Szatmárnémeti-Románia.

 96. Ferenczi László:

  Szia, megörököltem egy TL-WR1043ND V1 routert, sajnos magyar használati nélkül.
  Kérlek ha tudsz küldj nekem!
  Köszönettel: 1592 Bp Pf 490. vagy e-mailen!!!

 97. Ügyfélszolgálat:

  Elküldtem email-en.

 98. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Attila!

  Sajnos a jelenlegi tp-link routerek csak 2TB-ig ismerik fel a külső tárolókat. Elvileg (sajnos nem tudtuk még tesztelni) felismeri a 3-4TB-s eszközöket is, de csak 2TB-t lát belőle.

 99. veghatila:

  Öt éve szolgál apróbb, évi egy, legfeljebb két lefagyásól eltekintve kifogástalanul (24/24).
  Sajnos a cikkíró állítására, miszerint kisebb irodát is kiszolgálni képes rácáfolni látszik az élet, no meg az idő múlása, megnőtt a kiszolgált eszközök száma a háztartásban.
  A lefagyások elkerülése végett igényli a heti egyszeri újraindítást, de így továbbra is teszi a dolgát.
  Teljes üzemben 15 eszközt szolgál ki, ebből 11-t vezeték nélküli hálózaton keresztül.

  Igazi igásló. *****+

 100. szferix:

  T. Ügyfélsz.
  Kerek egy TL-WR1043ND V1 használati utasítást.
  Köszönöm!

 101. Kálmán:

  Sziasztok! Középiskolás diák vagyok, és sajnos, anyagilag elég gyengén állunk, ezért csak használtan tudtam venni egy ilyen TL-WR1043ND V1 routert, kézikönyv nélkül. Ha szépen kérem, küldenétek nekem is egy magyar példányt e-mailen? A másik kérdés, hogy akinél vettem, annál próbáltam ki, neki 500 megabites internete volt, de a router csak 100-at engedett át. Nekem ez bőven elég, de ugye, ettől még a router rendben van? Köszönöm a segítségeteket! Kálmán Nagyváradról

 102. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Kálmán!

  Rendben van a routered, csak CAT5-ös kábellel volt összekötve a router, így az csak 100M-es sebességet enged. Ahhoz hogy nagyobb sebességet érj el CAT6 kábellel kell összekötni a routert.

  E-mail címedre elküldtem a leírást.

 103. Ügyfélszolgálat:

  Elküldtem neked e-mail-ben.

 104. Kálmán:

  Köszönöm szépen!
  Kálmán Nagyváradról

 105. Pásztor Attila:

  Tisztelt ügyfél szolgálat szeretné kérni egy TL-WR1043ND magyar nyelvű leírást, előre is köszönöm szíves segítségüket. Pásztor Attila.

 106. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Pásztor Attila!

  Email-ben elküldtem.

 107. R Zoltán:

  Üdv A kérdésem az lenne hogy lesz a jövő héttől digi 500-as netem és ez a router leadná az 500 MBps vezetéken a két gépemen ?

 108. R Zoltán:

  Vagy van egy jobb ajánlatuk amit teszteltek már ?

 109. Ügyfélszolgálat:

  Kedves R. Zoltán!

  Mivel vezetéken Gigabit-es és wifin 300-as, így igen, az 500Mbps-s digi netet le fogja tudni adni vezetéken, amennyiben CAT6-os kábellel van összekötve a modem a routerrel és a gépek a routerrel.

 110. Ügyfélszolgálat:

  Kedves R. Zoltán!

  Amennyiben a 1043ND-nél jobb routert szeretne, akkor a TL-WR4300-ast vagy az Archer C2, C5, C7, C8 szériát javasolnám(a c20i nem gigabit-es és az az 500-as digi netet nem fogja elvinni).

 111. R Zoltán:

  Köszönöm

 112. Péter:

  És mi az a készülék ebből a gigabites családból, ami minél több wireless funkciót tud, de legalább access pointot és routert?
  Üdv!

 113. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Péter!

  Sajnos nincs gigabites-es AP/Client router-ünk.

 114. Lócipapa:

  Sziasztok, technikai segítségre szorulok. Az előző, TL-WR 843 ND rooteremet -mint médiaeszközt – látta wifin az LG Smart Web TV.
  Ezt a rootert nem látja. (Hálózatként igen, médiaeszközként nem.) Beállítási probléma?

 115. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Hegedűs Lajos!

  Technikai segítségért kérjük forduljon support vonalunkhoz hétfőtől péntekig 9-17 óráig:

  06-40-100-432

 116. Eszenyi Csaba:

  Tisztelt Ügyfèlszolgàlat!
  Èrdeklődnèk,hogy DIGI NET 1000-hez milyen routert javasolnànak amivel lehet wifizni laptoppal? Csalàdihàzba szeretnèm!
  Köszönettel! Csabka72

 117. Ügyfélszolgálat:

  Kedves Eszenyi Csaba!

  Digi 1000-es csomaghoz mindenképpen egy gigabites routert javasolnék, mint amilyet ki is választott. Ez az eszköz alkalmas arra, hogy a laptopjával tudjon netezni, viszont wifin csak 300Mbit-es sebességgel, mivel a routernek ez a plafon. Illetve attól függ, hogy az Ön laptopja milyen wifi kártyával rendelkezik, mert ha csak 100Mbit átvitelére képes a hálókártya, akkor hiába tud a router 300-at, akkor is csak 100Mbit fog átmenni. Digi 1000-es csomaghoz általában az archer szériákat szoktam javasolni, mert azok már hardware-esen is sokkal modernebbek és megfelelőbbek ehhez az internetszolgáltatáshoz.

 118. Riczler Kálmán:

  Tisztelt Ügyfélszolgálat!
  A jelenleg üzemelő TP TL-WN841N 300M Router-rendszert szeretném átalakítani TP-LINK TL-WR1043ND rendszerűre.
  Előzetesen segítséget kérnék – e-mailen keresztül – egy magyarnyelvű használati utasítás megküldésére, mert így lehetőség volna előzetesen tanulmányozni az új router elvárásait és követelményeit.
  Segítségüket előre is köszönöm.
  Köszönettel
  Riczler Kálmán

 119. Ügyfélszolgálat:

  Elküldtem email-ben.

 120. Négyesi Ottó:

  Tisztelt Ügyfélszolgálat!

  Szeretnék kérni egy TL-WR1043ND routerhez egy részletes magyar nyelvű leírást, előre is köszönöm szíves segítségüket.
  Tisztelettel: Négyesi Ottó

 121. Ügyfélszolgálat:

  Elküldtem email-ben.

 122. Szabó Lajos:

  Tisztelt Ügyfélszolgálat!

  Szeretnék kérni egy TL-WR1043ND v2 routerhez egy részletes magyar nyelvű leírást, ami nagyban elősegítené a router helyes beállítását.
  Előre is köszönöm szíves segítségüket.
  Tisztelettel: Szabó Lajos.

Szólj hozzá!

A webáruházban leadott rendeléseket nem teljesítjük, mivel a domain név eladó státuszban van!